Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: M&B Warband screeny  (Przeczytany 8784 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Odp: M&B Warband screeny
    « Odpowiedź #30 dnia: Maja 28, 2009, 19:33:37 »
    Przybor no ja chłopie z tobą nie mogę;P Ja nie miałem na myśli pirata, tylko tak jak teraz mam tzn. ściągasz grę z neta i kupujesz serial robiąc przelew.

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #31 dnia: Maja 29, 2009, 08:05:26 »
    Przybor no ja chłopie z tobą nie mogę;P Ja nie miałem na myśli pirata, tylko tak jak teraz mam tzn. ściągasz grę z neta i kupujesz serial robiąc przelew.
       Aha... to mów o co Ci chodzi... ale i tak myślę, że pudełko wyjdzie wcześniej jak seriale. A nawet jeśli... Będzie po prostu żal, jak kupujący sobie pudełka wejdą na jakiś serwer, a tam siedzi już masa graczy grających po parę miesięcy. Ok, skończmy temat zakupu gry przez neta.
       Jak będzie wyglądać taki serwer M&B? Będą takie walki jak na arenie, czy normalna wojna? Akurat o multiplayerze wiem najmniej, mimo, że swoim czasem tylko na tamtym temacie siedziałem.
    pozdro

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #32 dnia: Maja 29, 2009, 08:23:25 »
       Aha... to mów o co Ci chodzi... ale i tak myślę, że pudełko wyjdzie wcześniej jak seriale. A nawet jeśli... Będzie po prostu żal, jak kupujący sobie pudełka wejdą na jakiś serwer, a tam siedzi już masa graczy grających po parę miesięcy. Ok, skończmy temat zakupu gry przez neta.
       Jak będzie wyglądać taki serwer M&B? Będą takie walki jak na arenie, czy normalna wojna? Akurat o multiplayerze wiem najmniej, mimo, że swoim czasem tylko na tamtym temacie siedziałem.
    pozdro

A ja jeszczę wrócę do tego zakupu:D Wiesz w (obecnym) Mount&Blade ja serial kupiłem jak była wersja 0.808 i było to duuuużo wcześniej niż gracze dostali "pudełka"
    Teraz wracając do samego Warbanda. Ciekaw jestem jak to będzie z tym multi. Mam nadzieję że nie będą liczyć tylko na przyszłych moderów, ale sami zmaistrują coś z przyzwoitym poziomem grywalności.

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #33 dnia: Maja 29, 2009, 09:06:04 »
    Pewnie będą tylko ustawiane potyczki jak w ET, CoDzie czy innej grze tego typu bo z MMO jest za dużo problemów do rozwiązania (chociażby co zrobić gdy najlepsi zajmą wszystkie zamki i będą tępić nowych graczy armiami po kilkaset?) Jednym słowem najlepiej będzie grać z kumplami w swoim gronie bo na publikach będą cheaty, glitche itp. Chociaż szkoda mi nabijania lvla i skilli, wypraw wojennych w kilka osób na zamek innego klanu i innych rzeczy które pojawiłyby się w MMO ;]
    Jestem zajebisty a najlepszym dowodem na to jesteś właśnie Ty.

Offline Xasan

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #34 dnia: Maja 29, 2009, 14:09:16 »
    http://www.youtube.com/watch?v=K16bIpGnd1o&feature=related   Jest to dość stara prezentacja Warband'a, pewnie widziało ją już dużo z was, ale może akurat komuś odpowie to na parę pytań. :)

Z tego co widzę to będzie można podnosić rzucone oszczepy itp. W multi będzie 2 ludzi sterowali botami i mapa będzie na 32 osoby. Według mnie będzie fajne :P
    « Ostatnia zmiana: Maja 29, 2009, 14:16:54 wysłana przez Xasan »

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #35 dnia: Maja 29, 2009, 15:01:55 »
       Jak już opisywałem w temacie dla multiplayera, jest sposób na rozwiązanie tych wszystkich problemów typu "pro będzie tępić nowych". Załóżmy, że na każdym serwerze będą odpowiednie selekcje typu, że są mapy np. dla levelów 1-10,11-20,21-30 itd... Jak ktoś osiągnie level np. 11 jest automatycznie przenoszony do następnej mapy. W tym momencie będzie trzeba uważać, aby nie wybrać się na kampanię z jednym z ostatnich leveli. Natomiast poza zmianą graczy na takich serwerach nic się nie zmieni. Jak będziemy mieli przed teleportacją np. 20 z jakimś lordem tak będziemy mieli z nim po teleportacji.
    pozdro

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Maja 29, 2009, 23:52:48 »
    Gracze sterujący botami na serwerze 32 osobowym? Zakładając że człowiek będzie mógł miećokoło 100 chłopa to 32*100=3200 botów na mapie. Nie możliwe ;]

@UP
    Tak ale co zrobisz z zamkami? Każdy chciałby mieć swoją a wszystkie zostaną pozajmowane przez lepszych. Nikt nie będzie robił kilku tysięcy zamków w przypadku MMO żeby dla każdego starczyło. Do tego nie podobała by się ludziom utrata zamku przy zmianie lvla serweru :P Mimo że marzę o takim MMO to trudno by było zbalansowac taka grę :/
    Jestem zajebisty a najlepszym dowodem na to jesteś właśnie Ty.

Offline ASDAMk20

• Użytkownik
    • Czemu na forum jest tylu idiotów?
    « Odpowiedź #37 dnia: Maja 30, 2009, 11:24:02 »
    Gracze sterujący botami na serwerze 32 osobowym? Zakładając że człowiek będzie mógł miećokoło 100 chłopa to 32*100=3200 botów na mapie. Nie możliwe ;]
    Niet, niet, niet... Będą dwa typy walk:

1. Dwóch graczy jako generałowie armii po kilkadziesiąt woja.

2. 32 graczy, każdy jako szeregowy żołnierz.

Przynajmniej tak ja to widzę.

Co do zamków to nie wiem... Ale ja myślałem, że to będzie multi w stylu CoD-a 4, czyli po prostu bitwy w polu o nic, dla zabawy i zdobywanie jakichśtam zamków w stylu quick battle(dobrze napisałem) z native.

Tak ja wnioskuje, możecie mnie zlinczować, jeśli coś pokręciłem :P

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #38 dnia: Maja 30, 2009, 11:25:59 »
    Nie nie nie nie. Graczy będzie do 32 i każdy będzie miał ustaloną liczbę podległych mu botów, przy pełnym serwerze każdy będzie miał np 10 botów czyli wyjdzie 320 wojów, przy 16 graczach będą mieli po 20 itd.

Offline ASDAMk20

• Użytkownik
    • Czemu na forum jest tylu idiotów?
    « Odpowiedź #39 dnia: Maja 30, 2009, 11:45:12 »
    Acha. Kurde na jakiejś stronie tak pisało i ja to podłapałem...
    No nie ważne i tak się dobrze zapowiada, ale będe musiał ałatwić sobie szybsze łącze...

Sekundę... 32 graczy i tryb FFA? Czy kilkunastu po jednej stronie i kilkunastu po drugiej? Tak się zastanawiam, bo głupio by wyglądała bitwa 32 "armii" na małym poletku, gdzie każda armia rąbie każdą...

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Maja 30, 2009, 12:00:01 »
    Grałeś kiedyś w bitwe gdzie walczyłeś ty jako mało znany dowódca i jakiś lord przeciwko komuiś innemu? Pewnie tak, każdy gracz dowodzi swoim oddziałem w jednej z dwóch armii.

Offline Shrama

• Użytkownik
    « Odpowiedź #41 dnia: Maja 30, 2009, 12:37:39 »
    Już się nie mogę doczekać tego dodatku. Ciekawe, czy powstanie nowy dział na tym forum dotyczący klanów:P. W końcu się dowiemy kto z forumowiczów najlepiej radzi sobie z orężem:P.
    "Gdy ktoś Ci zarzuci brak profesjonalizmu, powiedz mu, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanica profesjonaliści..."

"Pusty wóz hałasuje najbardziej"

Offline Aexalven

• BANITA
    • Użytkownik
    • XXX
    « Odpowiedź #42 dnia: Maja 30, 2009, 13:50:02 »
    Ja mam tylko nadzieję, że takie triki jak ctrl+h nie będą działać :/ Ale wszystko jest możliwe.
    XXX

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #43 dnia: Maja 30, 2009, 13:53:43 »
    Na bank będzie opcja wyłączenie cheatów na serwerze. Ale z innej strony bardzo bym nie chciał żeby kompletnie pozbyto się cheatów. Wtedy testowanie modów i wyłapywanie bugów będzie prawdziwym "pain in the ass".

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Maja 30, 2009, 13:54:37 »
    Ja mam tylko nadzieję, że takie triki jak ctrl+h nie będą działać :/ Ale wszystko jest możliwe.
    Sorry za głupie pytanie, ale co daje ctrl+h;P

Co do multi to wcale nie jest taki zły pomysł z tymi 32 osobowymi oddziałami, do tego klany mogą być bardzo fajne...