Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Muzyka w Mount&Blade  (Przeczytany 29796 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    Odp: Muzyka w Mount&Blade
    « Odpowiedź #15 dnia: Czerwca 10, 2007, 18:42:23 »
    Też próbowałem. Świetne pasuje do mojego moda o ,którym już możecie poczytać na forum:)

Offline Dragonit

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #16 dnia: Czerwca 11, 2007, 16:01:46 »
    Emil: Te które wymieniłeś też mi się podobają, ale chyba zapomniałeś posłuchać jeszcze świetnego March of Honor nadającego się do najcięższych bitew :] W "first battle" najlepszy jest początek ale reszta też niezła ;]

Cwany Rycerz - Ja napalony szukam silentintruder żeby się pobać, patrzę a to jest w tym linku co powiedziałem, w tej paczce muzyk i wcale straszny nie jest, nawet fajny jest, szczególnie do podróży. ;]
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 11, 2007, 16:06:49 wysłana przez Dragonit »

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Czerwca 11, 2007, 17:40:25 »
    March of honor też jest niezły, prawda:)
    Ale jestem ciekaw czy komuś  wogóle się podoba Swadians Riders - moim zdaniem do kitu :p

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #18 dnia: Czerwca 28, 2007, 11:11:21 »
    Ja se ściągne chyba soundtrack do Władcy Pierścieni (wszyscy wiedzą do jakiego moda)
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Czerwca 28, 2007, 12:12:33 »
    Przy okazji mógłbyś podać stronkę.

Patrz tu 4 wynik - nie wiecej niz 10 sec mi to zajelo... wsrod masy linkow jest soundtrack

Oj, sorry to przez te wakacje...
    « Ostatnia zmiana: Lipca 03, 2007, 12:23:57 wysłana przez Emil »

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #20 dnia: Lipca 04, 2007, 09:25:38 »
    Zdaje mi się ,że jeszcze nikt z Polski nie ściągał tego Music Moda zrobionego przez polaka (by me :D - drugi polski plik na MB repository). No jak jest na tym forum 28 wejść w ten topic to chyba nie mam wątpliwości co do ściągnięć xD.

http://mountblade.info/forum/index.php?topic=438.0

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Lipca 04, 2007, 22:28:03 »
    A mylisz sie, bo ja już go dawno ściągnołem...
    No, tylko nie wszystkie utworki mi pasowały, a już zupełnie taki jeden, co brzmiał jakby go się wycięło z radia w latach 80-tych, błee...
    Ale ogólnie doznania niezłe.

Offline XarDiego

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Lipca 07, 2007, 13:46:11 »
    March of honor też jest niezły, prawda:)
    March of Honor jest fajny, ale ja wolę Last Fortrees lub Pride or Pain.

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Maja 09, 2008, 16:12:18 »
    Bardzo serdecznie zapraszam do pobrania mojej prywatnej paczki z muzą do Mounta (jeśli ktoś jeszcze nie ma żadnej nowej). Tą muzykę mam już od wersji 0.808 i mi sie jakoś nie nudzi. Zebrałem w niej bardzo dużo klimatycznych kawałków z wielu gier, a także z różnych darmowych źródeł, jak i z wcześniejszych paczek muzyki. No cóż, trochę to waży, ale ile frajdy ;P Oczywiście plik.txt też jest. Polecam...i proszę o komentarze, jeśli można. Tak więc, "graj muzyko":  http://www.filefactory.com/file/eae695/
    « Ostatnia zmiana: Maja 09, 2008, 16:37:19 wysłana przez Emil »

Offline Warlang

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Maja 10, 2008, 08:17:19 »
    Pobrałem, przesłuchałem, świetne. 49 klimatycznych kawałków, które mi umilą grę. Dobra robota! Dzięki, że zechciałeś się podzielić.

Offline Cavalete

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Maja 10, 2008, 13:59:34 »
    Świetny soundtrack Emil! Możesz mi powiedzieć skąd brałeś muzykę? Bo parę poznaję - z Essence of the Battlefield, Piratów z Karaibów (choć powinienem powiedzieć "z gwiazd na Lodzie" :P), Sacred, Medieval, Rome, ale byłbym wdzięczny za pełną informację o ich pochodzeniu :).

Tak poza tym ktoś wie jak można podmienić dźwięki w grze? Chciałem podmienić odgłosy na te z "Expanded Gameplay", ale niestety moje próby spełzły na niczym. Dzięki z góry :]
    Nobody expects the Spanish Inquisition!

Offline WarCrow

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #26 dnia: Maja 10, 2008, 16:36:34 »
    Świetny soundtrack Emil! Możesz mi powiedzieć skąd brałeś muzykę? Bo parę poznaję - z Essence of the Battlefield, Piratów z Karaibów (choć powinienem powiedzieć "z gwiazd na Lodzie" :P), Sacred, Medieval, Rome, ale byłbym wdzięczny za pełną informację o ich pochodzeniu :).

Tak poza tym ktoś wie jak można podmienić dźwięki w grze? Chciałem podmienić odgłosy na te z "Expanded Gameplay", ale niestety moje próby spełzły na niczym. Dzięki z góry :]

Wrzucasz dźwięki do folderu   Modules\Native\Sounds a później zmieniasz linijkę scan_module_sounds = 0 w pliku module_info.txt na scan_module_sounds = 1
    Pewności nie mam bo sam nie próbowałem :)

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Maja 10, 2008, 17:13:37 »

No cóż, sam dokładnie już nie pamiętam, po prostu moja kolekcja muzyki powiększała się wraz z czasem i nowymi wersjami ;)
    Natomiast na pewno wiem, że muzyka pochodzi z filmów takich jak m.in: Piraci z Karaibów (część 2 bodajże), Gladiator (świetne kawałki nieco zremiksowałem i pociąłem dla większego dynamizmu), no i jeszcze jakiś kawałek ze strarego filmu przygodowego, którego za cholerę nie mogę sobie przypomnieć.
    Co do kawałków z gier, to przeważnie lecą z najnowszego Miedievala 2, Medievala: Rome, Sacreda, Strongholda 2, z Obliviona no i jeszcze kilka perełek z Gothica 3. I to chyba nie wszystko. Oczywiście przeważnie kawałki są ciut przerabiane.
    Co do resszty kawałków, to pochodzi z darmowych źródeł i innych paczek muzyki do Mounta. Stronek niestety nie podam, gdyż nie pamiętam, ale wiem, że jedną mi podrzucił Kolba, więc może się on na ten temat wypowie.

PS: dzięki za (pozytywne na szczęście) opinie :)
    PS2: Jeśli chcecie, z czasem mogę wstawiać kolejne kawałki z mojej kolekcji ;)
    « Ostatnia zmiana: Maja 10, 2008, 17:31:29 wysłana przez Emil »

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #28 dnia: Maja 12, 2008, 18:36:03 »
    Widze ze wstawiles pare kawalkow z OST wiedzmina, zdziwilem sie tylko ze zabraklo tych, ktore wg mnie sa najlepsze na czele z 'Believe' oczywiscie:
    http://pl.youtube.com/watch?v=EJh9YF94Rro
    'Music Last Boss" po prostu stworzone jako podklad do walki w M&B:
    http://pl.youtube.com/watch?v=H3RYFol-yCE
    i motywem z menu:
    http://pl.youtube.com/watch?v=3DmUgFA9mOg

Jednak mi osobiscie jako podklad pod M&B wystarcza caly soundtrack z wiedzmina ktory odpalam po prostu winampem;) zadnych modow.
    « Ostatnia zmiana: Maja 12, 2008, 18:39:38 wysłana przez [POD]J@$ON »

Offline Cavalete

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Maja 13, 2008, 12:04:05 »
    Hmm czy tylko ja mam tak z muzyką w M&B, że puszczana jest ona z pewnym opóźnieniem - żeby być precyzyjnym, podczas bitwy? Często mam tak, że dorzynam ostatnich przeciwników (i nie mówię tu o grupce 8 bandytów, ale armiach liczonych w dziesiątkach) i dopiero w tym momencie zaczyna lecieć muzyka. Trochę wkurza.
    Nobody expects the Spanish Inquisition!