Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Odnośnie błędów popełnianych przez użytkowników.  (Przeczytany 9950 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Error

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odnośnie błędów popełnianych przez użytkowników.
    « dnia: Lutego 11, 2007, 11:39:52 »
    Wszystkim, którzy mają problemy z ortografią i poprawnym pisaniem w postach polecam ściągnąć sobie bardzo dobrą przeglądarkę jaką jest Mozilla Firefox 2.0. Posiada ona wbudowany słownik, który podkreśla błędy tak samo jak MS Word. Jest to wersja beta, a nie finalna jednak nie mam u siebie żadnych problemów.

Sądzę, że przy odrobinie chęci powinno to rozwiązać problemy z nieczytelnymi postami.

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    Odp: Odnośnie błędów popełnianych przez użytkowników.
    « Odpowiedź #1 dnia: Lutego 11, 2007, 13:04:26 »
    Wg mnie jednak, kwestia popelniania bledow przez urzytkownikow nie jest spowodowana jakims niedoinformowaniem tylko  miedzy innymi lenistwem, pisaniem na szybko i po prostu akceptowanie takiego pisma:/ uwazaja ze ONI moga popelniac bledy bo to przeciez nikomu krzywdy nie robi:/

Offline Error

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Lutego 11, 2007, 18:43:09 »
    Wiesz... ale ta przeglądarka dużo daje. Ja też robiłem błędy w postach i nie wiem czy to wynika z lenistwa czy z czego innego. Jednak pewnie z lenistwa bo badanie na dysleksje itp. nic nie wykazało co utwierdza mnie w przekonaniu, że te wszystkie dysfunkcje to tylko ułatwienie(a zauważyłem że nauczyciele coraz mniej na to uwagę zwracają), które udowadnia że możesz mieć świstek. Ja takowego nie posiadam, a błędy robię nadal. Ten Firefox ułatwia sprawę bo nie muszę kopiować do Worda(co przy dłuższych postach robiłem). Innym też radzę zainstalować.

Offline Cwany_Rycerz

• Użytkownik
    • Rzeźnik i Brutal
    « Odpowiedź #3 dnia: Lutego 12, 2007, 07:15:27 »
    Ale to taki wielki problem jest gdy ktoś napisze np. Hósaż zamiast Husarz? Wiem że troche wygląda wierd ale da się zrozumieć ;P.
    Mortal Kombat Rulezz!

Offline Error

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Lutego 12, 2007, 13:39:28 »
    No niestety... jak dla mnie takie coś jest niedopuszczalne i sam się na siebie wkurzam jak taki błąd zrobię.

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #5 dnia: Lutego 12, 2007, 17:22:42 »
    Ale to taki wielki problem jest gdy ktoś napisze np. Hósaż zamiast Husarz? Wiem że troche wygląda wierd ale da się zrozumieć ;P.

no wlasnie o takim "typie" wspominalem

jest tez inny typ nadzwyczaj wkurzajacy a mianowicie:

"- Ael ja MaM sTwieRDZona DYSlecje I mAm na To pApiry, PoCalójcie mNie w DÓpe"

hmm niestety co to sie z ludzmi dzieje... dac takim internet to juz w ogole jakies zarty. Swoja droga wiekszosc takich "dysmozgow" nie umie nawet poprawnie napisac nazwy swojej choroby.

Offline Gruda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 06, 2007, 11:18:36 »
    Na każdym forym jest minimum 1 osoba co pisze jakby miała 4-5 lat.

Offline FoG

• Użytkownik
    • The Blackening
    « Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 09, 2007, 16:18:18 »
    swojej choroby.

to nie choroba, tylko w większości wypadków nieuctwo i debilizm

Offline Gladius

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Maja 15, 2007, 20:40:02 »
     Może dodam, że na waszym ( już naszym? :) forum przy pisaniu postów jest opcja "Sprawdź ortografię".

Offline Vierie

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Czerwca 18, 2007, 17:05:01 »
    Wg mnie jednak, kwestia popelniania bledow przez urzytkownikow nie jest spowodowana jakims niedoinformowaniem tylko  miedzy innymi lenistwem, pisaniem na szybko i po prostu akceptowanie takiego pisma:/ uwazaja ze ONI moga popelniac bledy bo to przeciez nikomu krzywdy nie robi:/

hihi, Jasonie "wymagajcie od siebie choćby inni od was nie wymagali" jak to mawiał papież ;P spójrz jak napisałeś u(rz)ytkowników powinno być przez "ż"

ja  z ortografią nie miałem nigdy problemów, jak ktoś czyta książki to nie będzie nigdy mieć takich problemów...
    a co do pisania falą....  hmmm no znam pare dziewczyn które chlubią się pisaniem w stylu "KoFFaSh Mie?" "CiO PoRaBiAsH" ale to już jest kompetna żenada :P

Cuz.. bledy trzeba tepic, dzieki za poprawienie. Ale wydaje mi sie ze nagannie nie popelniam bledow co poniektorzy...

Nagminnie piszesz "cuż"...
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 23, 2007, 21:59:35 wysłana przez Puzonix »

Offline przemo1394

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Lutego 05, 2009, 23:27:18 »
    Na forum jest słownik automatycznie sprawdza ci błędy ;/ Podkreślone jest na czerwono xD Temat chyba do zamknięcia , nie prawdasz ?

Offline Credo

• Użytkownik
    • Kaizoku Onii, Ore Wa Naru!
    « Odpowiedź #11 dnia: Lutego 06, 2009, 07:35:15 »
    Necroposting...
    To chyba nie jest wbudowane w naszym forum, tylko w Mozilli Firefoxie. Mamy za to opcję "Sprawdź Ortografię", która jest naprawdę przydatna.
    Pozdrawiam i rada - patrz się na daty postów.
    Credo
    Japońsko-murzyński twardziel, sądząc po avatarze i sygnaturce.

Offline Elas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Lutego 09, 2009, 22:26:47 »
    Tak, mimo wszystko bardziej denerwują byki.
    A większość dyslektyków jak dla mnie jest tak na prawdę zdrowa i im się myśleć po prostu nie chcę... Polski naród ;/

Offline pc_maniac

• Użytkownik
      • Polish Builders Community
    « Odpowiedź #13 dnia: Marca 26, 2009, 20:56:27 »
    Primo - dyslektyk ma problemy z czytaniem i z pisaniem, a nie z z ortografią.
    To dysgrafia i dysortografia powoduje pisanie niepoprawne w ojczystym języku.

Inna sprawa, że mnie się wydaje, że każdy od urodzenia jest dysgrafikiem i dysortografikiem i tylko tępienie tego przez nauczycieli powoduje, że piszemy poprawnie, a nie jak ostatnie żule.

Niestety co do wymuszania na użytkownikach czytania regulaminu... (cóż to polska cecha, że się go nie czyta), ja również nie czytałem, choć znane mi są zasady netykiety i myślę, że to już dużo by starać się nie przeginać na forach.
    « Ostatnia zmiana: Marca 26, 2009, 20:59:28 wysłana przez pc_maniac »

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #14 dnia: Marca 26, 2009, 20:59:23 »
    Ale trzeba odróżnić dysgrafików i dysortografików od "dysmózgów". Ja mam dysgrafie i dysortografie a na forum staram się pisać poprawnie.