Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wasze osiągnięcia w nauce ;)  (Przeczytany 60076 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Wasze osiągnięcia w nauce;)
    « Odpowiedź #285 dnia: Kwietnia 25, 2015, 19:47:04 »
    Problem leży w tym, że mój wuefista (w drugiej klasie mamy innego niż w pierwszej) jest fanem siatkówki i sam w nią gra dużo... więc nie mamy wyboru, bo określa siebie dyktatorem (podejrzane, nieprawdaż, Dykcio? też jesteś fanem siatki) i to on decyduje zawsze i wszędzie co robimy, nigdy nie słucha próśb i sugestii :D

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #286 dnia: Kwietnia 25, 2015, 20:34:20 »
    U mnie najczęściej piłka nożna, czasami zapasy albo zmodyfikowana wersja "baseball'u". Siatkówkę miałem bardzo rzadko w I klasie, teraz już w ogóle tego nie praktykujemy.

BTW. Grał ktoś kiedyś w szkole w ten sport? http://pl.wikipedia.org/wiki/Tchoukball
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #287 dnia: Kwietnia 26, 2015, 02:57:45 »
    To ja też się pochwalę ocenami z zeszłego półrocza, bo widzę że za dużo gimbów się wypowiada:
    Wprowadzenie do filozofii              W   5.0
    Podstawy zarządzania                   W   3.5
    Informatyczne sys. sterowania      L   5.5
    Informatyczne sys. sterowania      P   5.0
    Informatyczne sys. sterowania      W   5.5 (E)
    Projektowanie oprogramowania      L   3.0
    Projektowanie oprogramowania      W   4.0 (E)
    Programowanie sys. webowych      L   5.0
    Programowanie sys. webowych      W   5.0
    Baza danych Oracle-programow.    P   5.0
    Baza danych Oracle-programow.    W   5.0
    Wspomaganie zarz. proj. inf.          L   4.5
    Wspomaganie zarz. proj. inf.         W   4.5
    Grafika komputerowa                      L   5.5
    Grafika komputerowa                     W   5.0 (E)

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #288 dnia: Kwietnia 26, 2015, 09:56:45 »
    Obyś się znał na tym. Znam wielu co pokończyło polibudę i gówno z tego mają bo potrafią tylko na pamięć działać na archaicznych systematach. A niektórzy bardziej kumaci już siedzą po firmach i mają koło 10 koła.

Ocen szkolnych nie będę komentował. Bo ten system edukacji to totalna bzdura i nie wiem kto powinien się bardziej wstydzić ten co marnuję czas i ma 5 czy ten co jest jawnym ignorantem i ma 2ójki.

Swoją drogą zmartwił mnie komentarz Kamillo.

Uwierz mi lepiej być pracowitym i porządnym pracownikiem ubojni niż hehe studentem, który zmarnował wuchtę lat życia aby tylko to "lepiej wyglądało" a potem i tak kończy w mitycznym już macu.

Offline Guzarow

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    • Master of Puppets
    « Odpowiedź #289 dnia: Kwietnia 26, 2015, 10:47:01 »
    [quote author=^IvE link=topic=2777.msg305106#msg305106 date=1430035005
    Uwierz mi lepiej być pracowitym i porządnym pracownikiem ubojni niż hehe studentem, który zmarnował wuchtę lat życia aby tylko to "lepiej wyglądało" a potem i tak kończy w mitycznym już macu.
    [/quote]
    A to Polska właśnie....ja po zawodówce będe miał lepszą robotę niż niektórzy studenci, a sam na dwójach jade :D [oczywiście bez urazy dla studentów, ale sami wiecie ;)] Poza tym średnia ocen ci chleba nie da...
    Pierwsza zasada każdej wojny - zabij, albo zostań zabity.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    « Odpowiedź #290 dnia: Kwietnia 26, 2015, 12:45:14 »
    Mnie jak już to bardziej boli, że za granicą w byle jakiej pracy dostanę więcej niż za te 2.5 (oby tylko) roku studiowania. Żeby nie offtopować:
    Główne kategorie kultury:
    Wykład: 5

Historia nowożytna (do końca XVIII w):
    Wykład: zal
    Ćwiczenia: 3,5
    Egzamin: 3,5

Metodyka archiwalna:
    Ćwiczenia: 3

Metodyka historycznych badań mikrograficznych:
    Warsztat: 5

Nauki pomocnicze historii:
    Ćwiczenia: 5

Neografia:
    Konwersatorium: 4,5

Podstawy analizy historycznej dokumentacji technicznej i kartograficznej:
    Warsztat: 5

Rewitalizacja zabytków:

Teoria archiwalna:
    Wykład: zal

Wychowanie Fizyczne - Ćwiczenia siłowe:
    Zajęcia fizyczne: 5

Wykład drugi:
    Wykład: 4

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #291 dnia: Kwietnia 26, 2015, 14:45:19 »
    A to Polska właśnie....ja po zawodówce będe miał lepszą robotę niż niektórzy studenci, a sam na dwójach jade :D
    Akurat takie podejście powoduje siedzenie w stereotypowym macu. Fakt faktem że oceny nic nie dają(chyba że ktoś łapie się na jakieś fajne stypendium, ale to mniejszość) ale jednak nie można całkowicie ignorować wpływu nauki na osobowość. Skoro ktoś jest na tyle głupi/leniwy żeby nie móc zaliczyć banalnego programu ze szkoły średniej na coś lepszego niż 2 to tylko źle o nim świadczy. Dlaczego w momencie wymęczonego skończenia szkoły miałby nagle zacząć sumiennie zapieprzać na tokarce i doskonalić swoje umiejętności podczas gdy wcześniej przez cała życie nic z siebie nie dał. Bez urazy ale w twoim poście widzę podejście hehehe studenta heheheh europeistyki ale którego heheheh pandatrzy i hehehehe piwko a po dostaniu dyplomu zdziwienie że nikt nie chce go przyjąć nawet do stereotypowego macdonalda. Liczysz że skończenie zawodówki będzie biletem do lepszego i łatwego życia, tak samo jak dyplom jakiegoś gównokierunku. Chyba że czas zaoszczędzony przez niechodzenie na zajęcia spędzasz na doskonaleniu się pod kątem przyszłej pracy, ale jakoś nie widzę żebyś się tym chwalił.

PS. Co nie zmienia faktu że gardzę nieprzyszłościowymi kierunkami i bezrobocie wśród absolwentów turystyki i rekreacji to w dużym stopniu problem ich głupich decyzji życiowych.

Offline Guzarow

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    • Master of Puppets
    « Odpowiedź #292 dnia: Kwietnia 26, 2015, 15:15:54 »
    Akurat takie podejście powoduje siedzenie w stereotypowym macu. Fakt faktem że oceny nic nie dają(chyba że ktoś łapie się na jakieś fajne stypendium, ale to mniejszość) ale jednak nie można całkowicie ignorować wpływu nauki na osobowość. Skoro ktoś jest na tyle głupi/leniwy żeby nie móc zaliczyć banalnego programu ze szkoły średniej na coś lepszego niż 2 to tylko źle o nim świadczy. Dlaczego w momencie wymęczonego skończenia szkoły miałby nagle zacząć sumiennie zapieprzać na tokarce i doskonalić swoje umiejętności podczas gdy wcześniej przez cała życie nic z siebie nie dał. Bez urazy ale w twoim poście widzę podejście hehehe studenta heheheh europeistyki ale którego heheheh pandatrzy i hehehehe piwko a po dostaniu dyplomu zdziwienie że nikt nie chce go przyjąć nawet do stereotypowego macdonalda. Liczysz że skończenie zawodówki będzie biletem do lepszego i łatwego życia, tak samo jak dyplom jakiegoś gównokierunku. Chyba że czas zaoszczędzony przez niechodzenie na zajęcia spędzasz na doskonaleniu się pod kątem przyszłej pracy, ale jakoś nie widzę żebyś się tym chwalił.

PS. Co nie zmienia faktu że gardzę nieprzyszłościowymi kierunkami i bezrobocie wśród absolwentów turystyki i rekreacji to w dużym stopniu problem ich głupich decyzji życiowych.
    Ufff...wyczerpujący post Mat :D ale nie chodziło mi o to, że po zawodówce będe mieć raj na ziemi, bo to jest w zasadzie niemożliwe. Ale jdnak jako uczeń szkoły zawodowej mam coś takiego jak praktyka, a jak ja na warsztacie będe wymieniał jakieś kabelki, czy robił jakieś obwody, albo nawet koło wymieniał, to jednak przyda mi się to czego się nauczyłem na praktyce jak mi ktoś pokazał, a nie będzie mi w tym potrzebna definicja grzechotki albo na przykład żarówki halogenowej H7 (światła długie żeby nie było ;)) bo to, że ja będe mieć 5,0 na świadectwie i pasek, to nie znaczy, że jestem taki dobry w praktyce tylko w teorii. A akurat na praktyce mam spokojnie 4 ale walcze o 5 ;) Poza tym może przesadziłem też z tymi dwójkami, bo jednak nie ze wszystkiego mam takie oceny, bo i 5 i nawet jedna szóstka chyba będzie :D
    Pierwsza zasada każdej wojny - zabij, albo zostań zabity.

Offline jurdas

• Użytkownik
    • Piwa: 31
    • PE_giermek_Jurdas
    « Odpowiedź #293 dnia: Kwietnia 28, 2015, 00:12:44 »
    Największe osiągnięcia w nauce? W gimnazjum finalista wojewódzki historii i geografii, ale co by mi było po tym. Liceum jakoś przebiedowałem, głównie angażując się w sport(drużyna siatkówki i zorganizowałem sekcję biegów na orientację na licealiadę[sam zająłem się treningami ekipy etc. za co też zostałem wynagrodzony], poza tym trochę lekkiej). Szkołę kończyłem z średnią 3,9, głównie skupiając się na przedmiotach, które lubiłem, bo zdanie matury to nie był problem, obecnie pracuję i dobrze mi z tym :)
    [wycięte z banlisty]blackhawk (13.08.2012) - prowokacje- zakaz pisania do odwołania. //sir Luca

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #294 dnia: Kwietnia 28, 2015, 03:07:57 »
    Nie chce mi się pisać z podziałem na wykłady, ćwiczenia, laboratoria etc... więc podaję tylko średnią:
    Podstawy i organizacja biznesu - 4
    Matematyka - 5
    Technologie informacyjne - 3,5
    Zarządzanie - 4
    Mikroekonomia - 3
    Programowanie - 5
    Podstawy systemów informatycznych - 4
    J. angielski - 5
    Finanse i rachunkowość - 5

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #295 dnia: Kwietnia 28, 2015, 10:15:14 »
    Moim największym osiągnięciem było napisanie pracy licencjackiej, która wygrała "Konkurs na najlepszą pracę dyplomową". Poza nagrodą pieniężną i dumą najadłem się też sporo wstydy. Dostałem zaproszenie na inauguracje roku akademickiego na którym miało być wręczenie nagród, ale nikt mnie nie powiadomił, że wygrałem. Ubrany w zwykłe spodnie i koszulę (elegancką, ale jednak wybiegającą poza rangę wydarzenia) odbierałem gratulacje przy pełnej kilkusetosobowej sali. Przynajmniej miałem niezłe zaskoczenie:P

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #296 dnia: Kwietnia 30, 2015, 14:58:22 »
    To może i ja się pochwalę, wyniki z pierwszego semestru studiów, gdzie materiałów praktycznie nie tykałem (poza tymi interesującymi) ;)

Geografia polityczna i ekonomiczna

Ćwiczenia: 4
    Wykład: 4

Historia najnowsza

Konserwatorium: 5

Historia wojskowości

Mikroekonomia

Narody i mniejszości narodowe

Konserwatorium: 4

Nauka o państwie

Podstawy prawa

Konserwatorium: 4,5

Technologia informacyjna z elementami prawa własności intelektualnej

Projekt: 5

Sprawy wewnętrzne kraju (j. Angielski)

Lektorat: 3

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #297 dnia: Kwietnia 30, 2015, 23:01:12 »
    Moim największym osiągnięciem było napisanie pracy licencjackiej, która wygrała "Konkurs na najlepszą pracę dyplomową". Poza nagrodą pieniężną i dumą najadłem się też sporo wstydy. Dostałem zaproszenie na inauguracje roku akademickiego na którym miało być wręczenie nagród, ale nikt mnie nie powiadomił, że wygrałem. Ubrany w zwykłe spodnie i koszulę (elegancką, ale jednak wybiegającą poza rangę wydarzenia) odbierałem gratulacje przy pełnej kilkusetosobowej sali. Przynajmniej miałem niezłe zaskoczenie:P
    Spokojnie, ważne kto jak się w czym czuje. Ja np. na bierzmowanie ubrałem się w zwykłą koszulę, gdzie każdy chłopak był ubrany w garniaka XD

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #298 dnia: Czerwca 21, 2015, 01:05:25 »
    Apdejt w związku z zakończeniem roku szkolnego. Oto oceny wielce szanownego Lewa, trzeciego ucznia w swojej klasie pod względem średniej (#SWAG):
    Matematyka 4 - tak jak się spodziewałem, ostatni sprawdzian pogrążył moją proponowaną 5, niby próbowałem go poprawiać, ale poprawiłem na 1+ co na 5 nie wystarczyło :D może jak bym prace domowe robił, to by mi na koniec lepszą ocenę dala nauczycielka, a tak z trzy bodajże jedynki miałem z tego.
    Angielski 5 - do tego 90+ ileś tam procent z matury próbnej. Poza tym jutro (a właściwie dzisiaj :P) mam ustny etap FCE British Council. Życzcie powodzenia :D
    WF 4 - jak proponowane,  tak też i się skończyło.
    Niemiecki 4 (!) - wyciągnąłem mężnie na ambitne 4, w zeszły poniedziałek nawet napisałem próbną maturę i ciekaw jestem wyniku.
    Geografia 5 - z próbnej matury 68%, z diagnozy 70+ coś, wynik dobry jak na kogoś kto się w ogóle nie uczył.
    Historia i społeczeństwo - 5
    Religia 6 - tego przedmiotu w sumie nie trzeba nawet komentować
    Ekonomia 5 - zawiodłem się, nie ma 6 :(
    Dziennikarstwo 4 - już pisałem, nauczycielka mnie nie lubi.
    Polski 3 - hehe, wyciągnąłem na 3, a z matury próbnej mam 75%. Dobry jestem, nie? :D
    Średnia :4,50
    Dzielcie się panowie i panie swoimi ocenami. Jednocześnie łączę się w bólu z poprawkowiczami i życzę im zdania w sierpniu :D

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    « Odpowiedź #299 dnia: Czerwca 21, 2015, 16:39:25 »
    Religia: -
    J. polski: 3
    J. angielski: 4
    J. niemiecki: 3
    J. angielski zawodowy: 3
    Historia i społeczeństwo: 4
    Matematyka: 4
    Informatyka: 5
    Witryny i aplikacje internetowe(HTML+CSS): 6
    Pracownia aplikacji internetowych(JavaScript): 5
    Sieci komputerowe: 3
    Pracownia lokalnych sieci komputerowych: 4
    Systemy baz danych: 3
    Pracownia baz danych: 5
    Wychowanie Fizyczne: 2
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii