zobaczymy jak to tutaj będzie zrobione, może powstanie w końcu coś innowacyjnego
Na to bym nie liczył. Moim zdaniem Second Age to będzie zestawik "masa cudzych skryptów i modeli + trochę grafiki i tekstur autora". Szczerze, to denerwuje mnie trochę Xendor (autor moda) oraz jego zachowanie. Denerwuje mnie, jak rzuca teksty typu "Gdy patrzę na to, co do tej pory zrobiłem, to muszę stwierdzić, że jest to epickie" lub "Cholera, uwielbiam swojego moda", a zaraz potem pisze, że moda nie będzie kończył, bo mu się nie chce i że zawiesza prace (a kilka dni później zbiera betatesterów... heh). Denerwował mnie tymi swoimi zagraniami z fałszywym banem oraz rzekomymi kłopotami z rigginiem (bardziej wygląda to na zagrywki typu "zróbcie mi model konia i wielbłąda, zriggujcie go, a ja go oteksturuję, wrzucę do gry i zbiorę za to całe uwielbienie). Moim zdaniem paradoksalnie jest określać swoje dzieło jako"next generation Native", gdy jest ono jedynie zlepkiem cudzych (i to strasznie zabugowanych) skryptów ze zmodyfikowanymi nieco jednostkami i nową grafiką... Aaa, przepraszam, jest przecież jeszcze goła dziwka, którą będzie można do drużyny zwerbować... ;)
Jedno muszę Xendorowi oddać - jest świetnym grafikiem (piękne tekstury) i doskonałym marketingowcem. Potrafił dobrze sprzedać swojego moda, mimo iż jest on o wiele uboższy, niż niektóre z już istniejących.
Ale to tylko moje zdanie. Poczekamy, zobaczymy co mod będzie miał do zaoferowania.
edit: poza tym widzę, że Xendor jest kolejną osobą, która ma głęboko gdzieś prawa autorskie i bierze sobie muzykę z filmu. Znając życie zamiast komentarzy typu "Nie powinieneś używać tej muzyki, bo nie masz potrzebnych praw. To nielegalne" zobaczymy "Świetna muzyka, dzięki Xendor", bo już były podobne przypadki na TW. Żal.pl