Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Szukam gry (jeśli szukasz nie zakładaj nowego tematu)  (Przeczytany 133456 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Axel

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Szukam gry (jeśli szukasz nie zakładaj nowego tematu)
    « Odpowiedź #135 dnia: Stycznia 23, 2010, 21:25:49 »
    Jeśli gra nie opiera się na zabijanu potworków tudziesz innych graczy to proszę o tytuły które rzeczywiście mimo dosyć nie dynamicznej rozgrywki przyciągają a długie godziny
    Wurm , gra polega na przetrwaniu , żeby przeżyć trzeba pić i jeść , z wodą nie jest problem bo można pić z byle kałuży , za to jedzenie trzeba najpierw znaleźć i najlepiej ugotować , ale żeby ugotować trzeba mieć naczynie które można zrobić. Wszystko w grze da się wytworzyć , gra jest właśnie na to nastawiona. :)

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #136 dnia: Stycznia 24, 2010, 09:53:58 »
    Axel, może B.E.U.?
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Axel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #137 dnia: Stycznia 24, 2010, 10:13:34 »
    Akurat z godzinę temu po szukaniu znalazłem , gra nazywa się Contra i troche źle ją opisałem , zaczyna się w dżungli a nie takim mieście , ale dzięki za chęci :)

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #138 dnia: Stycznia 24, 2010, 10:36:10 »
    Akurat z godzinę temu po szukaniu znalazłem , gra nazywa się Contra i troche źle ją opisałem , zaczyna się w dżungli a nie takim mieście , ale dzięki za chęci :)

Nie wiem dlaczego, ale ten tytuł mi się jakoś we łbie kołotał, ale nie podałem... :P

To ja szukam gry z fajnym systemem walki, gdzie więcej zależy od umiejętności gracza niż ekwipunku/statów... Najlepiej żeby była w TPP.
    Dodatkowo: PoP'y (Prince of Persia), Gothic'i, Risen, M&B odpada... :P

Edit: Fable mam, więc też odpada :P A w Sacred (grałem) praktycznie nie ma znaczenia jak grasz - wszystko sprowadza się do skilli, broni i statów...
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 24, 2010, 11:02:02 wysłana przez Maly_007 »

Offline Tobik-N

• Użytkownik
    • Piwa: 2
      • Forum WD
    « Odpowiedź #139 dnia: Stycznia 24, 2010, 10:44:37 »
    Polecam ci Fable , przyjemna gierka.Bardzo fajna fabuła , dużo magii i stworów do zabijania.Tam jak nie masz dobrego wyszkolenia (np. witalności , wytrzymałości) to padniesz szybko.Jest też gra Sacred , ale ona ma widok z góry :/

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • "There's daggers in men's smiles"
    « Odpowiedź #140 dnia: Stycznia 24, 2010, 11:04:44 »
    Ja bym ci polecił Dark Messiah of Might and Magic, mało w tym RPG, ale system walki wymiata, to w zasadzie gra akcji z elemantami RPG, więc prawie wszystko zależy od gracza.

Offline gamer96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #141 dnia: Stycznia 24, 2010, 13:44:09 »
    Tak, świetny tytuł do tego ładny. Ma bardzo duże możliwości, i mimo że to koryto to i tak bardzo fajne się przechodzi nasty raz ;].

Offline Wezyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #142 dnia: Stycznia 24, 2010, 21:01:06 »
    To ja szukam gry z fajnym systemem walki, gdzie więcej zależy od umiejętności gracza niż ekwipunku/statów... Najlepiej żeby była w TPP.
    Dodatkowo: PoP'y (Prince of Persia), Gothic'i, Risen, M&B odpada... :P

Edit: Fable mam, więc też odpada :P A w Sacred (grałem) praktycznie nie ma znaczenia jak grasz - wszystko sprowadza się do skilli, broni i statów...
    Polecam Ci Jedi Academy ,( świetne walki ) i Jedi Outcast . Dwie świetne gry gdzie walki wygrywa się przez własne umiejętności i stylem jakim walczysz .
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 24, 2010, 21:11:15 wysłana przez Wezyk »
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline Axel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #143 dnia: Stycznia 27, 2010, 15:05:54 »
    Szukam ciekawej gry strategicznej , najlepiej osadzonej w średniowieczu w której mamy duży wpływ na politykę państwa oraz jest w miarę rozbudowana ekonomia , grafika może być byle jaka , byle nie "tibijska". Nie chce Twierdzy , Tzara , Age of Empires II , bo już grałem.

Offline Vesamir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #144 dnia: Stycznia 27, 2010, 15:48:26 »
    Medieval II Total War. Europa Universalis Mroczne Wieki...
    Va'esse deireádh eap eigean...

Offline Tobik-N

• Użytkownik
      • Forum WD
    « Odpowiedź #145 dnia: Stycznia 27, 2010, 15:48:56 »
    Może Civilization?

Offline Mr War

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #146 dnia: Stycznia 27, 2010, 15:56:37 »
    Ja szukam gry w której byłeś rekinem.Zaczynałeś w laboratorium(?)i musiałeś zdobywać klucze by się wydostać.Garfika była średnia.Pozdrawiam!

Wiesz że 99,9% ludzi cierpi na oglądanie postów z ręka na myszce.Nie nie zdejmuj ręki z myszki wiem że na to cierpisz:)

Offline Axel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #147 dnia: Stycznia 27, 2010, 16:06:03 »
    W Civilization gram , ale powoli zaczyna mi się nudzić , Mroczne wieki grałem kiedyś i mi się nie podobają. Ale sprawdzę te Medieval II TW

Offline strongmas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #148 dnia: Lutego 01, 2010, 21:21:06 »
    Ja właściwie nie szukam gry tylko zapomniałem jej tytułu i za Amerykę (bo Chiny za biedne :)) nie mogę sobie go przypomnieć.
    Otóż w grze grało się niebieskim ludkiem który tworzył gry komputerowe.Konkurencją byli Zielony i Czerwony ludek, można było przeprowadzić sabotaż ich firm.
    Nasza korporacja była po lewej stronie mapy fabryka w której tworzono co wejdzie w skład gry (instrukcja, zabawki, gadżety) w prawej części.
    Licencje można było kupić na aukcji w kinie.
    A podczas tworzenia gry oprócz tego że sami musieliśmy zrobić koncepcje to jeszcze musieliśmy zatrudnić pracowników i zrobić podział prac.
    Technologie jeszcze były (lepsza grafika, nowy gatunek gier).
    A najważniejsze, wszystko robiliśmy niebieskim ludkiem, WSZYSTKO.

Gra miała chyba w tytule Tycoon ale nie jestem pewien.   

Za pomoc z góry dziękuje :).

Obrażasz Sabaton = obrażasz mnie.

Offline czeslav

• Użytkownik
    • trollface!
    « Odpowiedź #149 dnia: Lutego 02, 2010, 20:06:18 »
    Ja osobiście szukam jakiegoś symulatora lotu (ale żeby wyszedł w Polsce), którego akcja dzieje się w czasie II wojny światowej, najlepiej na Pacyfiku (czyt. Oceanie Spokojnym), ale nad Europą też może być. Grałem w Pacific Warriors, Bitwa o Anglię, Pacific storm Allies (tylko prawie nic nie zrozumiałem, bo po angielsku :/. A ponoś zaje baje jest) i jeszcze jakieś dwie inne, których nazw nie pamiętam :D Grafika nie musi być dobra, najlepiej jakby gra powstała w okolicy 2007 roku. Z góry dzięki!