Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Znaczenia waszych nicków  (Przeczytany 37481 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Crusader

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • 7,62mm
    Odp: Znaczenia waszych nicków
    « Odpowiedź #30 dnia: Czerwca 07, 2009, 19:01:12 »
    Mój to chyba każdy wie co oznacza, a dlaczego właśnie taki? Jak zakładałem konto to na poczekaniu wymyśliłem... i tak zostało :P

" Albowiem Bóg stworzył ludzi, a Samuel Colt uczynił ich równymi.. "

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #31 dnia: Czerwca 09, 2009, 11:12:37 »
    A ja pomysłowy nie byłem, żywcem wziąłem nick z Heroes 3, bo tam lisze były moimi ulubionymi jednostkami, proste. A jak jeszcze ktoś nie wie, co to jest lisz, to już tłumaczę; to nieumarły nekromanta.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #32 dnia: Czerwca 09, 2009, 13:58:25 »
    A ja, hmm... graliscie kiedys w Mount&Blade ?

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #33 dnia: Czerwca 09, 2009, 18:03:37 »
     Zaraz... Kradus to taki irytujący stary dziadek siedzący w tawernie w Zendar? Który potrafi położyć z łuku konia w trzy strzały? Ach tak, to wiem...
    PS. Pif-Paf...niestety nie masz racji myśląc, że to rodzice Cię wymyślili... Raz się upiłem i tak jakoś... SPORE włączyłem...

Spoiler TYLKO dla Pif-Pafa
    (click to show/hide)

Offline Fazimir

• Użytkownik
    • Ya, rly
    « Odpowiedź #34 dnia: Czerwca 09, 2009, 18:23:10 »
    To dłuższa historia. Mój kolega często korzysta z mobilnego Gadu-gadu i jest bardzo leniwy więc nie miał do końca skonfigurowanego słownika. I zawsze gdy moje imię wpisywał wychodziło mu "Fazie". Jako, że ów kolega znany jest z przewrotności i absurdalnych pomysłów przerobił to na Fazimir i mi się spodobało i używam do teraz. Używamy także odmian "Fazimaru" lub "Fazidek" lub "Fazi" w zależności od klimatu. Do tego dochodzi też przydomek i tytuł "Legendarny Chrupiący Rycerz", który powstał gdy miałem schizy po 2 w nocy grając w jakąś grę i się raczyłem podczas wycinania sobie drogi między przeciwnikami, jakież to jest wszystko chrupiące...a gdzie indziej zostało to zdefiniowane przez to, że jestem zwyczajnie skąpy i chodzę w zardzewiałej zbroi(odniesienie do gier), i niestety to prawda ;]/=
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 09, 2009, 18:25:09 wysłana przez Fazimir »
    Wsza chrupkość należy do Legendarnego Chrupiącego Rycerza.
    Ave Bajaderki \m/

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    • Komisarz ds. Propagandy, Zbrojnego Ramienia Ludu
    « Odpowiedź #35 dnia: Czerwca 16, 2009, 15:32:42 »
    Jeferiaz- Wymyślony przeze mnie nick. Myślałem nad Jeferem,Jefem itd. Ale Jeferiaz przypadł mi do gustu , zrobiłem konto z takowym nickiem i.. jakoś leci ;)

Moje GG - 12485152 Jeśli znów mnie zbanują...

Offline Szczepan_r

• Użytkownik
    • DzIEcIom NEo MóWIMy LoL!
    « Odpowiedź #36 dnia: Czerwca 16, 2009, 21:32:17 »
    no jak ktoś nie wie co mój oznacza to jest dupa XD
    http://www.takeagift.pl/polecam:49969       Bardzo proszę was o pomoc wystarczy się zarejestrować. Dzięki wam będę mógł sprawić sobie nową klawiaturę aby grać w Mount & Blade. Z góry dzięki za rejestrację

Offline szczepan1-14

• Użytkownik
    « Odpowiedź #37 dnia: Czerwca 16, 2009, 22:50:59 »
    .. ja nie wiem

Offline VainV

• Użytkownik
    • Piwa: 22
    « Odpowiedź #38 dnia: Czerwca 17, 2009, 17:51:09 »
    Ja swój nick zaczerpnąłem z Fińskiej mitologii...^^-http://pl.wikipedia.org/wiki/V%C3%A4in%C3%A4m%C3%B6inen

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #39 dnia: Czerwca 17, 2009, 21:30:43 »
    MW jakby ktoś nie wiedział...

Holy crap, MW. WTF did you do with your wyjebisters nick?
    Ale ten artykuł na Wiki jest bezsensowny. Jak jakaś brazylijska telenowela... ŁOPAMIĘTAJ SIE!!!
    Väinämöinen (od väinä - szeroka, spokojna rzeka) - w mitologii fińskiej najstarszy syn bogini Ilmatar, wiekowieczny zaklinacz, główna postać Kalevali. Przebywał w łonie swojej matki przez 730 lat, kiedy się urodził posiadał już wielką mądrość. Ściął dąb, który przesłaniał słońce i księżyc, pokonał w pojedynku Joukuhainena, który obiecał mu swoją siostrę, Aino, ta jednak rzuciła się do morza i zmieniła w rybę. Następnie Väinämöinen wybrał się szukać żony do Pohjoli, gdzie pani Pohjoli, Louhi przyrzekła mu rękę swojej córki, jeśli ten przyśle Ilmarinena, który wykuje jej czarodziejski młynek Sampo. Väinämöinen czarami zmusił brata do wyprawy do Pohjoli, gdzie ten wykuł Sampo, Louhi nie dotrzymała jednak obietnicy. W końcu jednak córka Louhi dostała się Ilmarinenowi, a Väinämöinen śpiewał pieśni na ich weselu. Po jej śmierci Väinämöinen, Ilmarinen i Lemminkäinen popłynęli do Pohjoli odebrać Louhi Sampo, który zginął w morzu wraz z kantelą Väinämöinena. Väinämöinen odpłynął z Kalevali miedzianą łodzią, zapowiedział jednak swój powrót.

Nazwę "Väinämöinen" nosił fiński pancernik obrony wybrzeża okresu II wojny światowej.

Offline Roxenheimme

• Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Czerwca 17, 2009, 21:51:04 »
    Mój nick wziął się od stareńkiej (2001) gry strategicznej "Kingdom under fire", a dokładniej od wampira zwanego Richiter Roxenheim. Zmieniłem tylko trochę nazwisko, dodałem imię demona Samaela i wśród znajomych znany jestem jako Samael Roxenheimme, pierwszy wampir nekromanta z ambicjami stania się lichem i rządzenia światem (ech, stary RPG-owy system autorski mojego znajomego^^).

Offline VainV

• Użytkownik
    « Odpowiedź #41 dnia: Czerwca 17, 2009, 22:10:38 »
    E tam nizyn i tak nie wziąłem go z wikipedii tylko z książki,która parę dni temu wpadła w moje ręce i tak mi się spodobała nazwa,że zdecydowałem się mieć ją jako nick,a co do tej wikipedii to chodzi o to,żebyś miał jakiekolwiek pojęcie...a artykuł rzeczywiście jest trochę nieskładny...od dziś jeśli nie chcecie nazywać mnie Väinämöinen możecie mi mówić "spokojna szeroka rzeko"(zabawa w indian) lub Vain.

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #42 dnia: Czerwca 18, 2009, 21:57:19 »
     Ok, kapuję xD A jak nazywa się książka? Bo czytałem jakąś wyczepistą książkę K.Maya i tam był jeden fajny koleś. Poszukałem na Wiki i przestał być fajny ;p

Offline VainV

• Użytkownik
    « Odpowiedź #43 dnia: Czerwca 18, 2009, 22:17:09 »
    "Mitologia Skandynawska w czasach wikingów" w tej książce nie ma prawie nic konkretnego na ten temat,jest to właściwie taka,krótka notka w której występuje to właśnie imię,jedno z najtrudniejszych jakie kiedykolwiek widziałem i tak jakoś mi się spodobało...:)

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #44 dnia: Czerwca 19, 2009, 13:47:15 »
    Zaraz... Kradus to taki irytujący stary dziadek siedzący w tawernie w Zendar? Który potrafi położyć z łuku konia w trzy strzały? Ach tak, to wiem...
    PS. Pif-Paf...niestety nie masz racji myśląc, że to rodzice Cię wymyślili... Raz się upiłem i tak jakoś... SPORE włączyłem...

Spoiler TYLKO dla Pif-Pafa
    (click to show/hide)

To już jest przegięcie.......jak Cię znajdę to zobaczysz.....:)