Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: M&B Warband screeny  (Przeczytany 8790 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Thys

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: M&B Warband screeny
    « Odpowiedź #15 dnia: Maja 27, 2009, 12:06:41 »
    ale nie mamy się co obawiać - już na zdjęciach widać nowe itemy (przynajmniej w 0.960 ich nie ma ;D), więc myślę że na pewno możemy się spodziewać nowości :)

edit: podoba mi się też motyw z wyciąganiem broni dopiero na bezpośredni widok przeciwnika (bo wygląda na to że tak właśnie jest ;))
    « Ostatnia zmiana: Maja 27, 2009, 12:11:16 wysłana przez Thys »

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #16 dnia: Maja 27, 2009, 12:15:57 »
    Gdzie Ty tu widzisz nowe itemy??? Wszystko skopiowane z poprzednich wersji!!! Ale się zawiodłem...
    pozdro

Offline Thys

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Maja 27, 2009, 15:19:40 »
    A nowe zbroje widzę ;]

Offline Andre

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Maja 27, 2009, 16:11:09 »
    To samo tyczy się salad (weszły do użytku w średniowiecznej europie dopiero u schyłku XIV wieku).
    No tak, co do salad, to masz rację. Ale zważmy an to, że M&B nie jest grą w pełni historyczną, więc mogliby dać różne zbroje.

A nowe zbroje widzę ;]

Gdzie? Ja ich tam nie widzę, wszystko jest ze zwykłego M&B.

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    « Odpowiedź #19 dnia: Maja 27, 2009, 18:15:00 »
    Płytówka w XIII wieku? Nie!

Hełmy garnczkowe z XIII wieku to:

http://www.nieczar.civ.pl/foto/polgarnek.jpg - I połowa XIII w.

http://www.nieczar.civ.pl/foto/garnek.jpg - II połowa

A obrazki śliczne. O ile nie podkolorowane, w co nie wierzę...
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #20 dnia: Maja 27, 2009, 19:30:39 »
    Ludzie, ale wy przeżywacie, czy w 1257 r. powinna być płytówka, czy może dopiero w 1280. Hełm z 5 dziurkami do oddychania, czy może z 10 i do tego poszerzoną szparą na oczy. Mount&Blade nie jest przecież (na szczęście) symulacją, a z każdą kolejną wersją odjeżdża od tego miana dalej i takie dyskusje są niepotrzebne.

Offline Andre

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Maja 27, 2009, 22:19:25 »
    Toż to mówię, o co te spory, towarzysze? :) Ta gra nie jest grą historyczną, więc mogą dać różne uzbrojenie. Ważne, by były dodane jakieś nowe, a nie podrasowane stare zbroje. Odgrzewany obiad nie smakuje tak już tak dobrze.

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Maja 28, 2009, 15:44:19 »
       Temat "M&B to nie gra historyczna" powielał się i zapewne będzie się powielać jeszcze bardzo długo.
       Thys, masz finalną wersję M&B? Jeśli nie to nie pisz głupot, że jakieś nowe zbroje widzisz. Wszystko skopiowane poza trochę ulepszoną grafiką.
       Proud i Barudokuku, kogo obchodzi, że gra śpieszy się jakieś 30 lat? Ważne, że oddaje uzbrojenie w przybliżeniu takie, jakie wtedy było. Poza tym naprawdę masa ludzi czepiała się M&B w takich sprawach z mieczami półtoraręcznymi, zbrojami i innymi itemami. Chyba każdy, kto siedzi na tym forum więcej niż miesiąc wie, że M&B ma błędy co do historii.
       Tak, żeby zakończyć te kłótnie spytam się, kiedy ten dodatek będzie w sklepach?
    pozdro

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    « Odpowiedź #23 dnia: Maja 28, 2009, 16:09:40 »
    gra ma wyjść dopiero w październiku a w Polsce to jeszcze nie ma planów wydania i tego się boje ,ponieważ nie chciałbym czekać z rok czy dwa na dodatek.

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Maja 28, 2009, 16:27:28 »
    Tyle czasu poprawiać grafikę??? Chyba zostanę przy modach... >:(

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #25 dnia: Maja 28, 2009, 16:40:01 »
    To poczekaj na moda dodającego multiplayer. Czy ktoś mówił że do Warbanda nei będzie modów? Jakiś czas temu mówiono że mody sa prawie kompatybilne z Warbandem, zmienil się tylko jeden plik odpowiedzialny za animacje.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #26 dnia: Maja 28, 2009, 16:57:23 »
       Proud i Barudokuku, kogo obchodzi, że gra śpieszy się jakieś 30 lat? Ważne, że oddaje uzbrojenie w przybliżeniu takie, jakie wtedy było. Poza tym naprawdę masa ludzi czepiała się M&B w takich sprawach z mieczami półtoraręcznymi, zbrojami i innymi itemami. Chyba każdy, kto siedzi na tym forum więcej niż miesiąc wie, że M&B ma błędy co do historii.

Nie wiem, ale ty chyba nie zrozumiałeś tego co napisałem?
    Ludzie, ale wy przeżywacie, czy w 1257 r. powinna być płytówka, czy może dopiero w 1280. Hełm z 5 dziurkami do oddychania, czy może z 10 i do tego poszerzoną szparą na oczy. Mount&Blade nie jest przecież (na szczęście) symulacją, a z każdą kolejną wersją odjeżdża od tego miana dalej i takie dyskusje są niepotrzebne.
    Ten post to miała być ironia...

Wracając do tematu. Skąd wiesz że nie jest jeszcze zapowiedziana w polsce premiera? Poza tym i tak 60% ludzi kupi serial przez neta i zassa grę, a nie będą czekać na pudełkową wersję.

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    « Odpowiedź #27 dnia: Maja 28, 2009, 19:03:06 »
    Wracając do tematu. Skąd wiesz że nie jest jeszcze zapowiedziana w polsce premiera? Poza tym i tak 60% ludzi kupi serial przez neta i zassa grę, a nie będą czekać na pudełkową wersję.
    Tą informacje mam z gry online http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=13106

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Maja 28, 2009, 19:25:53 »
       Nie do końca... Mam kolegę, który tak ściąga sobie te gry. Wcześniej myślałem tak jak ty, że najpierw są ściąganki, a dopiero potem sklepy. I raz do niego zagadałem, że musi mu być dobrze, jak ma każdą grę tuż po premierze. On mi odpowiedział, że to nie jest takie proste, jedne gry piraci się szybciej, inne wolniej- GTA SA miał tuż po premierze, a GTA 4 pól roku po premierze (i to z błędami), Far Cry 2 miał we wrześniu ubiegłego roku, jak premierę robili na listopad/grudzień, a za to Call of Duty World at War nie doczekał się do dziś. Między innymi to on mi pokazał M&B u siebie na kompie...
       Więc widać, że Warband MOŻE będzie zpiracony tego lata, a może przyszłego...
    pozdro

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #29 dnia: Maja 28, 2009, 19:32:25 »
    Ehem przecież twórcy udostępnią pełną grę odblokowywaną kluczem tak samo jak podstawkę. Mówili tak w pewnym wywiadzie.