Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Pytania odnośnie TLD do wersji 1.011  (Przeczytany 142959 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wolfer

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Pytania odnośnie TLD do wersji 1.011
    « Odpowiedź #150 dnia: Stycznia 02, 2011, 13:34:07 »
    Dziękujemy że rozwiałeś nasze wątpliwości... :-)
    Serio zaczynałem wątpić w powstanie tego cuda...
    Szacunek dla waszego zaangażowania!!!

Offline spiral

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #151 dnia: Stycznia 05, 2011, 17:00:03 »
    Mam pytanie bo u mnie niema takiej możliwości jak oblegać zamek dla czego ?? Jak coś mam dopiero około 30 dni przegranych i nie wiem jak to zrobić :/jest tylko takie coś jak leave (opuść) czy coś takiego help
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 05, 2011, 17:14:31 wysłana przez spiral »

Offline |Swordsman|

• Użytkownik
    • Po prostu Jędruś
    « Odpowiedź #152 dnia: Stycznia 05, 2011, 19:46:35 »
    Ile razy to trzeba wałkować?   Oblegać się nie da, bo wtedy trzeba by było pisać nowe skrypty, że coś tam i coś tam. A co chciałeś oblegać Minas Morgul i tam zamieszkać? No racja trochę to nielogiczne. Zresztą czy w nowej wersji będą oblężenia to nie wiem.
    W grze o tron wygrywasz, albo dostajesz 2-8.

Offline spiral

• Użytkownik
    « Odpowiedź #153 dnia: Stycznia 06, 2011, 11:03:44 »
    aha to już mi się odechciało grac w te wersje jak narazie pogram w warbanda :P

Offline Son of the Mourn

• Użytkownik
    • ko muhuhoq na mik aga nop
    « Odpowiedź #154 dnia: Stycznia 06, 2011, 11:37:24 »
    Tak czytam i czytam te posty i zastanawiam się czy 11. punkt regulaminu jest w ogóle jeszcze wykorzystywany:

"11. Jesli masz mniej niz 13 lat, przemysł porządnie rejestracje na forum, ponieważ dzieciaki nie bedą tu traktowane ulgowo, a wrecz przeciwnie... administracja zastrzega sobie prawo do usuwania użytkowników, którzy zaniżają poziom forum." ;)

Również czekam od dawna na Mount&Blade, dobrze wiedzieć, że prace nadal idą pełną parą bo Turcy się chyba już ze swoimi modami z tematyki pierściennej ;) poddali.
    Swoją drogą to chyba jakieś fatum - poza starszą wersją TLD, której szczerze mówiąc nie trawię, nie powstał żaden mod na 1.011. A przecież wielu próbowało.

Tak się zastanawiam czy nie dałoby się tego zrobić w sposób jak robią twórcy gier - najpierw wypuścić wersję standardową, bez Trolli, krasnoludów i innych bajerów zajmujących dużo czasu przy programowaniu a później robić dodatki i wszystko pouzupełniać? I tak mod byłby najlepszy, bo jedyny. A tak, coś mi się zdaje, że prędzej poznamy datę wyjścia na świat Diablo 3 niż nowego TLD.

No, pomarudziłem i wyładowałem frustrację związaną z kolejną nieudaną wyprawą na forum The Last Days ;)
    Mam nadzieję, że mod uda się dokończyć bo będzie tym dla fanów Władców oraz M&B czym freski Michała Anioła lub malowidła Van Gogha (tak, tego bez ucha;) dla miłośników sztuki:]

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #155 dnia: Stycznia 06, 2011, 11:51:58 »
    Ale Polacy teraz tworzą moda który nie jest tak dobry jak TLD ale ma wyjść o wiele szybciej.
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline wolfer

• Użytkownik
    « Odpowiedź #156 dnia: Stycznia 06, 2011, 12:29:00 »
    Ale Polacy teraz tworzą moda który nie jest tak dobry jak TLD ale ma wyjść o wiele szybciej.
    Tak jak ktoś jest ciekawy to jest link
    http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=5896.0
    Mod tworzy Tapase i kilku innych (Zizka, ancalagon) ogólnie zapowiada się ciekawie...

Offline Son of the Mourn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #157 dnia: Stycznia 06, 2011, 12:46:25 »
    Heheheh no pierwsze posty dostali zajefajne ;) Nie ma to jak totalnie zniechęcić twórców już na starcie;) Czytałem o tym modzie, dziękuję.

Co to The Last Days to ciekawi mnie kwestia Gandalfa - będzie? Jeśli będzie to czym będzie walczył? Czarów chyba nikt skutecznie nie zaimplementował do M&B chociaż jakieś tam próby, podobnie jak z artylerią, były.

Offline Egzorcysta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #158 dnia: Stycznia 06, 2011, 19:35:53 »
    Taaa widziałem pokazowe foto Gandalfa z tą laską i ciekawi mnie w jakim charakterze ma występować? pomocnik? zleceniodawca? (oczywiście fajnie było by mieć go w party ale czy to smaku rozgrywki nie popsuje?) Oceniając po tych pierwszych zbrojach z dorysowanym drzewem to jakoś ekscytacji u mnie nie powoduje. Wiadomo że, najłatwiej krytykować i marudzić samemu nic nie robiąc, aczkolwiek chłopaki nie mogą się chyba zdecydować czy większą uwagę poświęcić pojedynczym postaciom czy dopracować wszystkie frakcje. Ciężki temat do obrobienia.
    Bądź dumny ze swego wroga i jego osiągnięć, przyjaciół miej blisko siebie a wrogów jeszcze bliżej.

Offline Son of the Mourn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #159 dnia: Stycznia 06, 2011, 22:19:12 »
    Z drugiej strony jeśli można zrobić krasnoludy, trolle (a inne mody mogły zrobić broń palną) to pewnie i różdżka z czarami jest możliwa :)
    Tak czy siak przydałaby się w końcu jakaś data wydania ale pytanie o nią grozi nagłą śmiercią ;)

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #160 dnia: Stycznia 06, 2011, 23:05:26 »
    Akurat broń palną to dali twórcy gry na prośbę modderów.
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline spiral

• Użytkownik
    « Odpowiedź #161 dnia: Stycznia 07, 2011, 07:33:02 »
    Fajnie by było gdyby można było zwerbować Gandalfa i całą drużynę pierścienie ma ktoś jakieś info na ten temat ??

Offline Son of the Mourn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #162 dnia: Stycznia 07, 2011, 15:41:25 »
    Witam

O, z bronią palną to nie wiedziałem, dzięki za info:) Teraz jeśli twórcy m&b coś dołożą to zrobią to już pewnie do Warbanda a ten mod (na szczęście bo nie mam hehe) ma być na zwykła ukochaną wersję 1.011 :D

Kolba - czekamy na niusy :]

Pozdrawiam

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #163 dnia: Stycznia 08, 2011, 08:53:11 »
    Mam pytanie bo u mnie niema takiej możliwości jak oblegać zamek dla czego ?? Jak coś mam dopiero około 30 dni przegranych i nie wiem jak to zrobić :/jest tylko takie coś jak leave (opuść) czy coś takiego help

W wersji na 0.808 nie ma możliwości oblegania zamków. Natomiast oblężenia niektórych zamków będą umożliwione w 1.011, ale w bardzo ograniczonym zakresie.

Tak się zastanawiam czy nie dałoby się tego zrobić w sposób jak robią twórcy gier - najpierw wypuścić wersję standardową, bez Trolli, krasnoludów i innych bajerów zajmujących dużo czasu przy programowaniu a później robić dodatki i wszystko pouzupełniać? I tak mod byłby najlepszy, bo jedyny. A tak, coś mi się zdaje, że prędzej poznamy datę wyjścia na świat Diablo 3 niż nowego TLD.

Taka możliwość odpada, ponieważ trolle, krasnoludy, enty i inne "bajery" zostały już zrobione. W obecnej fazie mod jest grywalny i nie wyrzuca w żadnym przypadku do pulpitu, ale rozgrywka dosyć szybko się nudzi, dlatego obecnie pracujemy nad wieloma questami, dialogami, skryptami, aby ją uprzyjemnić. Wolimy wydać dopieszczone dzieło, zamiast zabugowaną betę.

Co to The Last Days to ciekawi mnie kwestia Gandalfa - będzie? Jeśli będzie to czym będzie walczył? Czarów chyba nikt skutecznie nie zaimplementował do M&B chociaż jakieś tam próby, podobnie jak z artylerią, były.

Jeszcze nie została rozstrzygnięta kwestia Gandalfa i reszty głównych bohaterów Władcy Pierścieni. Być może będą pojawiać się okazyjnie, ale na pewno nie będą odgrywać większej roli w początkowej fabule, bowiem mod zaczyna się jakieś osiem miesięcy przed wyruszeniem Froda i hobbitów z Shire. Czary są łatwe do zrobienia, ale ich nie wprowadzamy do gry.

Offline spiral

• Użytkownik
    « Odpowiedź #164 dnia: Stycznia 18, 2011, 21:45:13 »
    szkoda że ograniczone bo ja to bym najchętniej odrazu na Martwy Grób ruszył :D