ciekawe na jaka wersje to jest i jak jestn 1.101 to czy ktos mogłby dac linka
link jest w dziale mody na liście Sztachety
Jak grasz w to BI to powiedz mi jedną rzecz. Też kiedyś go zassałem, ale był strasznie niedorobiony, nazwy niektórych lokacji były w stylu "Roman Village VII", "Barbarian Castle II" itp, oraz dużo różnego rodzaju pomniejszych błędów, jak blokowanie się w rzece, przy awansowaniu niektóre jednostki były słabsze niż awans wcześniej czy choćby błąd, że jak rekrutowałem z np.rzymskiej wioski chłopstwo to wyskakiwał mi tekst coś tam, że zrekrutowałeś 3 swadiańskich chłopów. Dalej są takie niedoróbki?
P.S. Uprzedzając pytania, nie gram ze spolszczeniem, ponieważ wtedy z tymi tekstami to często normalka.
Dalej to jest jeśli chodzi o napisy ale to nie przeszkadza, gra się fajnie, nie zauważyłem jeszcze że armie się blokują (w timeless kingdom potrafiły się zaciąć całe pospolite ruszenia), czy po awansie jednostki są słabsze tego też nie zauważyłem, centurioni (najlepsza rzymska piechota) są bardzo skuteczni, jedyne co przeszkadza to fakt że nie rzucają pilum jak legioniści (poprawne historycznie ale przeszkadza jak się ma większość centurionów), łucznicy słabsi od barbarzyńskich, za to jazda rzymska i pretorianie wymiatają, jak wspomagam komputer to 10 jeźdźców robi taki kocioł że hej, ale jak komputer walczy już sam to nie jest tak różowo pewnie wynika to z tego że nie ma mnie oraz z przewagi liczebnej barbarzyńców, może te niedoróbki pisemne niektórych wkurzają ale mi to nie przeszkadza
Do tego należy dodać ,zę jest pełno starych zbroi i noszą je barbarzyńcy. (i ty siędziwisz ,że rzym przegrywa)
nie zgadzam się, może są z nativa, ale wszystko raczej pasuje, przecież biegają w tych skórzanych, tylko lepsi wojownicy mają kolczugi czy tzw. byrnie, zbroje lordów pomijam, rzymskie wcale nie są gorsze, a bryci biegają w zbrojach imitujących pomalowaną skórę i sieka się ich jak mielone (za to są bardzo szybcy), jeżeli rzym przegrywa to dlatego że ma mniej dowódców i mniej żołnierzy (historycznie by się zgadzało), być może mają gorsze atrybuty (siła itp) ale tego nie potwierdzę bo armię mam w 100% rzymską