Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: RPG - prawdziwe.  (Przeczytany 33308 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    Odp: RPG - prawdziwe.
    « Odpowiedź #75 dnia: Lipca 15, 2009, 14:41:19 »
    proud: trzymam się z dala od sidiekszynowego forum. Nie można żadnej krytyki, a spojrzeć tylko na regulamin - to jest straszne, żeby na sesji jakiekolwiek zachowanie postaci było zabronione... (Wypipywanie to małe zło, ale też tego nie lubię).

Pablo77: IMO o wiele lepszym rozwiązaniem byłoby granie z kartą, z tym, że przygotowywane na bieżąco (np. na chacie, na GG...), co pomoże MP w rozpatrzeniu wszystkiego.
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #76 dnia: Lipca 15, 2009, 14:41:52 »
    Z tego co tam poczytałem, to oni ustalają częściowo postać (nie tak jakoś super dokładnie, ubiór itp.), zapisują w specjalnym wątku ( u nas mógłby to być po prostu pierwszy post tematu), a dalej jadą na żywioł i się fajnie bawią, bo kilku osobom które biorą w tym udział pisałem PW i polecali taki sposób, tylko muszą być naprawdę inteligentne osoby do gry (żeby sklecicć ciekawą wypowiedź, była klimatyczna i nie miała dwóch zdań), ciekawy świat i MG z pomysłem.

EDIT: | @  Pablo
            \/
    Bardzo dobry pomysł.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 15, 2009, 14:49:42 wysłana przez proud »

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #77 dnia: Lipca 15, 2009, 14:45:58 »
    Ja tylko dopisze, że CI którzy będą grali powinni włączyć sobie opcje, że jak ktoś wyśle wiadomość w czasie gdy on będzie pisać to zostanie o tym powiadomiony (trochę zagmatwane, ale mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi ;))
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Aexalven

• BANITA
    • Użytkownik
    • XXX
    « Odpowiedź #78 dnia: Lipca 15, 2009, 14:52:16 »
    Właśnie skończyłem pisać ponownie swój zmodyfikowany nowy system.
    Skończyło się kupowanie nowych zbroi i broni. Tym razem każdy wybiera dany typ broni na początku gry, wybiera jakie ma w sobie zdolności i w miarę rozwoju postaci, walk, doświadczenia broń może wykonywać coraz to lepsze cuda. Dzięki temu chcę zwiększyć dynamikę walk (bo będzie to system po części oparty na kostkach minimalnie) i skończy się zbieranie itemów po zabitych przeciwnikach.
    XXX

Offline Pablo77

• Użytkownik
    « Odpowiedź #79 dnia: Lipca 15, 2009, 14:55:48 »
    Właśnie skończyłem pisać ponownie swój zmodyfikowany nowy system.
    Skończyło się kupowanie nowych zbroi i broni. Tym razem każdy wybiera dany typ broni na początku gry, wybiera jakie ma w sobie zdolności i w miarę rozwoju postaci, walk, doświadczenia broń może wykonywać coraz to lepsze cuda. Dzięki temu chcę zwiększyć dynamikę walk (bo będzie to system po części oparty na kostkach minimalnie) i skończy się zbieranie itemów po zabitych przeciwnikach.
    To że będzie oparty na kościach jest nie do uniknięcia, lecz ja jestem ze sesjami, w których walki będą rzadkością, a zamiast tego będzie ciekawa i wciągająca fabuła :)
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Aexalven

• BANITA
    • Użytkownik
    • XXX
    « Odpowiedź #80 dnia: Lipca 15, 2009, 15:00:18 »
    Mój problem jest inny. Mimo, że stworzyłem system w końcu, do końca, niemalże dla moich potrzeb doskonały to... Wszystkie pomysły już dawno wykorzystałem w ciągfu 3 lat tworzenia świata... Mam tylko jeden pomysł, ale to byłby zwykły hak en slesz :< Mam system, czekam na natchnienie ;)
    XXX

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #81 dnia: Lipca 15, 2009, 16:44:58 »
    Dobra to podsumowując. Bez zbędnego piep***nia: Kto chce grać? Kto chce być MG? Jaki świat/system wybieramy? I zaczynamy bo ten temat będzie się jeszcze z pół roku ciągnął.
    Czekam na odpowiedzi!

Offline Pablo77

• Użytkownik
    « Odpowiedź #82 dnia: Lipca 15, 2009, 17:53:04 »
    Ja zgłaszam się jako chętny. Róbmy taką listę i niech każde dopisuje siebie.
    Gracze:
    1.Pablo77
    MG:

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #83 dnia: Lipca 15, 2009, 17:55:32 »
    Dobry pomysł z tą listą.
    Gracze:
    1.Pablo77
    2.proud
    MG:

EDIT: Tylko jeszcze system/świat trzeba przemyśleć.

Offline Pablo77

• Użytkownik
    « Odpowiedź #84 dnia: Lipca 15, 2009, 18:01:06 »
    Oczywiście, ale nie przeszkadza to w zrobieniu listy chętnych. Ja uważam, że możemy grać w systemie, który stworzył Aex. Byłaby to miła odskocznia od D&D :)

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Zbieracz puszek
    « Odpowiedź #85 dnia: Lipca 15, 2009, 19:18:58 »
    Mogę być zarówno graczem, jak i MP, mi to jedna chwała. Jeśli nikt inny się nie znajdzie (a wątpię, by tak było), zgłaszam się (ale tylko, jeśli będzie D&D lub na żywioł - nie znam innych systemów).

Ja bym jednak był za D&D, poza tym. ;-)
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline Metalowiec

• Użytkownik
    • :F
    « Odpowiedź #86 dnia: Lipca 15, 2009, 20:27:51 »
    Wbijam :)
    Gracze:
    1.Pablo77
    2.proud
    3.Metaloffiec
    4.Kolba
    MG:

« Ostatnia zmiana: Lipca 15, 2009, 20:33:39 wysłana przez Kolba »
    Youve seen life through distorted eyes
    You know you had to learn
    The execution of your mind
    You really had to turn
    The race is run the book is read
    The end begins to show

Offline Roxenheimme

• Użytkownik
    « Odpowiedź #87 dnia: Lipca 15, 2009, 22:10:18 »
    Też się dołączam ^^

Gracze:
    1.Pablo77
    2.proud
    3.Metaloffiec
    4.Kolba
    5.Roxenheimme
    MG:
    1.Roxenheimme (jak nie będzie nikogo innego, tylko z tym że prowadzę warmłotka)

Offline mgsh

• Użytkownik
    « Odpowiedź #88 dnia: Lipca 15, 2009, 22:48:38 »
    Gracze:
    1.Pablo77
    2.proud
    3.Metaloffiec
    4.Kolba
    5.Roxenheimme
    6.mgsh
    MG:
    1.Roxenheimme (jak nie będzie nikogo innego, tylko z tym że prowadzę warmłotka)

Jakbym miał wybór, to wolę cokolwiek od D&D (lub AD&D) :D
    This action have to be role played, not roll played...

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Zbieracz puszek
    « Odpowiedź #89 dnia: Lipca 15, 2009, 23:45:27 »
    Gracze:
    1. Pablo77
    2. proud
    3. Metaloffiec
    4. Kolba
    5. Roxenheimme
    6. mgsh
    7. Barudokuku
    MG:
    1. Roxenheimme ('zapasowy' do WH)
    2. Barudokuku ('zapasowy' do D&D)