Kilka wieści z frontu moddingowego. Więc tak, trzeba powiedzieć że aż wrze od pracy - oto lista ludzi, którzy nad czymś dłubią:
- Ja wrzucam do gry ciągle nadchodzące od Rathosa i bjorne modele, wczoraj udało mi się zrobić geografię sceny Traprain Law, poprawiam drzewko Brytów, wczoraj zrobiłem nową tarczę i dzisiaj pracuję nad drzewkami Dal Riady, bandytów oraz cywili. Jeszcze dzisiaj może zrobię AI mesh do osady Piktów zrobionej przez Rolanda. Rano dodałem tarcze Rathosa z paczki OSP.
- Roland hrabia Bretanii udekorował już dwie sceny, czyli Baetain Brochan (widzieliście ją na screenach) oraz wioskę Piktów (niedługo pokażę screeny, jeszcze AI mesh został do zrobienia). Teraz pracuje nad stolicą państwa Gododdin czyli Traprain Law.
- Rathos i bjorne robią dziesiątki modeli. Prawie codziennie przychodzą od nich paczki z modelami. Obecnie bjorne dłubie coś nad teksturą spangenhelmu i poprawia włócznie, a Rathos robi kolejny hełm.
- Kyroman pracuje nad jedym z hełmów.
- Morcant robi w tej chwili grafikę do menusów i jeszcze wspomaga mnie sugestiami historycznymi.
- Spongly i Somairle wyszukują materiały historyczne.
- Diego dłubie nad tarczą Piktów.
EDIT: Włócznie autorstwa bjorne:

Miecz piktyjski i pochawa autorstwa Rathosa: