Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: RPG - prawdziwe.  (Przeczytany 33809 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    Odp: RPG - prawdziwe.
    « Odpowiedź #390 dnia: Czerwca 01, 2011, 20:58:47 »
    Może przydałoby się zastępstwo? Jeżeli tak to ja w ciągu kilku dni tak na 90% będę mógł dołączyć do sesji na czas gdy nie ma Corleone;) Chyba że zastępstwa nie potrzeba?

Jeżeli tak to wolałbym zagrać nową postacią by nie psuć tej Corleone:)

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #391 dnia: Czerwca 01, 2011, 21:10:21 »
    W sumie dobry pomysł. :) Nowa postać mogłaby się przydać, tylko trzeba byłoby ją bardzo uważnie wkręcić we wszystko bo postać Grieva od razu weźmie ją za zabójcę/zbója/gwałciciela/tevinterczyka i będzie chciał powiesić. Postać Cavarona zacznie pewnie ciskać zaklęciami, a krasnoludy dołączą się do zabawy. ;p

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #392 dnia: Czerwca 01, 2011, 21:15:08 »
    A może Argalebie wcieliłbyś się w Erdaa'ra czyli drugiego z najemników NPC? Oczywiście to luźna sugestia, a zresztą Thomas pewnie zaczął by coś podejrzewać gdy nieaktywny dotąd woj stał się wygadaną, żywą postacią ;) Ale płynnie i bez przeskoków mógłbyś się wkroczyć do naszej małej, szalonej krainy.
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #393 dnia: Czerwca 01, 2011, 21:32:37 »
    Szczerze mówiąc zawsze z trudem wchodziło mi wcielanie się w występujące już postacie. Lekkie trudności zawsze sprawiało mi zachowywanie się jak dana postać itd...

Tak więc wolałbym stworzyć coś własnego...może półelfa? Nie pamiętam żeby takie postaci występowały ale chyba nie wybiegają poza kanon? Poza tym chyba elfów w drużynie nie ma (póki co nie przeczytałem jeszcze samego opowiadania, prócz kilku wyrywków) a wprowadzenie takiej postaci doprowadziło by do powstania kilku ciekawych wątków.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #394 dnia: Czerwca 02, 2011, 07:59:06 »
    Półelf byłby akurat tym czego ta historia by potrzebowała. ;) Co do Erdaa'ra to mam pewne plany i niestety obaj najemnicy są "zarezerwowani". :p W takim razie czekam na kartę i już wiem jak elfa wkręcę do całej historii.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #395 dnia: Czerwca 02, 2011, 19:48:43 »
    Póki co przeglądam historię. Jak dam radę stworzyć kartę to wyślę ją jeszcze dziś...w innym przypadku jutro.

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #396 dnia: Czerwca 02, 2011, 19:49:52 »
    Spokojnie. ;) Lepiej posiedzieć jeden dzień dłużej, niż o jeden za krótko. Cavaron pewnie będzie marudził bo i tak sesja ostatnio zwolniła, ale według mnie lepiej poczekać niż się za bardzo śpieszyć.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #397 dnia: Czerwca 02, 2011, 23:04:05 »
    No i przyszła wena;) Przeczytałem historię i stworzyłem postać. I taki mały mankamencik. Dało by radę zrobić tak by moja postać przyszła do obozu w nocy? Jakoś tak bardziej by mi to pasowało, niż elf wparowujący w środku dnia między kompanię szukającą winnych rzezi;) Chyba że masz już własny pomysł na rozwiązanie tej sytuacji. W takiej sytuacji nie przeszkadzam;)

Offline Cavaron

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #398 dnia: Czerwca 03, 2011, 16:34:02 »
    Wyskoczysz z góry trupów wołając "cześć Wam!" ;p
    Nie ma emocji - jest spokój.
    Nie ma ignorancji - jest wiedza.
    Nie ma namiętności - jest pogoda ducha.
    Nie ma chaosu - jest harmonia.
    Nie ma śmierci - jest Moc.

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #399 dnia: Czerwca 03, 2011, 21:14:17 »
    Imię: Aerandir
    Rasa: Półelf
    Koncept: Tropiciel, świetny w walce na dystans, potrafiący leczyć towarzyszy z pomocą ziół.
    Wygląd:
    (click to show/hide)
    Aerandir jest półelfem. Po elfach odziedziczył szpiczaste uszy i rysy twarzy. Po ojcu który był człowiekiem zostały mu szare oczy, z których niewiele da się wyczytać. Ma jasne, długie włosy. Jest nieco lepiej zbudowany niż reszta elfów. Jednak tak jak one Aerandir jest długowieczny, przez co cały czas wygląda młodo i nie da się odczytać jego wieku. Sam zwykł mawiać że jest starszy niż wszystkie królestwa ludzi. Zwykł poruszać się w skórzanym stroju podróżnym, w pelerynie z kapturem, koloru oliwkowego. Dzięki temu jest w stanie stać się w lesie niemal niewidoczny.
    Broń i ekwipunek: Zawsze ma przy sobie swój długi łuk. Nazwał go Amvadel. Do tego jest wyposażony w miecz u pasa, najzwyklejszy krótki miecz. Zawsze nosi przy sobie trochę ziół...kilkadziesiąt strzał i amulet reagujący na magię. Do tego skórzany strój podróżny i peleryna koloru oliwkowego.
    Historia: Jest bardzo starym półelfem. Urodził się jeszcze w niepamiętnych czasach, gdy ludzi było na świecie niewielu i nie mieli własnych królestw. To właśnie z lędźwi jednego pierwszych ludzi zrodził się Aerandir. Jego matka była elfką ale przez związek z człowiekiem została wyklęta. Zamieszkali razem w lesie. Matka była druidką, ojciec myśliwym. Nauczyła go, jak korzystać z uzdrawiającej mocy ziół...przekazała mu także podstawy języka elfickiego. Ojciec nauczył go jak przetrwać w głuszy. Gdy dojrzał jednak, po śmierci ojca, jego matka postanowiła wrócić do reszty elfów. Przyjęli ją i jego syna. Nie mogła jednak odnaleźć się w tym środowisku, i pewnej nocy po prostu opuściła obozowisko, żegnając się z synem. Ten został, i przywyknął do życia wśród elfów. Nie mógł jednak patrzeć na ich stopniową izolację i przejmowanie władzy przez ludzi. Opuścił miasto w którym żył i udał się na południe. W tamtejszych górach dołączył do oddziału innych elfów i wspólnie stawiał czoło różnym bandom grasującym po górach. Zapewnił bezpieczeństwo wielu podróżnym. W końcu jednak odszedł z oddziału po tym jak, wybrano na dowódcę nie jego, lecz jego przyjaciela Sythio. Zrozumiał że nie jest w stanie wchodzić w kontakty z innymi istotami. W końcu udał się na daleki wschód. Zamieszkał w tamtejszej głuszy, i przez wiele lat żył spokojnie w dziczy. Później zaczęły się pojawiać coraz to nowe potwory. Głusza stała się miejscem szczególnie niebezpiecznym. Aerandir postanowił się przenieść w bezpieczniejsze miejsce. Ruszył na zachód, do Fereldenu.

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #400 dnia: Czerwca 09, 2011, 18:11:16 »
    Wybaczcie za słaby odpis, ale niestety musiałem jakoś to skomponować z pojawieniem się nowej osoby. Wiem, że jest on po prostu poniżej poziomu wcześniejszych - jakby miały one jakiś poziom ^^ - ale tak po prostu wyszło...

Teraz przez kilka dni będę miał czas robić regularne odpisy, gdyż najgorsze egzaminy już za mną. ;p

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #401 dnia: Czerwca 09, 2011, 20:55:31 »
    Liczę na ożywienie, gry gdyż jak narazie wszyscy mają albo niż umysłowy/brak weny/brak czasu (wybierz właściwe).

P.S Podziel się wynikami :D
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #402 dnia: Czerwca 09, 2011, 21:44:12 »
    Z tego co czytałem to chyba mogę prowadzić dialog z Weschem?

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #403 dnia: Czerwca 09, 2011, 22:12:12 »
    Tak, możesz. :) Tylko z umiarem, żeby inni też mieli szansę podjąć jakieś działania.

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #404 dnia: Czerwca 13, 2011, 18:33:47 »
    Pojawia się pierwsza taka sytuacja w tej sesji, kiedy to... nie ma mojego odpisu. :) Po prostu sytuacja się tak ułożyła, że to do WAS należy podjęcie wyborów. Ja nie mogę zadecydować czy "wystrzeliwujecie z kuszy", a jedynie z pomocą kości decyduję o "sukcesie strzału". W sumie już przed startem sesji podejrzewałem, że taka sytuacja może się wytworzyć (gdy co najmniej dwóch graczy staje naprzeciw sobie) i decyzja jak to rozwinąć dalej nie należy tylko do mnie.

Dlatego uważam, że najodpowiedniejszym posunięciem byłoby zrobienie przez was drugiej "kolejki w tej kolejce", żeby sytuacja znalazła rozwiązanie takie jakie wyniknie z decyzji podjętych przez graczy. ;)

PS. Oczywiście jestem otwarty na inne sugestie w w/w sprawie. ;D