Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Znaczenia waszych nicków  (Przeczytany 37338 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Cadd

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • "There must be some way out of here..."
    Odp: Znaczenia waszych nicków
    « Odpowiedź #135 dnia: Czerwca 03, 2010, 20:07:45 »
    Cadd - skrót od Cadderly. To główny bohater pierwszej serii fantasy, z jaką zetknąłem się na poważnie ponad 10 lat temu - mowa o Pięcioksięgu Cadderly'ego autorstwa R.A.Salvatore. Nick założony przez sentyment do młodości i książki :-P
    Dla zainteresowanych więcej informacji o postaci:
    Cadderly Bonaduce, syn złego arcymaga, wychowany w znajdującej się powyżej spokojnego miasteczka Carradoon świątyni Deneira i Oghmy, Bibliotece Naukowej, przeżywał szczęśliwą młodość nie znając swego ojca do czasu, aż ten z pomocą impa Druzila stworzył wywar Klątwy Chaosu, który, w niedługim czasie zburzył spokój w życiu kapłanów Deneira i młodego Cadderly'ego. Młodzieniec po wielu przeciwnościach ze strony kapłanów Talony, skrytobójców Nocnych Masek oraz innych sił zgromadzonych przez swego ojca, zdołał pokonać swojego rodziciela, jednak Klątwa wciąż istniała. Uśpiona przez Cadderly'ego spoczywała w podziemiach Biblioteki Naukowej, czekała na nowe "naczynie", aby móc siać Chaos. Z pomocą wywarowi przyszedł Kierkan Rufo dawany przyjaciel Cadderly'ego, wyrzucony z zakonu Deneira za zdradę. I tym razem Cadderly wspierany przez swych przyjaciół, krasnoludzkich braci Bouldershoulderów, ukochaną mniszkę Danicę oraz wzbierającą w nim moc jego boga zdołał odgonić zło, jednak świątynia zbrukana przez działania Klątwy Chaosu musiała zostać zburzona, a pomordowanych mnichów trzeba było zastąpić nowymi. Z pomocą Deneira, Cadderly zdołał stworzyć nowy potężny budynek świątyni, starzejąc się od rzucania niezwykle potężnych czarów.

Offline czeslav

• Użytkownik
    • trollface!
    « Odpowiedź #136 dnia: Czerwca 03, 2010, 22:30:00 »
    w oryginale nazywam się Grzegorz, ale od zawsze bardziej podoba mi się imię Czesław. Według powiedzenia

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

cokolwiek nie powiesz po łacinie brzmi mądrze

zmieniłem na Czeslavus. Jednak potem bardziej spodobała mi się krótsza wersja czeslav (mój ulubiony i najczęściej używany)
    Inne moje nicki odczesiowskie: czesuaff, czesuaf, czesioek, Czesław. Czasami trafia się jeszcze odpał typu "Mieczysław_Pierdzimąka" albo "Edward_Mięcikupa" (od ulubionego serialu Świat Według Kiepskich)

Offline MikiBar

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #137 dnia: Lipca 01, 2010, 18:25:54 »
    MikiBar - Mój nick jest skrótem, hybrydą czegoś (kto mnie bardziej zna, ten się domyśli). Należy pamiętać, że pisze się go razem, a nie oddzielnie (MikiBar Miki Bar). Oba człony nicku pisze się razem, ale każdy z wielkiej litery (MikiBar mikibar mikiBar). To takie małe wytłumaczenie dla tych, którzy przekręcają mój nick. :p
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 27, 2011, 03:47:48 wysłana przez MikiBar »

Offline arek818

• Użytkownik
    « Odpowiedź #138 dnia: Lipca 02, 2010, 09:59:30 »
    Mój nic to imie i liczby nie chciało mi się wymyślać a w innych grach używam nicku Tenkturynic(chciałem aby było tenkturynic nie zrobił ale za długie),Lotr(od jakiegoś wojownika) i Mazur10(nazwisko i liczby)
    I co ja mam tu napisać ? I tak mało kto to czyta więc zostawię trochę pustego miejsca.

Offline Conrad Shieldcrusher

• Użytkownik
    « Odpowiedź #139 dnia: Lipca 02, 2010, 10:33:19 »
    Mój nick znaczy tyle, że lubię dźwięk rozwalanych tarczy w M&B... Gdyby była możliwość zmieniłbym, bo głupi jest xD

W grze podpisuje się nickiem IvoMirce.

"Ivo Mirce - zwany Cykadą, osobisty ochroniarz Herboltha i gwarancja niekaralności burmistrza Aedd Gynvael. W Wyzimie, Vattweir i Caelf jest wyznaczona cena za jego głowę. Został ciężko raniony przez Geralta w Aedd Gynvael." Wiedźmińska Wiki

Offline MikiBar

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #140 dnia: Lipca 02, 2010, 11:56:59 »
    Gdyby była możliwość zmieniłbym, bo głupi jest xD
    Jest możliwość. Wystarczy napisać do administratora. :D

Offline mocher

• Użytkownik
    « Odpowiedź #141 dnia: Lipca 28, 2010, 15:41:05 »
    Mój nick pochodzi od tego, że w jednej gierce z kumplami dawaliśmy sobie śmieszne nicki, i ja wymyśliłem moher 666, ale że moher 666 było zajęte to zmieniłem to na mocher 666, i... to też było zajęte więc zrobiłem mocher666, a trzy szósteczki usunąłem bo na jednym forum kolega podpierdzielił mocher666 i zostało po prostu mocher!
    Aż żem się zmachał podczas pisania. :DDD

Offline dzigi

• Użytkownik
    • Ingwar
    « Odpowiedź #142 dnia: Lipca 28, 2010, 20:45:40 »
    Ingwar (inaczej Igor) - imię prawdopodobnie pochodzenia skandynawskiego (Ingwar). Pochodzi od słów Ingwo (bóstwo skandynawskie) i wari (stróż, obrońca).

Prosciej mowiac od imienia :]
    I ty staw sie na polu bitwy !!! : http://www.youtube.com/watch?v=fRqcbZsKVII

Offline Klakson

• Użytkownik
    • Metallica na SONISPHERE FESTIVAL 2010 - Cudo.
    « Odpowiedź #143 dnia: Lipca 28, 2010, 21:48:32 »
    Klakson. Bo taką mam ksywę od X lat. Sporadycznie, gdy Klakson jest już zajęty, wpada też Klakson69

Offline Belreen

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    « Odpowiedź #144 dnia: Lipca 29, 2010, 11:06:03 »
    Na mnie tak gadają w szkole. Nick ten oznacza nazwę statku z Gwiezdnych Wojen Empire at war(gra komputerowa). Taki jeden kumpel mój grał w to i powiedział tak do mnie i przyjęło się tak w mojej szkole

Offline Krysti

• Użytkownik
    « Odpowiedź #145 dnia: Sierpnia 20, 2010, 15:21:45 »
    Mój nick to po prostu ksywka od imienia...
    A zaczęło to się tak znajomi moich rodziców otworzyli pizzerię.Posmakowałem, smaczna więc zamawiałem,ale zawsze na kartce czy paragonie jak kto woli,pisało Krysti :D i kilku gości z klasy mówiło tak do mnie i zostało...

Offline michji

• Użytkownik
    « Odpowiedź #146 dnia: Sierpnia 20, 2010, 16:07:25 »
     Mój nick jest "światowy" i jeden jedyny, więc jeśli gdziekolwiek zobaczycie wpis jakiegoś gościa o nicku michji to na 99% będę nim  ja ;)

Offline Sir Leonidas

• Użytkownik
    • For the Emperor!!!
    « Odpowiedź #147 dnia: Sierpnia 22, 2010, 15:24:23 »
      Nicku Sir Leonidas używam do dzisiaj w M&B. Leonidas to główny bohater z filmu 300. A żeby jeszcze podkreślić że mój fighter jest szlachecki dałem mu przydomek Sir ( chociaż w Calradi powinien być Lord ale co tam ).

Mój drugi nick to Xwoker albo Ikswoker bo czytany od tyłu to moje nazwisko - Ikswoker - Rekowski

Offline J4ffarello

• Użytkownik
    • Lubię spam!
    « Odpowiedź #148 dnia: Sierpnia 25, 2010, 00:49:12 »
    W skrócie: Mój kot nazywa się...

...Dżafar ----> Jafar --> Jaffarello --> J4ffarello
    :)

Offline Adson102

• Użytkownik
    « Odpowiedź #149 dnia: Sierpnia 31, 2010, 14:21:40 »
    Adson102 dlaczego? ad-od imienia son-od przezwiska w szkole dodalem ulubiona liczbe i mamy Adson102.