Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Szukam gry (jeśli szukasz nie zakładaj nowego tematu)  (Przeczytany 133508 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    Odp: Szukam gry (jeśli szukasz nie zakładaj nowego tematu)
    « Odpowiedź #555 dnia: Sierpnia 18, 2011, 08:35:51 »
    Dorwałem Dragon Age 2 na promocji, i na razie mam w co grać (to byłą jedyna gra BioWare'u której jeszcze nie miałem). Do tego zacząłem grać w Age of Empires Online (Pazerność Microsoftu mnie doprowadza do białej gorączki)
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #556 dnia: Sierpnia 18, 2011, 09:41:59 »
    A Neverwinter Nights 2 to niby jakiej firmy? -_-

NWN 2 właśnie nie jest grą od Bio. ;P Tylko tak jak napisał Wesch Obsidian'u.

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #557 dnia: Sierpnia 18, 2011, 12:19:55 »
    To co oni mi za bzdury na pudełku napisali? -_-Nieważne, ale NWN 2 też mam. Zacząłem dzisiaj grać w DA2, i nawet nie zauważyłem jak pierwsze 3 godziny minęły ^^
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #558 dnia: Sierpnia 18, 2011, 17:49:04 »
    To przygotuj się jak na zniknięcie 5 dni z życia, gdyż mi tyle zajęło przejście owej gry...
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #559 dnia: Sierpnia 20, 2011, 19:30:40 »
    Czy tylko mnie DA2 przeraźliwie znudziło?

Poszukuję jakiejś naprawdę dobrej gry RPG...wiem pytanie dość częste...ja jednak szukam gry z tym czymś....przede wszystkim musi być w niej ogromny świat. DA był niezły ale na myśl o wielkości świata chciało mi się śmiać. Do tego w grze musi być naprawdę sporo różnych przedmiotów, questów i NPC. Słowem szukam ogromnej gry RPG. Rok produkcji nie ma znaczenia. Grałem już w Neverwinter nigths 1 i 2...DA...Mass Effect 1 i 2...Icewind Dale, Drakensang, Gothic, gry z serii The Elder Scrolls, oba Wiedźminy, Two Worlds 2 i kilka innych.

Pytanie bonusowe: Czy Fallout 3 i New Vegas spełniają te wymagania?
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 20, 2011, 19:49:15 wysłana przez Argaleb »

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Rafard

• Użytkownik
    • Piwa: -5
    « Odpowiedź #560 dnia: Sierpnia 20, 2011, 19:45:40 »
    Fallout jest dobry, ale nie pozbawiony wad. Plusem na pewno jest otwarty świat i dużo nie liniowośc w wykonywaniu zadań. New Vegas ma dobrze rozbudowany system frakcji i craftingu mi akurat się podobał. Jako rpg daje radę. W sumie mogę ci go polecić.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #561 dnia: Sierpnia 21, 2011, 00:38:50 »
    Argaleb, przede wszystkim Baldur's Gate oraz Planescape: Torment - gry, do których zawsze powracam, jak mam niedosyt "nowych eRPeGów". Osobiście Ci mogę powiedzieć, że te dwie gry wciągają lepiej niż jakiś durny DA2....

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #562 dnia: Sierpnia 21, 2011, 04:20:46 »
    Pytanie bonusowe: Czy Fallout 3 i New Vegas spełniają te wymagania?

Jak najbardziej polecam, aczkolwiek wystrzegaj się trójki, gdy mamy już New Vegas, właśnie robię sobie przerwę na spanie :P. Fabuła dzieli się rzecz jasna na główną i masę questów pobocznych. W tej grze również możemy tworzyć amunicję, przedmioty czego nie było w trójce, tak samo możemy mieć dwóch kompanów (!) do tułania się po pustyni Mojave. Trójka była nieco epicka, patetyczna, zaś New Vegas ma nieco "realniejszą" i nie jest tak mroczna. To są wrażenia po niespełna 5 godzinach rozgrywki, a jeszcze nie dotarłem to samego Vegas (!). Jest nieco nowych broni. Nastąpiła również zmiana pod względem ilości frakcji w grze którym możemy pomóc, od skrajnie złych, do dobrych, możemy również zajmować w nich różne miejsca, możemy być ubóstwianymi, bądź zaledwie lubianymi, urozmaica to rozgrywkę, gdyż powoduje iż przez to możemy zostać napadnięci itp. Same questy wg. mnie po tych kilku godzinach są ciekawe, aczkolwiek zazwyczaj prowadzą do jednego zabij, ale smaczki w poszczególnych misjach napędzają do dalszej gry (na samym początku jest pewien interesujący quest). Serdecznie polecam.

P.S W Empiku jest za 150 złotych, zaś w Media Markt za jedyne 90, zatem jeżeli się zdecydujesz na kupno gry zajrzyj do
    MM.
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline alekPL0

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #563 dnia: Sierpnia 22, 2011, 14:50:22 »
    A pamięta ktoś może nazwę bardzo starej gierki, w której dowodziło się pociągiem pancernym?(tj działo przeciwlotnicze i prędkość pociągu)? Niewiele pamiętam o tej gierce ale utkwiły mi w pamięci takie dziwne obrazki żołnierzy niemieckich, strasznie zniekształcone
    OMFGJELOL

Offline Lord Dawo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #564 dnia: Sierpnia 22, 2011, 17:24:47 »
    A zna ktoś taką grę w której walczyło się rzymianami na chyba barbarzyńców jednostki były w oddziałach i aby rekrutować to trzeba było chyba jakimś konsulem (nie wiem za bardzo jak ten gościu się nazywał) wjechać do jakiegoś domku. Kojarzy ktoś? U kuzyna w to grałe nie wiem jak się nazywa.
    "Również mam tą grę z Komputer
    Świat i grałem w nią 4 lata a po 3
    latach się skapłem że żeby
    budować budynki muszą być one
    połączone chodnikiem."
    acoaco122

"[Nd 12:01] <Elsevier> a ja nie mam kompa bo w naprawie! Od 3dni pisze na tawernie na komie. Jestem hardcorem :>
    [Nd 12:04] <Zowi> I teraz Dawo wchodzi do gry... :P
    [Nd 12:04] <Lord Dawo> Ja synku robię moda mając neta tylko na komórce to ja jestem hardcorem mnie nie przebijesz :D
    Nd 12:04] <Zowi> Haha a nie pisałem? :D"
    :D

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #565 dnia: Sierpnia 23, 2011, 09:38:18 »
    alekPL0 - poszperałem trochę w swoich "starych grach" i jedyne, co znalazłem, to The Train.

Offline Wedge Antilles

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #566 dnia: Sierpnia 29, 2011, 13:18:18 »
    Szukam gry gdzie jeździ się motorem
    - pamiętam, że sterowało się tylko myszką
    - widok był z góry
    - trasa zazwyczaj była zielona...

Offline Darreur

• Użytkownik
    « Odpowiedź #567 dnia: Sierpnia 30, 2011, 12:59:41 »
    Heh ten temat zmienia się z poszukiwań gier na wspomnienia o nich :))

I jak już tu piszę
    Szukam gry ,w której można robić dosłownie wszystko taki np. Gothic, M&B,Mass Effect
    Najlepiej,żeby była w średniowieczu
    Byłoby jeszcze fajnie gdyby na końcu była jakaś wielka bitwa np. Obrona zamku przed "złymi"

Pozdrowionka !!!
    :)))))
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 30, 2011, 13:10:16 wysłana przez Darreur »

Offline ghost888

• Użytkownik
    « Odpowiedź #568 dnia: Sierpnia 30, 2011, 13:00:53 »
    Szukam gry ,w której można robić dosłownie wszystko taki np. Gothic, M&B,Mass Effect
    the elder scrolls iv oblivion

Offline Wedge Antilles

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #569 dnia: Sierpnia 30, 2011, 13:53:33 »
    Heh ten temat zmienia się z poszukiwań gier na wspomnienia o nich :))

I jak już tu piszę
    Byłoby jeszcze fajnie gdyby na końcu była jakaś wielka bitwa np. Obrona zamku przed "złymi"

Pozdrowionka !!!
    :)))))

hmm... Mount and Blade, Wiedźmin 2, Gun