Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Europe 1200  (Przeczytany 93843 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    Odp: Europe 1200
    « Odpowiedź #15 dnia: Maja 27, 2009, 12:50:23 »
    Właśnie na tych pustkowiach będą nowe frakcje, między innymi Polska, więc lepiej to będzie wyglądało, co do Szkocji i Portugalii to pamiętajmy, że cały czas autor pracuje nad modem i w przyszłości można liczyc na bardziej rozbudowane państwa....
    Acha co do kanału La Manche to można by było wprowadzić transport wodny, ale nie wydaje mi się, żeby to było dobre rozwiązanie, już wole jak jest tak....

Offline Viking

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #16 dnia: Maja 27, 2009, 14:04:49 »
    Można też by był zrobic tak że jak wejdziesz na wode to automatycznie wchodzisz na statek. Wyglądało by to bardziej realistycznie.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #17 dnia: Maja 27, 2009, 14:07:57 »
    Trochę nie potrzebne udziwnienia (ulepszenia). Jedynym minusem jest to że "przepływasz" od plaż Normandi, a nie kanałem w najwęższym miejscu obok Calais.

Offline arsenek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Maja 27, 2009, 16:26:44 »
    Mapka jakaś taka...dziwna szczerze.
    Miasta myślałem że wszystkie będą z nazwami historycznymi.
    Ten nieszczęsny kanał.
    Pusty obszar który rzekomo ma być zapełniony nowymi frakcjami.
    Mało nowych itemów jednostek.
    Nie zauważyłem jakiś nowości...a szkoda ;(
    Ale brawa za pedjęcie się pracy

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #19 dnia: Maja 27, 2009, 18:02:48 »
    Ty idioto!!!To dopiero Beta.Pewnie nie ma w tym nawet 25 % gry.
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #20 dnia: Maja 27, 2009, 18:24:49 »
    Archimode powinieneś dostać upomnienie za wyzywanie innych, arsenek przejrzyj temat zanim napiszesz. Czekam na moda

Arsenek nie napisałeś tego wprost, ale brzmiało to jakbyś składał zażalenie, trzeba zawsze pamiętać ,ze to wersja beta.
    « Ostatnia zmiana: Maja 27, 2009, 22:06:31 wysłana przez Tario »

Offline Viking

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Maja 27, 2009, 20:13:01 »
    Mi tam pasuje. Dla mnie wystarczyło by tylko dodac te frakcje na wschodzie i powiększenie mapy. To by mi wystarczyło.

Offline arsenek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Maja 27, 2009, 20:14:53 »
    Przepraszam ale czy ja napisałem gdzieś że nie podoba mi się full wersja :)??

Offline Insid3

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Maja 31, 2009, 20:56:51 »
    W ten piątek, czy sobotę powinna wyjść nowa wersja tego moda, z "koroną" i z poprawkami.
    Amor Patriae Nostra Lex!

Offline duumek20

• BANITA
    • Użytkownik
    • Patrick the best forum's friend ;)
      • [url=http://www.mountblade.info/forum/index.php?board=30.0][img]http://img201.imageshack.us/img201/1751/respoli.png[/img][/url]
    « Odpowiedź #24 dnia: Czerwca 07, 2009, 09:05:43 »
    Jakoś specjalnie jej nie widzę,bo jestem ciekaw jak ta Polska będzie wyglądac??

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #25 dnia: Czerwca 07, 2009, 10:46:09 »
    Jestem jednym z betatesterów tego moda, więc chyba mogę Wam zdradzić kilka rzeczy dotyczących Polski. W zasadzie powiem jak wyglądają. Ich jednostki są zrobione w miarę historycznie, czyli jest dużo konnicy, oraz mało ciężkich zbroi. Głównie kolczugi i różnego rodzaju skórzane kaftany. Nie wiem jak ich bliżej opisać. Wyglądają nieźle, ale vaegirów aż tak bardzo nie przypominają.
    Oto odpowiedź, duumek. W tej becie moda najbardziej wkurza mnie to, że nie dodano ani jednego modelu. Wszystko to retexturing. Tekstury są bardzo słabe, niektóre jednostki robione chyba na szybko: light i mailed cavalery prawie wszystkich nacji nie mają butów. Iberyjscy (portugalscy, kastylijscy i aragońscy) rycerze nie posiadają koni, więc są droższymi odpowiednikami dismounted knightów. Do oblężenia jednego z zamków potrzebowałem łuku. W sklepie był War Bow obr. 25 za 5k, i cracked Great Long Bow obr. 25 za... 520 denarów. Niedoróbek jest jeszcze sporo, jednostki frakcji różnią się tylko uzbrojeniem i umundurowaniem, zdarza się blokować na środku lądu ale... Ten mod najbardziej przypadł mi do gustu niż np. 5 kingdoms, Hagemony: Barbarian Invasion i wiele innych. Chodzi o ten klimat, którego nigdzie indziej nie uświadczyłem. Np. 4 frakcje naraz walczą z Iberyjskimi Arabami, Święte Cesarstwo Rzymskie tłucze (bez powodzenia, historycznie ;p) Danię, ogólnie mod jest bardzo fajny, daję mu ocenę 7/10

Offline Insid3

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Czerwca 11, 2009, 00:08:14 »
    Panowie i Panie !
    Wyszła nowa wersja moda Europe 1200 z Nowymi frakcjami (w tym z koroną).
    Ja już zasysam xD

http://www.mbrepository.com/modules/PDdownloads/singlefile.php?cid=1&lid=1219
    Amor Patriae Nostra Lex!

Offline Zovi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Czerwca 11, 2009, 00:53:35 »
    Taak, podniecajmy się, że nas tam mają dać, sory, ale jak dają Irlandie, Serbie, Sycylie, to było by BAARDZO dziwne, gdyby nie dali Polski, no bez przesady. Mam nadzieję, że chociaż trochę dobrze zrobią tą Polske i Polskie oddziały... Eeeehhh

Offline duumek20

• BANITA
    • Użytkownik
    • Patrick the best forum's friend ;)
      • [url=http://www.mountblade.info/forum/index.php?board=30.0][img]http://img201.imageshack.us/img201/1751/respoli.png[/img][/url]
    « Odpowiedź #28 dnia: Czerwca 11, 2009, 06:21:26 »
    Polska to taki mały kraj w tym modzie,jest 1 zaledwie miasto ;/

Offline wojownik22312

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Czerwca 11, 2009, 09:02:09 »
    Ale to przynajmniej pierwszy(chyba?)mod z polska ;]
    Jestem z wami od 06.05.2009 :)
    Powrót do M&B,mam nadzieję,że szybko i się nie znudzi...
    Władca M&B : Powrót Trolla.