Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Szukam gry (jeśli szukasz nie zakładaj nowego tematu)  (Przeczytany 133342 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Go ahead. Make my day.
    Odp: Szukam gry (jeśli szukasz nie zakładaj nowego tematu)
    « Odpowiedź #570 dnia: Września 03, 2011, 14:49:24 »
    Heh ten temat zmienia się z poszukiwań gier na wspomnienia o nich :))

I jak już tu piszę
    Szukam gry ,w której można robić dosłownie wszystko taki np. Gothic, M&B,Mass Effect
    Najlepiej,żeby była w średniowieczu
    Byłoby jeszcze fajnie gdyby na końcu była jakaś wielka bitwa np. Obrona zamku przed "złymi"

Pozdrowionka !!!
    :)))))

Oblivion, Morrowind, Daggerfall :P.

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #571 dnia: Września 03, 2011, 15:23:20 »
    Heh ten temat zmienia się z poszukiwań gier na wspomnienia o nich :))

I jak już tu piszę
    Szukam gry ,w której można robić dosłownie wszystko taki np. Gothic, M&B,Mass Effect
    Najlepiej,żeby była w średniowieczu
    Byłoby jeszcze fajnie gdyby na końcu była jakaś wielka bitwa np. Obrona zamku przed "złymi"

Pozdrowionka !!!
    :)))))

Fallout: New Vegas
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #572 dnia: Września 03, 2011, 16:35:43 »
    O tak, falout w średniowieczu...
    Jeśli chodzi o mniej znane tytuły, to polecić moge Lionheart. Akcja rozpoczyna się na kilka dni przed wyruszeniem Hiszpańskiej Armady na "Heretycką" Anglię, która otwarcie popiera magie i nawet ośmiela się rekrutować do wojska czarowników.
    Są to więc czasy Leonarda da Vinci czy Szekspira, to powinno być bliższe twojej epoce.
    Minusem gry jest to, że chociaż teoretycznie jest to RPG, to swobodę działania mamy tylko w pierwszej częsci rozgrywki, potem to już tylko walka, niczym w diablo :)

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #573 dnia: Września 03, 2011, 22:59:40 »
    Być może nie spostrzegłeś słowa "najlepiej", o ile dobrze pamiętam nie jest to równoznaczne ze słowem musi. Tym bardziej iż Darreur wspomniał o Mass Effect.

Ze średniowiecznych - Dragon Age, aczkolwiek nie mamy zbyt dużej swobody, ale sądzę iż nasycenie otoczenia Cię pocieszy.
    Również gorąco polecam Neverwinter Nights 2 - bardzo rozbudowany, długi, nieco specyficzny RPG.

www.pustamiska.pl

Offline Darreur

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #574 dnia: Września 04, 2011, 09:27:23 »
    Dzięki za odpowiedzi !!

ściągnąłem sobie obliviona i fallouta. Są to bardzo fajne gry . Wciągną mnie na długo.

PS. Jak w oblivionie zostać szefem gildii magów?

:)))))))

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #575 dnia: Września 04, 2011, 09:34:44 »
    Dzięki za odpowiedzi !!

ściągnąłem sobie obliviona i fallouta. Są to bardzo fajne gry . Wciągną mnie na długo.

PS. Jak w oblivionie zostać szefem gildii magów?

:)))))))

Niezbyt dobrze, że dałeś taką informację...

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #576 dnia: Września 04, 2011, 12:02:17 »
    Poszukuję gry rozbudowanej pod względem ekonomicznym/gospodarczym oraz na polu dyplomatycznym, rozgrywka powinna być zbliżona do Europy Universalis, lecz może być to RTS, tu z kolei ukłon w stronę Total War, aby można było prezentować taktyki.

www.pustamiska.pl

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #577 dnia: Września 04, 2011, 13:00:01 »
    (...)rozgrywka powinna być zbliżona do Europy Universalis(...)

Próbowałeś może Victory 2? Gra Paradox'u w wieku XIX i początku XX. W sumie bardziej koncentruje się na kwestiach społeczeństw i rewolucji jakie w nich następowały. Jednak... w grę NIE grałem i nie wiem czy można ją polecić z czystym sercem. :p

Nie wiem czy to cię zainteresuje, ale jest... mod do Medievala 2 (+ Kingdoms), który znacznie usprawnia grę. Dyplomacja w końcu zdaje się mieć sens, a taki bajer jak możliwość przejmowania innych krajów przez mariaże królewskie (tak, można niczym w EU zająć cały kraj bez straty nawet żołnierze choć nie jest to oczywiście łatwe...), dodane kilka krajów, fajne zbalansowanie jednostek (oraz piękne ich modele), dodanie "skryptu technologii" (np. nie możesz budować farm III, bez wynalezienia trójpolówki), dodanie flot handlowych, zmiany religii (możliwe jest np. pojawienie się antypapieża ^^), zmiany w określonych sytuacjach nazw miast (np. Konstantynopol nosi tę nazwę pod panowaniem Bizantyjskim - kiedy zdobędą go Turcy, zmienia nazwę na Istambuł), poajwianie się historycznych bohaterów (m.in. Ryszard Lwie Serce, Saladyn), utrzymanie armii znajdujących się poza naszymi terenami (2000 bizanów za każdą armię na wrogich terenach), wprowadzenie Rady Możnych, możliwość wybuchu powstania jeśli spadnie prestiż władcy, łącznie z możliwością powstania Ligi Baronów lub Ligi Emirów do których przechodzi część zbuntowanych miast i generałów, dodanie "systemu dynastii" (np. grając Francją miałem dynastię Kapetyngów, Burgundii i Blois - rządzili Kapetyngowie, ale w związku z brakiem posiadania męskiego dziedzica z czasem władzę przejęła dynastia Burgundii - fajny bajer, który mnie ucieszył :D) oraz... dużo innych zmian, których nie pamiętam. :p

P.S. Zapomniałem o najważniejszym. Mod nazywa się Bellum Crucis i... jest po włosku (brak zangielszczenia ;d). Żeby nie wyszło, że znam włoski (bo nie znam ^^) warto dodać, że jest polskie spolszczenie, któremu dużo do ideału brakuje, ale umożliwia ono bezproblemową i komfortową grę w tego świetnego moda.

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #578 dnia: Września 04, 2011, 18:06:50 »
    No, muszę przyznać że zainteresowałeś mnie tym modem, a żeby było śmieszniej właśnie myślałem o kupnie jakiegoś Total War'a. Myślę o Empire choć te czasy niezbyt trafiają moje gusta, aczkolwiek z tego co czytałem jest bardziej zaawansowana od Medievala 2.

Dzięki za obszerny opis.

www.pustamiska.pl

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #579 dnia: Września 04, 2011, 19:49:31 »
    Empire to największy crap w historii Total War... Shogun II albo Rome;)

Offline Hawkwood

• Użytkownik
    « Odpowiedź #580 dnia: Września 09, 2011, 21:24:13 »
    Próbowałeś może Victory 2? Gra Paradox'u w wieku XIX i początku XX. W sumie bardziej koncentruje się na kwestiach społeczeństw i rewolucji jakie w nich następowały. Jednak... w grę NIE grałem i nie wiem czy można ją polecić z czystym sercem. :p

Największą wadą vicky2 są częste crash'e pod koniec rozgrywki. Poza tym gra się krótko i raczej bez wojowania. Bardziej niż w EU liczą się najpotężniejsze państwa tzn. 8 greater powers i 8 minor powers (ranking państw opiera się na potędze militarnej, gospodarczej i prestiżu). Strona militarna gry jest podobna jak w EU, ale ekonomia, dyplomacja i polityka wewnętrzna jest bardziej rozbudowana.

Swoją drogą jest jeszcze Pride of the nations, ale nie miałem okazji grac więc nie wiem jak to z nią jest.

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #581 dnia: Września 09, 2011, 21:30:00 »
    PotN to kopia EU3, tylko mniej rozbudowana. Krótko mówiąc.

Ja z kolei szukam (znowu) jakiegoś fajnego ,,symulatoro-RPG" ,jak zwał tak zwał, podobnego nieco do Star Trek'a Online, tzn. że mamy statek który można sobie wyposażać, ulepszać i rozbudowywać, tylko nie SW X-Wing Allience. Istnieje cuś takiego?

A tak trochę poza tematem, to co sądzicie o C&C 4? Czy opłaca się kupić? bo zastanawiam się nad tym.
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Axan

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • >:C
    « Odpowiedź #582 dnia: Września 10, 2011, 01:10:34 »
    Hmmmm Mass Effect 3?

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #583 dnia: Września 10, 2011, 06:50:18 »
    A można tym statkiem toczyć bitwy kosmiczne czy nie?
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #584 dnia: Września 10, 2011, 08:45:05 »
    Może EVE Online - niedługo ma przejść na f2p, więc śledź tytuł. :) Jest jeszcze Battlestar Galactica Online - też ładnie wygląda na gameplayach na YouTube.