Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: RPG - prawdziwe.  (Przeczytany 33376 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: RPG - prawdziwe.
    « Odpowiedź #435 dnia: Września 24, 2011, 19:59:30 »
    Ja tak samo będę robił odpisy, tylko po prostu jak lukłem pierwszy raz w temat, to szczęka prawie mi opadła do samej ziemi, czytając to :D Spokojnie, nie takich ludzi się prostowało :D

Proud, czekamy :D

Offline Rafard

• Użytkownik
    • Piwa: -5
    « Odpowiedź #436 dnia: Września 24, 2011, 20:03:20 »
    Nie prowadziłem jeszcze sesji na forum dla kilku osób jednocześnie. Musicie mi to wybaczyć. Zazwyczaj w PBFach jako GM prowadzę oddzielne tematy dla każdej przygody, więc jestem przyzwyczajony do odpisywania nawet na jedno zdanie. Czasami sam nawet nie zapełniam jednej linijki postem więc wiecie. Ale postaram się już nie popełnić tego błędu.

Offline Aldred

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • No Trance No Life.....
    « Odpowiedź #437 dnia: Września 29, 2011, 19:12:16 »
    Witam, a więc tak ,korzystając z okazji iż dział odpowiedni chciałbym ogłosić że mam zamiar niebawem rozpocząć nową sesje rpg. Jednak nie będzie to w klimatach obecnie na topie, czyli Wiedźmin czy Dragon Age....(to tylko przykłady więc nie denerwować się;) .Będzie to sesja w świecie  'Młotka" czyli warhammer. Na początek będzie to jedna z krótszych przygód na wczucie się oraz podłapaniu klimatu brutalnego i nieprzyjaznego świata. Ale najpierw tak , pytanie czy mam czekać aż zakończycie trwające sesje czy raczej zacząć dopracowywać całość. Większość pewnie kojarzy świat warhammera więc jak na razie wstrzymam się z jego opisem dopóki nie wyrazicie swojego zdania.
    Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia,porażka na nie nie pozwala.Wymówki to schronienie dla słabych.-Wielki Książe Ostlandu Hals von Tasenick.

http://adi88pl.wrzuta.pl/audio/88OeZEtUsq1/kingdom_of_trance_nev_year_2012_adi_mix
    Pora promować muzykę trance i swoją twórczość;)

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #438 dnia: Września 30, 2011, 21:53:37 »
    Warhammer 40k czy WF?

Offline Altharis

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Tovarisch Volksdeutsch
    « Odpowiedź #439 dnia: Września 30, 2011, 23:33:55 »
    Warhammer 40k czy WF?
    Odpowiem na ty pytanie za Aldreda: będzie to Warhammer Fantasy.
    Aldred osobiście bym wolał byś zaczął dopracowywać całość. W końcu nie wiadomo ile te sesje mogą ostatecznie potrwać ( nie, nie przeglądałem żadnej i jeśli ktoś mi powie, że sesja się kończy to zdumienia nie będę ukrywał). Po za tym, lepiej takie rzeczy zrobić od razu. Jedną rzecz ma się już z głowy. Chyba, że źle to zrozumiałem, jeśli tak to powiedz.

Offline Aldred

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • No Trance No Life.....
    « Odpowiedź #440 dnia: Października 01, 2011, 08:26:52 »
    No więc tak,na pewno muszę dopracować pewne rzeczy jak i ułożyć scenariusz(akurat prawie gotowy;)), niebawem założę odpowiedni wątek. Ahh,i ostrzegam,to nie Heroic Fantasy, tu byle goblin może pokonać doświadczonego wojownika. Jeśli 1 scenariusz się uda i co najważniejsze przypadnie graczom do gustu będę kontynuował kolejne tworząc to wszystko w jedną spójną i ciekawą kampanie.Cóż więcej mogę dodać,rasy grywalne chyba są wam dobrze znane, człowiek, elf, krasnolud oraz niziołek. Jeśli macie jakieś sugestie,propozycje pytać śmiało;)   "I pamiętajcie, skaveny tak na prawdę nie istnieją....Jeśli w nocy usłyszysz skrobanie na dachu, lub ujrzysz czmychający kształt między uliczkami to wiedz jedno, to nie skaven, udaj się lepiej do znachora, niech upuści ci nieco krwi" ;)
    Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia,porażka na nie nie pozwala.Wymówki to schronienie dla słabych.-Wielki Książe Ostlandu Hals von Tasenick.

http://adi88pl.wrzuta.pl/audio/88OeZEtUsq1/kingdom_of_trance_nev_year_2012_adi_mix
    Pora promować muzykę trance i swoją twórczość;)

Offline Altharis

• Użytkownik
    • Tovarisch Volksdeutsch
    « Odpowiedź #441 dnia: Października 01, 2011, 11:23:43 »
    Ahh,i ostrzegam,to nie Heroic Fantasy
    Nawet nie wiesz jak bardzo jestem Ci za to wdzięczny :D Od dawna chciałem lepiej poznać świat Warhammera i zagrać w takiej sesji. Niestety w mojej okolicy nikt nie interesuje się tym co ja. Tak czy inaczej, to będzie miła odmiana zobaczyć zobaczyć goblina, który nie będzie zwyczajnym mięsem armatnim i BĘDZIE mógł pokonać gracza (co w wielu sesjach jest niemożliwe). Co innego, że uczciwą walką czasem nie można tego nazwać. Tak czy inaczej, dziękuję Ci za chęć poprowadzenia sesji w świecie Warhammera. Tym bardziej pociesza fakt, iż jak mówiłeś sesje takie prowadziłeś także w realu.

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #442 dnia: Października 03, 2011, 18:13:15 »
    Edytowałem postaw w sesji DA, więc nie jest ona u góry - nie wiem jak z oznaczeniem "nowe". Dlatego piszę tutaj, żeby poinformować o odpisie, który miał być tydzień temu.