Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Second Age  (Przeczytany 12506 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    Second Age
    « dnia: Maja 22, 2009, 08:26:43 »
    No tak premiera coraz bliżej, dla tych co nie śledzą powstawanie tego moda, to przyda się ten link http://forums.taleworlds.net/index.php/topic,57641.0.html z tego co wypisywali dzisiaj to wersja dla testerów już niedługo ujrzy światło dzienne i co za tym idzie już niedługo będziemy mogli cieszyć się tym modem. Niektórzy na tym forum piszą, że czekają z niecierpliwością na wydanie, a więc jakieś zainteresowanie jest.....co mod wprowadza....katapulty, nową mapkę, polowania, dużo nowych itemów, nowe pojedynki, zarządzanie królestwem......niby nic nowego, ale zobaczymy jak to tutaj będzie zrobione, może powstanie w końcu coś innowacyjnego....zobaczymy, jak narazie to sam czekam na wydanie tego moda i.............doczekać się nie mogę:)

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Odp: Second Age
    « Odpowiedź #1 dnia: Maja 22, 2009, 08:36:06 »
    Parę dni temu Xendor wziął wolne, ale właśnie wrócił i rekrutuje beta-testerów. Co do moda...to nie wiem. Może być fajny, ale sam autor wspominał o masie bugów jakie narazie są. Jak uda wyeliminować te podobno denerwujące i liczne niedoróbki to może być nawet nieźle, ale narazie nie pozostaje nic tylko czekać...

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #2 dnia: Maja 22, 2009, 20:38:45 »
    zobaczymy jak to tutaj będzie zrobione, może powstanie w końcu coś innowacyjnego

Na to bym nie liczył. Moim zdaniem Second Age to będzie zestawik "masa cudzych skryptów i modeli + trochę grafiki i tekstur autora". Szczerze, to denerwuje mnie trochę Xendor (autor moda) oraz jego zachowanie. Denerwuje mnie, jak rzuca teksty typu "Gdy patrzę na to, co do tej pory zrobiłem, to muszę stwierdzić, że jest to epickie" lub "Cholera, uwielbiam swojego moda", a zaraz potem pisze, że moda nie będzie kończył, bo mu się nie chce i że zawiesza prace (a kilka dni później zbiera betatesterów... heh). Denerwował mnie tymi swoimi zagraniami z fałszywym banem oraz rzekomymi kłopotami z rigginiem (bardziej wygląda to na zagrywki typu "zróbcie mi model konia i wielbłąda, zriggujcie go, a ja go oteksturuję, wrzucę do gry i zbiorę za to całe uwielbienie). Moim zdaniem paradoksalnie jest określać swoje dzieło jako"next generation Native", gdy jest ono jedynie zlepkiem cudzych (i to strasznie zabugowanych) skryptów ze zmodyfikowanymi nieco jednostkami i nową grafiką... Aaa, przepraszam, jest przecież jeszcze goła dziwka, którą będzie można do drużyny zwerbować... ;)

Jedno muszę Xendorowi oddać - jest świetnym grafikiem (piękne tekstury) i doskonałym marketingowcem. Potrafił dobrze sprzedać swojego moda, mimo iż jest on o wiele uboższy, niż niektóre z już istniejących.

Ale to tylko moje zdanie. Poczekamy, zobaczymy co mod będzie miał do zaoferowania.

edit: poza tym widzę, że Xendor jest kolejną osobą, która ma głęboko gdzieś prawa autorskie i bierze sobie muzykę z filmu. Znając życie zamiast komentarzy typu "Nie powinieneś używać tej muzyki, bo nie masz potrzebnych praw. To nielegalne" zobaczymy "Świetna muzyka, dzięki Xendor", bo już były podobne przypadki na TW. Żal.pl
    « Ostatnia zmiana: Maja 22, 2009, 20:46:02 wysłana przez Daedalus »

Offline duumek20

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Patrick the best forum's friend ;)
      • [url=http://www.mountblade.info/forum/index.php?board=30.0][img]http://img201.imageshack.us/img201/1751/respoli.png[/img][/url]
    « Odpowiedź #3 dnia: Maja 23, 2009, 09:43:33 »
    Zgadzam się z Deadlusem  jedyne czego niewidziałem a będzię w tym modzię to polowania ściągnę go ale z ciekawości bo raczej do Res-a nie podskoczy :P

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #4 dnia: Maja 23, 2009, 09:52:00 »
    Do Dedala: czytałem te jego wypowiedzi na forum i może faktycznie trochę miesza, ale tak czy tak z oceną, bugami, kradzieżą skryptów i innymi rzeczami trzeba będzie poczekać do premiery, co nam można mówić to czy pomysł jest dobry czy do "pupki":)

Do dumka:) czy jakoś tam: czy Ty widzisz jakieś jasne światełko w swoim życiu, a na końcu jest tylko Res-mod.......ja też lubie polowania, ale jeleni nie lubię.....

Offline duumek20

• BANITA
    • Użytkownik
    • Patrick the best forum's friend ;)
      • [url=http://www.mountblade.info/forum/index.php?board=30.0][img]http://img201.imageshack.us/img201/1751/respoli.png[/img][/url]
    « Odpowiedź #5 dnia: Maja 25, 2009, 17:59:40 »
    No co to jest mod na którego czekam i tak samo jak jak FB TLD  i WFAT aha i jeszcze Empire Total war zbieram kase :D

Offline Andre692

• Użytkownik
    • Mhroczny jak śnieg
    « Odpowiedź #6 dnia: Maja 27, 2009, 08:26:49 »
    Czyli mamy burzę w szklance wody połączoną z Zapałem do stworzenia Duke Nukem forever? Fajnie ^^

Offline Viking

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Maja 27, 2009, 12:28:19 »
    Skąd taka pięknie lśniąca grafika w MountBlade?

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Maja 27, 2009, 19:06:54 »
    Skąd taka pięknie lśniąca grafika w MountBlade?
    Według mnie to po prostu HDR plus solidna dawka obróbki w Photoshopie;P

Offline Viking

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Maja 27, 2009, 20:15:13 »
    Dodam że w tym modzie bardzo ładnie wyglądają kobiety, szkoda tylko, że jest cenzura :P

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #10 dnia: Maja 27, 2009, 21:45:16 »
    Dodam że w tym modzie bardzo ładnie wyglądają kobiety, szkoda tylko, że jest cenzura :P

Ooo, to już grałeś? Bo skoro takie twierdzenia wysuwasz... Opowiedz coś więcej co tam jeszcze fajnego jest, bo sam jestem ciekaw.

Chyba że chodziło Ci o ten jeden screen z gołą babką. Wtedy rozumiem. No ale to nie zasługa moda, bo nagie kobiety zazwyczaj bardzo ładnie wyglądają, zwłaszcza na żywo. :P

Offline Viking

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Maja 28, 2009, 12:19:48 »
    W modzie będą nagie? :P

Offline VainV

• Użytkownik
    • Piwa: 22
    « Odpowiedź #12 dnia: Maja 28, 2009, 18:28:00 »
    Tak a jeśli nie możesz się doczekać to proponuje to-http://www.mbrepository.com/modules/PDdownloads/singlefile.php?cid=10&lid=1289wielkie sterczące topory i tym podobne klimaty;)niezły miodzik.

Offline Viking

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Maja 28, 2009, 18:32:33 »
    wielkie sterczące topory

To jest przenośnia czy w grze rzeczywiście są topory "berserkera"  :)

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Maja 28, 2009, 18:34:47 »
    wielkie sterczące topory

To jest przenośnia czy w grze rzeczywiście są topory "berserkera"  :)
    Oj, uwierz to nie jest żadna przenośnia...