Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Custom Settlements 0.675  (Przeczytany 8041 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jędrek13

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    • S.W.A.T.4 ForEveR ! !
    Odp: Custom Settlements 0.675
    « Odpowiedź #15 dnia: Czerwca 28, 2009, 20:12:16 »
    Jestem ciekaw kto może zostać królem, wymieńcie waszych królów(chodzi mi o powstającą frakcję)

U mnie to jakaś Esmeralda, ta stara wiedźma. Ona zajęła u mnie główne miasto i ogłosiła się królową Nordów.

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #16 dnia: Czerwca 28, 2009, 20:13:02 »
    To proste, czekasz przed Custow aż wieśniacy opuszczą miasto, zagadujesz ich i każesz im iść do swojej osady. Ot cała filozofia.
    Rozbudować hmm, zamieniaj chłopów w strażników i pracowników , łap więźniów, po czasie otrzymasz więcej surowców, aż w końcu klikniesz przycisk by rozbudować osiedle do wioski.

Offline Asalut

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Czerwca 29, 2009, 15:29:14 »
    mam pytanie, jak zdobyć drugie miasto?/wioske obóz? mam jedna najeżdzam inna daje by zwalczyć tamtejszych posiadaczy ale moge ja tylko splądrować...A te inne frakcje ktore sie rodzą to przejmują wioski.

Offline necron1501

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Czerwca 29, 2009, 16:35:08 »
    Ja znów z tym wydobyciem, jeździłem po tym swoim obozie z pół godziny i nadal nic :/

<----------------- rejestrujcie się :D

Offline Marat

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Czerwca 29, 2009, 16:40:16 »
    mam pytanie, jak zdobyć drugie miasto?/wioske obóz? mam jedna najeżdzam inna daje by zwalczyć tamtejszych posiadaczy ale moge ja tylko splądrować...A te inne frakcje ktore sie rodzą to przejmują wioski.

Musisz mieć wybudowaną jedną osadę do poziomu "castletown"  mianować jednego swojego towarzysza na marszałka i mieć następnego któremu dasz nowo zdobytą osadę i stanie się on twoim wasalem.
    "– Panie Marszałku, a jaki program tej partii?
    – Najprostszy z możliwych. Bić kur... i złodziei, mości hrabio"
    ...rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej

Offline Tario

• Użytkownik
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #20 dnia: Czerwca 29, 2009, 16:48:42 »
    Mam pytanie, gdyż wszyscy bohaterowie niezależni należący do peasantów i advetures ciągle za mną podążają, to jest wnerwiające gdyż ruszyć się nie mogę. Co chwilka któryś się mnie pyta ,,Co mogę dla ciebie zrobić '' gdyż już się zapyta to pyta się znowu i tak ciągle.

Ponawiam swoje pytanie.

Offline Asalut

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Czerwca 29, 2009, 23:46:44 »
    Ja znów z tym wydobyciem, jeździłem po tym swoim obozie z pół godziny i nadal nic :/

Co miesiąc dostajesz informacje, według mnie jeżdżenie nic nie daje. Bandytów tylko zabijaj jak możesz.

A jak mianować towarysza na marszałka? wiem ze jak jest się w widoku bitewnym w mieście to mozna z nimi rozmawiac, ale mianowania nie ma.

A mam jeszcze jedno pytanie, mozna poprosić żołnierzy swoich , też w mieście o rekrutacje jednostek. Ja jednak nie zauważyłem by nowe wojska domnie przychodziły jak to jest??

Offline necron1501

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Czerwca 30, 2009, 14:23:04 »
    Pytanie i prośba. Najpierw pytanie: czy wy też tak macie, że gdy wjeżdżacie do Custow i chcecie kupić broń to was wywala do Windy? Jeśli nie to ja mam coś skopane :/. druga sprawa  nadal nie mogę zrobić aby moi ludzie zaczęli wydobycie... Co zrobić? Bo niezbyt mi się chce czekać jeszcze 15 dni do końca miesiąca...

Offline Tario

• Użytkownik
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #23 dnia: Czerwca 30, 2009, 14:51:21 »
    Heh mnie do windy nie wywala.

2Po prostu zgarnij wieśniaków z mapy świata do wsi,i wejdź w (nie pamiętam nazwy ale coś ze szkoleniem) i tam wskazujesz mężczyznę albo kobietę i wybierasz w kogo, jak już to zrobisz ludzie sami wydobywają.

Wy też macie tak jak ja?? 2 posty wyżej

Offline Marat

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Czerwca 30, 2009, 15:16:27 »

Co miesiąc dostajesz informacje, według mnie jeżdżenie nic nie daje. Bandytów tylko zabijaj jak możesz.

A jak mianować towarysza na marszałka? wiem ze jak jest się w widoku bitewnym w mieście to mozna z nimi rozmawiac, ale mianowania nie ma.

A mam jeszcze jedno pytanie, mozna poprosić żołnierzy swoich , też w mieście o rekrutacje jednostek. Ja jednak nie zauważyłem by nowe wojska domnie przychodziły jak to jest??

Musisz wejść do pomieszczeń zamkowych i zagadać do jednego towarzysza i powiedzieć że chcesz żeby został marszałkiem
    "– Panie Marszałku, a jaki program tej partii?
    – Najprostszy z możliwych. Bić kur... i złodziei, mości hrabio"
    ...rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej

Offline necron1501

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Czerwca 30, 2009, 19:18:04 »
    Heh mnie do windy nie wywala.

2Po prostu zgarnij wieśniaków z mapy świata do wsi,i wejdź w (nie pamiętam nazwy ale coś ze szkoleniem) i tam wskazujesz mężczyznę albo kobietę i wybierasz w kogo, jak już to zrobisz ludzie sami wydobywają.

Wy też macie tak jak ja?? 2 posty wyżej

No to amsz farta :/ Ale nie nie mam że za mną podążają...

Offline strus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Lipca 01, 2009, 16:34:53 »
    Mnie też wywala do windy w momencie kiedy chce kupić broń, problem może polegać (zgaduje) na tym że u sprzedawcy broni jest jakaś która nie ma swojego  pliku MSH (lub jakoś tak). tak było w innych modach gdzie wywalało do błędu i trzeba było kliknąć. Może pomoże jak jemu się zmieni asortyment broni. Innych pomysłów nie mam
    S

edit
    Mnie pomogło zdjęcie posiadanej broni ze slotów, nie wiem czemu tak ale działa, wczoraj w tym miejscu mnie wywaliło
    « Ostatnia zmiana: Lipca 01, 2009, 17:41:12 wysłana przez strus »

Offline necron1501

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Lipca 02, 2009, 12:46:32 »
    Zauważyłem że jest to trochę problematyczny mod, a na stronie TW prawie nic nie pisze ...

Offline Chingis-Chan

• Użytkownik
    • Jedna strzała, jeden trup...
    « Odpowiedź #28 dnia: Lipca 03, 2009, 10:36:13 »
    Mam irytujący problem i nie wiem jak go rozwiązać. Otóż grałem przez dłuższy czas jako zwykły podróżnik bez miasta itp. W końcu najechałem słabo bronione miasto bandytów. Zwyciężyłem i... zablokowało mnie w tym mieście. Nie mogę wyjść i to bez względu na to czy kliknąłem by wziąć obóz na własność czy też by go opuścić bez przejmowania. Jest napisane pod jego nazwą, że w garnizonie jestem ja wraz z oddziałem, ale nie mogę wyjść. Próbowałem się nawet wydostać z pomocą cheatu, ale to też zawiodło. Czym to jest spowodowane?

I tak btw, czemu część obozów nazywa się 'Empty 50', 'Empty 47' itp? :P
    pozdro
    « Ostatnia zmiana: Lipca 03, 2009, 10:38:08 wysłana przez Chingis-Chan »

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #29 dnia: Lipca 03, 2009, 10:49:52 »
    Najprawdopodobniej ściągnąłeś ten dodatek z nowymi scenami. Ja też miałem tak często gdy go używałem.
    Ogólnie mod bardzo mi się podoba, czuć w nim klimat starszych wersji, wszystko jest trudniejsze i nie ma sytuacji że po paru dniach biegamy w zbroi płytowej. Niestety nie jest to gotowa wersja i po rozbudowaniu mojego obozu do poziomu wioski odczułem rozczarowanie spowodowane brakiem nowych opcji.
    PS.
    I tak btw, czemu część obozów nazywa się 'Empty 50', 'Empty 47' itp? :P
    Bo są jeszcze nie gotowe, nie mają ani sceny ani nazwy.