Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Szukam gry (jeśli szukasz nie zakładaj nowego tematu)  (Przeczytany 133397 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline nizyn

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • UNCUREABLE MANIACK
    Odp: Szukam gry (jeśli szukasz nie zakładaj nowego tematu)
    « Odpowiedź #390 dnia: Listopada 23, 2010, 14:48:30 »
    Szukam gry w czasach feudalnej Japonii, szogunatów, Sengoku Jidai. Ewentualnie gry gdzie występują japońskie jednostki z tego okresu. Oczywiście na PC. Jak do tej pory mam Shogun Total War. Tzar, a braciak ma mi dowieźć Battle Realms. Jak zwykle rodzaj gry nie ma znaczenia.
    Spróbuj serię Takeda.

Ja z kolei znowu szukam czegoś na szaraka. Gra zaczynała się od intra, w którym był obrazek palącego się miasta, narrator coś mówił, a potem ktoś kogoś zabijał. Później (po intrze) lądowało się w jakichś podziemiach, po drodze było kilka walk turowych z kusznikami, potem pojawiało się jakieś dziecko (duch?), za którym trzeba było iść. Po dotarciu gdzieś była cut-scenka, w której najpierw było oślepiające światło, a potem widziało się zieloną polanę z drzewem pośrodku. Po filmiku szło się dalej i była walka z Minotaurem (wielkości dwupiętrowego domu). Więcej szczegółów nie pamiętam, grałem w to będąc dzieckiem. Jakieś pomysły?

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #391 dnia: Listopada 27, 2010, 11:30:32 »
    Szukam jakiejś gry RPG albo strategicznej o Indianach. Czy jest coś takiego??
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Tobik-N

• Użytkownik
    • Piwa: 2
      • Forum WD
    « Odpowiedź #392 dnia: Listopada 27, 2010, 12:57:35 »
    Może American Conquest ?

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #393 dnia: Listopada 27, 2010, 13:11:35 »
    Znam to, ale chodzi mi o coś poświęconego w 100 albo chociaż w 80 procentach Indianom.
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline czeslav

• Użytkownik
    • trollface!
    « Odpowiedź #394 dnia: Listopada 27, 2010, 14:45:03 »
    ewentualnie No Mans Land, gra opowiadająca o czasach podboju ameryki, walka z Indianami itp. Tu znajdziesz kilka informacji o tej grze

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #395 dnia: Listopada 27, 2010, 14:53:51 »
    Polecam "Territory: the Mountain Men"
    Co prawda nie wcielasz się w Indianina, a w podróżnika, a raczej kupca, któremu marzy się zostanie bogatym i sławnym handlarzem skór... Można więc handlować z plemionami, walczyć z nimi, zabijać zwierzynę i robić inne bzdety.
    Jeśli Cię oprawa graficzna nie odstraszy, to - Link: http://www.atticgamez.com/

Pozdrawiam!

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #396 dnia: Listopada 27, 2010, 15:49:05 »
    ewentualnie No Mans Land, gra opowiadająca o czasach podboju ameryki, walka z Indianami itp. Tu znajdziesz kilka informacji o tej grze

Podobnych gier znam na pęczki, ale chodzi o grę poświęconą byciu Indianami, czy to RPG czy Strategia.
    Jacek Piekara

Offline Crims

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #397 dnia: Grudnia 23, 2010, 09:54:46 »
    Witam

Szukam Gry MMO, która ma w miarę nie dużego klienta max 2 GB nie potrzebuje ciągłych aktualizacji i będzie działać na necie mobilnym.
    Interesuje mnie coś w stylu "rpg". Grałem w Metina 2 i Mytch war. Zależy mi na przyjemności z gry a nie ciągłe robienie tego samego(więc metin odpada). Gra musi być przyjemna czyli miłe dla oka wodotryski, łatwość w zdobywaniu kasy na np poty itp.
    Co do klienta jeśli znacie jakąś grę ciekawą wartą zagrania i jej klient jest duży, ale można go dostać w jakiejś gazecie to także proszę o polecenie.

Offline SaddamKrK

• Użytkownik
    • Piwa: 59
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #398 dnia: Grudnia 23, 2010, 11:20:01 »
    Pare lat temu grałem w Tibie i powiem ci, że jeśli masz paru kumpli z którymi mógłbyś w to grać, to jest to chyba najlepszy wybór z obecnych gier MMORPG. Co prawda grafika nie jest mocną stroną tej gry, jak i to, że jest w 2D, ale potrafi dostarczyć naprawdę dużo rozrywki.

Link do strony głównej: www.tibia.com

P.S. Zaraz sie pewnie rzucą na mnie zwolennicy Metina i WoWa :D

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #399 dnia: Grudnia 23, 2010, 14:01:21 »
    Gardzę grami darmowymi, ale już najlepszym wyborem byłoby Runes of Magic - duża ilość questów, ładna oprawa graficzna, przypomina WoW.
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Theoden

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #400 dnia: Grudnia 23, 2010, 18:14:08 »
    Ja polecam Cabal'a ale w nim chyba co miesiąc są nowe update'y więc jak uważasz.

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #401 dnia: Grudnia 27, 2010, 10:33:40 »
    Runes of magic niedawno był w CD-Action, fajna gierka, chociaż mi osobiście na dłużej nie przyległa do monitora. W końcu mam Two Worlds 2 i jego zajebiaszczy multiplayer :)

Jak jesteś zainteresowany Runes of Magic, to mogę ci powiedzieć w którym numerze CD-Action była.
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline Joker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #402 dnia: Grudnia 27, 2010, 12:46:15 »
    1:
    Szukam starej gry z grafiką 2D.
    Akcja działa się gdy były statki np piratów i galeony.
    Budowało się mały port na początku gry i z niego można było budować statki lub je wyposażać.
    Podstawowe surowce to były bursztyny i ryby.
    Twoim statkiem rybackim mogłeś kliknąć na bursztyny na lądzie i wtedy był dźwięk: "Bursztyny na horyzoncie!"
    Mogłeś również łowić ryby podpływając do ławicy i zarzucając sieć.
    Ale był też "Lewiatan"(duża ryba).
    Klikałeś na niego i był głos: "Lewiatan na horyzoncie!"
    Bitwy morskie wyglądały tak że jeden okręt mógł być wyposażony katapulty i po podpłynięciu i kliknięciu "Abordaż", statki zbliżały się do siebie i zakładali jeden trap.
    Następnie małe ludziki wybiegały po obu stronach i się tłukły.
    Walka trwała parę sekund.

2:
    Szukam również gry wyścigowej.
    Okładka gry to czerwona z czerwoną baterią a na baterii błyskawica.
    W grze miałeś do dyspozycji wiele mapek i samochodów.
    Miałeś dopalacz pod "Spacją", który przyspieszał samochód gracza i trąbił.
    Nie wiele mogę napisać ale szukam tej gry ja i tej wyżej, od dawna....

Proszę Was o pomoc bo bardzo chciałbym pograć w te gry.
    Mam nadzieję że mi pomożecie :)
    Kiedyś grałem w nie z dziadkiem. Pokazałbym mu je gdybym je miał :)

Pzdr

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #403 dnia: Grudnia 27, 2010, 12:51:35 »
    Joker, wiem jaka to jest gra ta jedynka. Tam tam ta dam tam ta da!

Ancient Conquest

Mam oryginał na płycie z gazety jakiejś starej. To "Atakują nas!" śni się nadal mojej mamie po nocach, bo jak z tatą w to przygrywaliśmy naraz z dwóch kompów na maksymalnie ustawionych głośnikach to... :P (nie mieliśmy słuchawek wtedy)

Poza tym to jest właśnie o mitach greckich. W tej grze spotkać można było Jazona i społkę. Zbudować statek Argo i skompletować załogę argonautów :)

Natomiast co do dwójki nie mam pojęcia...
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline Joker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #404 dnia: Grudnia 27, 2010, 12:54:30 »
    O matko... Dziękuję Ci!! Dziękuję! Dziękuję! Dziękuję!!