Wrażenia po graniu w moda:
Włączyłem grę, nowa gra i odrazu zupełnie zmienione menu tworzenia postaci, (zaskoczenie) , wybrałem pochodzenie, stworzyłem postaci i
ZASKOCZENIE nowa mapa, odwozorowująca Anglię. Poszedłem do pierwszej lepszej wioski nająłem farmerów. Wziąłem kilka zadań i zarobiłem trochę kasy.
Następnie zacząłem plądrować wioski. Farmerzy zaczęli stawiać opór (farmerów 10 razy więcej niż domów w wiosce). Walka była trudna ale udało się, miałem jedzenie dla moich wieśniaków. Niestety chwile później dorwał mnie lord. Myślałem że już po mnie skoro miałem 20 wieśniaków przeciwko 180 żołnierzom lorda. Więc zaatakowałem i
co dziwne żołnierze padali jak muchy przed moimi wieśniakami ,a mi zabijało ich się ok. 10 razy łatwiej niż wieśniaków. Na mojego wieśniaka padało 5 żołnierzy nim go zabiło. Lecz wrogów było za dużo. Broniłem się dzielnie lecz konnica zniszczyła moje siły. I tak dostałem się do niewoli :D
Ogólnie gra ciekawa lecz problem z wieśniakami którzy żołnierzy biją z łatwością, i pomimo iż lokacje na mapie są drewniane w grze są MUROWANE, co bardzo dziwi.
Niezły pomysł ze zbudowaniem wartowni, lecz gdy chciałem się po niej przejść było tylko puste pole i jakiś kupiec który mi groził że mnie zabije :p