Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: KK(K?)  (Przeczytany 2245 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    KK(K?)
    « dnia: Lutego 13, 2007, 17:16:11 »
    przeczytajcie sobie ten artykul... http://www.psi.avx.pl/123.jpg

czy po lekturze tego, nie sadzicie ze Katolicy to jedna wielka sekta? Bo ja takie wrazenie odczuwam od dawna... szczegolnie po takich textach:/

acha jesli znalezliscie kiedys cos podobnego to zamiesccie tutaj linki - posmiejemy sie-.-

acha zapomnialbym... AVE SATAN ]:->

Offline soner

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 150
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: KK(K?)
    « Odpowiedź #1 dnia: Lutego 13, 2007, 18:46:28 »
    Chrześcijaństwo to dla mnie zwykla KOLEJNA wiara jakich wiele bylo i bedzie. Trudno mi jest uwierzyc w cos co "przestalo dzialac" setki lat temu i teraz jest tylko podtrzymywane przez osoby w czarnych sukienkachc dla zwiekszenia swojej wartosci w spoleczenstwie. Tlumaczenie kolejne z wielu, moge napisac jeszcze wiecej o tym czemu czlowiek ze mnie slabej wiary, ale to nie o tym temat, ot tylko tak na wstep.
    "Metal - w wykonaniu zespołów satanistycznych niszczy od srodka, zabija chcec do zycia, zabija". Juz na wstepie widac czego mozna sie spodziewac po calym tym... artykule. Jezeli to byla prawda to widac ze ten darek jest czlowiekiem slabym psychicznie, albo pod mocnym wplywem osob trzecich. Chcac byc niezależnym pogubil sie w tym calym "niszczacym" metalu. - To tak jesli wziasc to wszytsko na powaznie ;>
    Ogolnie ta kolezanka wszystko zwalila na muzyke, bo to w koncu metal, nie jest to muzyka ktora sluchaja wszyscy ani puszczaja w radiu. No bo jakby sluchal techno i byl zlym czlowiekiem to czy wtedy winna byla techniawa? nie sadze. Ubieram sie na czarno(glownie na czarno), slucham metalu - jestem opetany! ratujcie xD
    ~Już Cię nie rozumie liżę komuż dupę ale jestem arogancki.Zastawienie wyrazów podobne do tego Jaś jest wysoki ale trochę niski. - acoaco122

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Lutego 13, 2007, 19:08:04 »
    To tez, ale ja mysle ze zastosowano tu pewne uogolnienie - nie przecze, moze ten koles byl psychicznie chory, ale do kurwczy nedzy czemu glowna wina obarczono muzyke? Czyli wg nich nie wazne jest wychowanie, otoczenie, dziwne doswiadczenia czy indywidualne warunki umyslowe - slucha muzyki ktora smie miec poglady sprzeczne z nakazami bibli = wrog bo nasz poglad jest jedyny sluszny:/ ech kolejne wariactwo

a poza tym, co oprocz bibli mowi ze satan to jest "tan zly?", nikt... dlatego dla wielu satan jest SYMBOLEM odciecia sie od tej wesolej gromadki i proba bycia niezaleznym... hmm wg mnie takie postepowanie raczej nie jest godne potepienia...

heh no ale na poczatku wolalem zeby w tym temacie wrzucac jakies linki do smiesznych artykulow, a nie dyskutowac o religiach bo to temat rzeka i racja jak dupa - kazdy ma swoja.

Offline soner

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 150
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #3 dnia: Lutego 13, 2007, 19:25:15 »
    o tak, tak szatan - biedak na ktorego padlo to, ze zostal wybrany na kogos z kim mozna powiazac powstawanie wzelkiego nieszczescia na swiecie (bo jakby bylo , ze zlo powstaje z niczego? ze zwyklego ludzkiego wynaturzenia psychiki, czy czegos tam:) )xD

A tutaj rozmowa na onecie, a ze to juz jest onet.pl to musi byc tutaj kupa odpowiedzi dzieci techna w wieku do max 15 lat.
    http://rozmowy.onet.pl/1,34,8,5024541,15043144,920471,0,for.html
    Gdzies mialem skan z jakies gazety o satanistach, ale nie wiem czy jeszcze to wygrzebie ;(
    « Ostatnia zmiana: Lutego 13, 2007, 19:29:36 wysłana przez soner »
    ~Już Cię nie rozumie liżę komuż dupę ale jestem arogancki.Zastawienie wyrazów podobne do tego Jaś jest wysoki ale trochę niski. - acoaco122

Offline G_Drzewuski

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Swadian Crusader
      • GuuGle
    « Odpowiedź #4 dnia: Lutego 18, 2007, 00:56:56 »
    Po przeczytaniu tego ekhm "ARTYKUŁU" stwierdzam wiele głupich ale jak bardzo oczywistych rzeczy, zwłaszcza końcówka mnie rozśmieszyła o tym że chrześcijanie nie wierzą w istnienie szejtana. Ale to bez sensu bo jeśli nie ma wg. nich szatana (tudzież diabła itd.) to znaczy że nie ma też Boga, bo spójrzmy na to racjonalnie, jeśli jest dobro to musi być zło, więc Bóg nie może istnieć bez Diabła. I tak właśnie stwierdzamy bardzo szybko że chrześcijanie się mylą. Wjeżdzanie na słuchaną muzykę jest bez sensu, po prostu koleś był taki i taki i taki widocznie chciał być, a że dziewczyna miała jakieś kompleksy (najwidoczniej jest mocno wierząca) to jej problem jeśli musiała udać się na seminarium czy gdzieśtam. No ale ona sama jeśli jest chrześcijanką to znaczy że przeczy sama sobie w tym co napisała (tudzież ktoś inny) bo mówiła że to dzieło szatana i wogule. A skoro go nie ma to znaczy że nie ma problemu.

Taki oto wywód napisać zdołałem gdyż po kilku głębszych jestem i co najśmieszniejsze to to iż uważam że ten artykuł pochodzi z typowo propagandowej jechowskiej gazetki czy czegoś podobnego.
    Pozdrawiam

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Lutego 18, 2007, 12:05:24 »
    z tego co jest napisane na dole jest to gazeta "miłujcie się!" nr1 2007
    http://www.tchr.org/milujcie/ - ta strone wlasnie w googlach znalazlem... nawet nie mam serca jej czytac... wielka szkoda ze forum nie maja]:->

PS: prawy gorny rog - "czas ucieka" (memento mori) heh cos mi sie sredniowieczna propaganda przypomina:D

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Lutego 19, 2007, 20:22:23 »
    hah znacie włatców móch? fajny serial, a tutaj jest link do odcinka troche adekwatnego do tematu:D chociaz koncowka troche zwalona;) http://www.milanos.pl/video.php?cat=16&id=1040

chociaz najlepszy odcinek to chyba ten http://www.milanos.pl/video.php?cat=16&id=1205

niestety do soundparka to mu brakuje...