Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Custom Settlements 0.675  (Przeczytany 8025 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    Custom Settlements 0.675
    « dnia: Czerwca 26, 2009, 22:24:21 »
    http://www.mbrepository.com/modules/PDdownloads/singlefile.php?cid=8&lid=1012 oto link do nowej wersji.
    tutaj pliki source http://www.mbrepository.com/modules/PDdownloads/singlefile.php?cid=4&lid=1013
    a tutaj kilka nowych osiedli http://www.mbrepository.com/modules/PDdownloads/singlefile.php?cid=10&lid=1360
    Mod jest bardzo przyjemny i zachęcam do zagrania , translator przetłumaczył to bardzo kalecznie ale najwarzniejsze jest to ,że można upgraedować osady od niczego do potężnej metropoli. Powstają tutaj nawet Królestwa.(gra jest trudna gdyżjest tylko 1 miasto(na początku Custow)W tym mieście z czasem powstanie losowa frakcja , nasza frakcja powstanie w innym dowolnym na mapie miejscu.
    Oto opis moda(tłumaczył translator google)
    Cechy:
    Przystosowalne i Upgradowalny osadą
    Oddziały mogą zostać obsadzony wojskiem
    Może zaczekać w miasto
    Bitwach w pobliżu mają miejsce w osadzie z pomocą oddziały osady
    Innych scen dla każdego połączenia gospodarka i wojskowe ulepszenia (9 innych plenerowych scen)
    Domowych scen dla tawerny (wymaga gospodarka poziom 2), dwór (wojskowy 1), zamek (wojskowy 2), więzienie (gospodarka 1, wojskowy 2)
    Skrzynie, które możesz wprowadzić do pamięci rzeczy (1, by zacząć się, inny jeden we dworze i jednym więcej w zamku)
    Oddziały w scenach są faktycznymi częściami w garnizonie i działają: więźniowie biegają tu i tam zgromadzając zasoby, chłopi odwiedzają innych i spędzają czas w domu, oddziały atakują wrogów i wtedy powrót do ich poczta
    Sporadycznych przypadkowych spotkań: podróżnicy mogą odwiedzić, złodzieje mogą powędrować bliski i staną się nieprzyjemność
    Czasem wydane w osada plenerowych scenach ulepsza twoje morale partii (oni lubią czas postoju) i twoja reputacja z osada
    Czasem wydanym w osada domowych scenach ma korzyści jako dobrze zależenie od budynku
    Patrolującego scenę może obniżyć korupcję.
    Zdolność, by ustawić bitwy kpiny używające drewniane bronie (dostała pomysł od Lancien) poniżej "Zorganizować Populacja" menu (dodaje XP i ulepsza do obsadzonych wojskiem oddziałów opartych na szkoleniu umiejętności)
    Może spędzić pracowników treningu czasu (chłopi ulepszeń do crafters, zwiększanie produktywności)
    Może spędzić osoby przyjęte treningu czasu (chłopi ulepszeń do osób przyjętych)
    Osobiste sklepy jedzenia nie są użyte kiedy blisko osada
    Ton więcej zmian

Offline Marat

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Custom Settlements 0.675
    « Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 26, 2009, 22:40:28 »
    Tak znam tego moda, powiedz mi tylko czy oblężenia dalej wyglądają jak bitwa w polu czy jest jakiś atak na mury, bo jak pamiętam to w poprzednich wersjach nawet jak wybudowało się zamek to wrogowie i tak sobie wjeżdżali bo brama zawsze była otwarta.
    "– Panie Marszałku, a jaki program tej partii?
    – Najprostszy z możliwych. Bić kur... i złodziei, mości hrabio"
    ...rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej

Offline Dulltran

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 26, 2009, 22:49:34 »
    Ciekawy modzik ^^

Offline Tario

• Użytkownik
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 26, 2009, 22:58:10 »
    No niestety dalej jest tak jak mówisz, kiedyś pewnie to naprawią. W tej wersji  jest troszkę więcej najazdów bandytów jak na razie.
     Da mi ktoś jakieś rady jak grać itd ??
    Jestem ciekaw kto może zostać królem, wymieńcie waszych królów(chodzi mi o powstającą frakcję)
    Ile powstanie frakcji??
    Fajnym patentem w tym modzie jest sprowadzanie wieśniaków do naszej osady, przekształacanie ich w wojsko i robotników.

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 26, 2009, 23:02:55 »
    Zapowiada się ciekawie. Będę musiał jutro ściągnąć moda. Tario a czy podane przez ciebie linki, w których jest download trzeba pobrać by osiągnąc taki efekt jak opisane przez Ciebie nowinki w myślnikach? I czy są jakieś nowe itemy czy bez zmian w tej materii?
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 26, 2009, 23:06:37 wysłana przez Roland hr. Bretanii »

Offline Tario

• Użytkownik
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 27, 2009, 08:15:27 »
    A jak myślisz?? ,itemy oczywiście są ,możesz także poszukać na mb repistory specjalnych osp do Custom settelements by było ich miliony.

Offline necron1501

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 27, 2009, 17:13:09 »
      Jest to jeszcze nie ukończony mod w którym w przeciwieństwie do innych na początku nie ma miast, zamków itp. Na mapie rozsiane są tzw.: camps(obozy). Każdy z takich obozów można przejąć i rozpocząć własne imperium. na początku dużego ruchu nie ma lecz z czasem powstają kolejne małe imperia, które można zniszczyć w zarodku lub ich wspomagać w walce z bandytami itp.

Ciekawostką jest to że od gracza zależy już od początku co gdzie będzie na mapie stać. Rozwój takowego obozu jest dość trudny i mozolny trzeba go bronić zajmować się najmowaniem i treningiem farmerów.

Wprowadzone zmiany:

1. Zamienienie wszystkich wiosek, miast oraz zamków w "obozy".
    2. Wprowadzono system rozwoju "obozów", potem miast.
    3. Zmienienie wszystkich nazw lokacji.
    4. System zarządzania swoim państwem.
    5. Nowe rodzaje bandytów.

Do ściągnięcia z: http://www.mbrepository.com/modules/PDdownloads/singlefile.php?cid=8&lid=1012

Polecam.

Co sądzicie o tym modzie? Graliście już w niego? podzielcie się doświadczeniami.

<----------------- rejestrujcie się :D

Offline Marat

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 27, 2009, 18:08:09 »
    A jeśli chodzi o frakcje to chyba nie może powstać więcej niż pięć.
    "– Panie Marszałku, a jaki program tej partii?
    – Najprostszy z możliwych. Bić kur... i złodziei, mości hrabio"
    ...rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej

Offline Chingis-Chan

• Użytkownik
    • Jedna strzała, jeden trup...
    « Odpowiedź #8 dnia: Czerwca 27, 2009, 18:34:07 »
    Pod koniec ładowania moda wyskakuje mi błąd unable to open texture file Textures\surcoat_orn_22.dds
    co z tym zrobić?

Offline Tario

• Użytkownik
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #9 dnia: Czerwca 27, 2009, 20:20:26 »
    Zainstaluj jeszcze raz moda. Mam pytanie czy za wami też wszyscy bohaterowie zawalają?? bo mnie to już wnerwia trochę grać się przez nich nie da .

Offline Asalut

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Czerwca 27, 2009, 20:27:41 »
    Mam pytanie, mam obozik, wiesniaków do niego wysłałem, pozamieniałem ich na drwali, farmerów i tych trzecich, minęło sporo czasu a oni wcale nie produkuja tych rzeczy:( wiecie jak temu zaradzic?

DOBRA, juz wiem, trzeba odczekać 1miesiac...
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 27, 2009, 20:58:45 wysłana przez Asalut »

Offline Roxenheimme

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Czerwca 28, 2009, 00:39:21 »
    Ewentualnie pokręcić się trochę po włościach do momentu otrzymania wiadomości że obniżyłeś korupcje i wynalazłeś nowe surowce do natychmiastowego wydobycia.

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #12 dnia: Czerwca 28, 2009, 06:56:08 »
    Scaliłem dwa podobne wątki, aby nie powstał niepotrzebny chaos. A ciebie Tario upominam, bo twoja interpunkcja i ogólny stosunek do postów jest fatalny. Jeszcze jeden podobny post, a będę musiał cię nagrodzić ostrzeżeniem. Dość tego spamowania!

Offline Tario

• Użytkownik
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #13 dnia: Czerwca 28, 2009, 07:51:47 »
    Mam pytanie, gdyż wszyscy bohaterowie niezależni należący do peasantów i advetures ciągle za mną podążają, to jest wnerwiające gdyż ruszyć się nie mogę. Co chwilka któryś się mnie pyta ,,Co mogę dla ciebie zrobić '' gdyż już się zapyta to pyta się znowu i tak ciągle.

PS : Kolba dzięki przypominają się stare czasy.

Offline necron1501

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Czerwca 28, 2009, 19:29:50 »
    To ja mam pytanie: jak ściągnąć więcej chłopów do wioski?

PS: Jak ogólnie rozwinąć ten obóz?
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 28, 2009, 19:44:08 wysłana przez necron1501 »

<----------------- rejestrujcie się :D