Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: M&B Warband screeny  (Przeczytany 8783 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Shrama

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: M&B Warband screeny
    « Odpowiedź #45 dnia: Maja 30, 2009, 14:06:39 »
    Nie jestem pewien, ale w taki sposób chyba można sobie uzupełnić życie. Ale to mój czysty domysł.
    "Gdy ktoś Ci zarzuci brak profesjonalizmu, powiedz mu, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanica profesjonaliści..."

"Pusty wóz hałasuje najbardziej"

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #46 dnia: Maja 30, 2009, 15:18:07 »
    Tak, ctrl + h uzupełnia życie (h=health)

Offline Kąbiner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #47 dnia: Maja 31, 2009, 15:37:25 »
    Nie uważacie że zamiast skupiać się na grafice powini polepszyć fizykę gry?Bo mnie osobiście dobija scena kiedy po trafieniu z kuszy kolesia galopującego na koniu on wylatuje 20 metrów do przodu jak wystrzelona z armaty szmaciana lalka.Albo kiedy zdzielimy gościa 20 kilowym(niewiem ile konkretnie waży) młotem on wydaje z siebie jakiś jęk i spokojnie opada na ziemie jak piórko.No i oczywiście ciosy których jest tylko 4!Wiem że są mody które to zmieniają ale twórcy gry powinni się tym zająć.Oto co według mnie powinni zmienić w Warband zamiast grafiki.

Offline daro12342

• Użytkownik
    • Masywnej Budowy Hunter is THE BEST
    « Odpowiedź #48 dnia: Maja 31, 2009, 16:42:40 »
    Co do ciosow to powinni dodac uderzenie tarcza w wroga polegało by na tym że po owym uderzeniu przeciwnik opada na glebe tak jak po stratowaniu łucznika czy też piechura koniem  według mnie to najwazniejsza animacja jaką powinni dodac.

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #49 dnia: Maja 31, 2009, 17:26:51 »
    Tytuł nic nie mówi o fizyce, tylko o zdjęciach. Można tylko oczekiwać, ewentualnie marząc o M&B 2 (moim zdaniem będzie o wiele lepsze od obecnej wersji).
    pozdro

Offline Kąbiner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #50 dnia: Czerwca 02, 2009, 13:15:29 »
    Tytuł nic nie mówi o fizyce, tylko o zdjęciach. Można tylko oczekiwać, ewentualnie marząc o M&B 2 (moim zdaniem będzie o wiele lepsze od obecnej wersji).
    pozdro

Tak tytuł mówi o grafice a ja wyrażam o tym opinie która brzmi nie grafika a fizyka jest ważniejsza.Przecież gdyby nie aktualna fizyka to może już używalibyśmy machin oblężniczych w OBLĘŻENIACH a nie w polu tak jak to jest w Age of Machinery.Mount & Blade słynie z grywalności i możliwości rozgrywania wielkich bitew z własnym udziałem a polepszenie grafiki tylko to zrujnuje.

Offline Shrama

• Użytkownik
    « Odpowiedź #51 dnia: Czerwca 02, 2009, 20:07:07 »
    Zgadzam się. Graficznie gra mi nie przeszkadza. Mogli by ją zostawić taką, jaką jest, a polepszyć AI.
    "Gdy ktoś Ci zarzuci brak profesjonalizmu, powiedz mu, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanica profesjonaliści..."

Offline marian13

• Użytkownik
    « Odpowiedź #52 dnia: Czerwca 02, 2009, 20:25:38 »
    Nie uważacie że zamiast skupiać się na grafice powini polepszyć fizykę gry?Bo mnie osobiście dobija scena kiedy po trafieniu z kuszy kolesia galopującego na koniu on wylatuje 20 metrów do przodu jak wystrzelona z armaty szmaciana lalka.Albo kiedy zdzielimy gościa 20 kilowym(niewiem ile konkretnie waży) młotem on wydaje z siebie jakiś jęk i spokojnie opada na ziemie jak piórko.No i oczywiście ciosy których jest tylko 4!Wiem że są mody które to zmieniają ale twórcy gry powinni się tym zająć.Oto co według mnie powinni zmienić w Warband zamiast grafiki.

Dokładnie! czytasz w moich myślach. Też strasznie mnie irytują przedstawione przez Ciebie sytuacje. Nie jest to pewne, ale gdzieś chyba przeczytałem, że ktoś pracuje nad zniszczalnymi murami i budynkami. Heh.. gdzieś i ktoś;) Jak dla mnie sprawa fizyki jest priorytetowa.. Nawet AI powinno według mnie poczekać.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #53 dnia: Czerwca 02, 2009, 20:38:08 »
    Dokładnie! czytasz w moich myślach. Też strasznie mnie irytują przedstawione przez Ciebie sytuacje. Nie jest to pewne, ale gdzieś chyba przeczytałem, że ktoś pracuje nad zniszczalnymi murami i budynkami. Heh.. gdzieś i ktoś;) Jak dla mnie sprawa fizyki jest priorytetowa.. Nawet AI powinno według mnie poczekać.
    Według mnie wcale AI nie powinno czekać bo jest rzeczą dużo bardziej umilającą rozgrywkę niż fizyka (która również jest bardzo ważna, ale według mnie priorytetem powinno być AI).

gdzieś chyba przeczytałem, że ktoś pracuje nad zniszczalnymi murami i budynkami. Heh.. gdzieś i ktoś;)
    No ja nawet wiem gdzie,...tu - http://www.mountblade.info/forum/index.php?action=profile;u=39

Offline Kąbiner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #54 dnia: Czerwca 03, 2009, 22:02:53 »
    A oto najnowsze screeny:
    http://ve3d.ign.com/images/game/14331957/PC/Mount-Blade-Warband/category/5/Screenshots

Szczerze wątpie że ktokolwiek będzie grać na takiej grafice i jednocześnie mieć battlesize na co najmniej 100 ale na pewno przyciągnie tych których  aktualna grafika odstraszała.
    A wy co tym myślicie?

Offline Aurendil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #55 dnia: Czerwca 03, 2009, 23:19:28 »
    A ja myśle, że ta grafika nie jest dużo poprawiona i nie będzie o wiele więcej obciążać komputera niż dotychczas. Mam też nadzieje, że będzie możliwość ustawienia grafiki na taką, jaką mieliśmy w starym M&B ( poprzez zmniejszenie detali ).
    Szkoda, że twórcy postawili na grafikę, a nie bardziej potrzebne do poprawy rzeczy. Oby dobrze zrobili multiplayer...
    Mój trailer o M&B http://www.youtube.com/watch?v=NtfeY0XcwaY
    Zapraszam do oglądania i komentowania.

Offline Shrama

• Użytkownik
    « Odpowiedź #56 dnia: Czerwca 04, 2009, 15:02:04 »
    Też się obawiam, żeby tego multi nie sknocili, bo wszyscy się napalają, a może wyjść jakaś kaszana (tfu, tfu). Oprócz usprawnionej AI, to marzy mi się jeszcze, aby odpicowali jakoś oblężenia, np. katapulty i zniszczalne mury, bądź brama, no i przede wszystkim więcej niż tylko jedna drabinka, bo przy zdobywaniu miast, to mnie najbardziej drażniło. Chciałbym, abyśmy mieli wybór jakim sposobem chcemy zdobyć dany obiekt. Było by wyśmienicie!

Offline Kąbiner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #57 dnia: Czerwca 04, 2009, 16:10:32 »
    Też się obawiam, żeby tego multi nie sknocili, bo wszyscy się napalają, a może wyjść jakaś kaszana (tfu, tfu). Oprócz usprawnionej AI, to marzy mi się jeszcze, aby odpicowali jakoś oblężenia, np. katapulty i zniszczalne mury, bądź brama, no i przede wszystkim więcej niż tylko jedna drabinka, bo przy zdobywaniu miast, to mnie najbardziej drażniło. Chciałbym, abyśmy mieli wybór jakim sposobem chcemy zdobyć dany obiekt. Było by wyśmienicie!

Oni chyba stawiają tylko na lepszą grafikę chociaż niektóre bugi na pewno poprawią.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #58 dnia: Czerwca 06, 2009, 12:28:58 »
    Oni chyba stawiają tylko na lepszą grafikę chociaż niektóre bugi na pewno poprawią.

nom, na zdjeciach od autora tematu widac bylo ze dodali nowe "flagi" [chodzi mi o ta choragwiew tkora ma kazdy lord] ale nie jestem pewien oraz chyba dodali nowy armor ale to tylko przypuszaczenia.

Ale wracajac do multi to szkoda ze nie bedzie rpg tylko odrazu walka ;/, chociaz jakby to wygladala bo np.: ktos zdobedzie zamek, wstawi tam wojsko i sie wyloguje to nawet to wojsko nie poradzi sobie z horda przciwnikow.

Offline Kąbiner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #59 dnia: Czerwca 06, 2009, 15:32:40 »

nom, na zdjeciach od autora tematu widac bylo ze dodali nowe "flagi" [chodzi mi o ta choragwiew tkora ma kazdy lord] ale nie jestem pewien oraz chyba dodali nowy armor ale to tylko przypuszaczenia.

Ale wracajac do multi to szkoda ze nie bedzie rpg tylko odrazu walka ;/, chociaz jakby to wygladala bo np.: ktos zdobedzie zamek, wstawi tam wojsko i sie wyloguje to nawet to wojsko nie poradzi sobie z horda przciwnikow.

Kradus to jest temat o grafice a nie o "multi".A co do wypowiedzi aurendila to niech zobaczy sobie pierwszy screen przedztawiający chyba samurajską zbroje.

http://ve3d.ign.com/images/49028/PC/Mount-Blade-Warband/Screenshots/June-2nd-Screenshot

A teraz  niech przypomni sobie tę samą zbroje samurajską z wersji 1.011.Wierz mi grafika zmieniła się bardzo.