Pytanie bonusowe: Czy Fallout 3 i New Vegas spełniają te wymagania?
Jak najbardziej polecam, aczkolwiek wystrzegaj się trójki, gdy mamy już
New Vegas, właśnie robię sobie przerwę na spanie :P. Fabuła dzieli się rzecz jasna na główną i masę questów pobocznych. W tej grze również możemy tworzyć amunicję, przedmioty czego nie było w trójce, tak samo możemy mieć dwóch kompanów (!) do tułania się po pustyni Mojave. Trójka była nieco epicka, patetyczna, zaś New Vegas ma nieco "realniejszą" i nie jest tak mroczna. To są wrażenia po niespełna 5 godzinach rozgrywki, a jeszcze nie dotarłem to samego Vegas (!). Jest nieco nowych broni. Nastąpiła również zmiana pod względem ilości frakcji w grze którym możemy pomóc, od skrajnie złych, do dobrych, możemy również zajmować w nich różne miejsca, możemy być ubóstwianymi, bądź zaledwie lubianymi, urozmaica to rozgrywkę, gdyż powoduje iż przez to możemy zostać napadnięci itp. Same questy wg. mnie po tych kilku godzinach są ciekawe, aczkolwiek zazwyczaj prowadzą do jednego zabij, ale smaczki w poszczególnych misjach napędzają do dalszej gry (na samym początku jest pewien interesujący quest). Serdecznie polecam.
P.S W Empiku jest za 150 złotych, zaś w Media Markt za jedyne 90, zatem jeżeli się zdecydujesz na kupno gry zajrzyj do
MM.