Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Szukam moda... (Jeśli szukasz nie zakładaj nowego wątku!)  (Przeczytany 413341 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline matilon

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Szukam moda... (Jeśli szukasz nie zakładaj nowego wątku!)
    « Odpowiedź #1920 dnia: Października 23, 2010, 15:19:32 »
    Czy jest jakiś mod o wyprawach krzyżowych?

Offline daw790

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1921 dnia: Października 23, 2010, 15:31:33 »
    Jest nazywa się Kill the infidel.
    Życie jest jak herbata, każdy słodzi inaczej.

Offline Lord Klargus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1922 dnia: Października 23, 2010, 16:12:21 »
    Witam  chiłbym się zapytać czy jest jakiś mod który mógł pozwolic na rekrutacje najemników jak w OiM. nie czytałem poprzednich postów , ponieważ jest ich ok. 113 stron :D . Czekam na odpowiedź . Z góry dzięki .

Offline daw790

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1923 dnia: Października 23, 2010, 19:13:44 »
    Szczerze to nie wiem jak było z najemnikami w OiM, ale w SoD jest 5 obozów najemników i można najmować ich grupy aby za nami podążały.

Offline Lord Klargus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1924 dnia: Października 24, 2010, 11:26:34 »
    Szczerze to nie wiem jak było z najemnikami w OiM, ale w SoD jest 5 obozów najemników i można najmować ich grupy aby za nami podążały.
    A  gdzie można znaleźć te obozy ??? Grałem trochę w SoDa , ale nie znalazłem żadnych grup :( . Proszę o odpowiedź . Z góry dzięki

Offline daw790

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1925 dnia: Października 26, 2010, 19:14:15 »
    Każdej z frakcji jest przypisana dana grupa najemników i ich obozy można znaleźć w pobliżu stolic frakcji (np. okolice Sargoth-Jotnar Clan). A są jeszcze niewolnicy też działają na zasadzie najemników i można ich znaleźć w stolicach po prostu wchodzisz do miasta i masz do wyboru opcje nie pamiętam dokładnie jak jest zapisana, ale da się połapać.

Offline Gacek3000

• Użytkownik
    • NIE dla ACTA!
    « Odpowiedź #1926 dnia: Października 26, 2010, 19:46:28 »
    [...]A  gdzie można znaleźć te obozy ??? Grałem trochę w SoDa , ale nie znalazłem żadnych grup :( . Proszę o odpowiedź . Z góry dzięki

Prawdopodobnie grałeś w wersję 4.1 w której nie było tych obozów, obozy występują chyba w 4.5 Gold.

Offline Lord Klargus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1927 dnia: Października 28, 2010, 16:08:04 »
    [...]A  gdzie można znaleźć te obozy ??? Grałem trochę w SoDa , ale nie znalazłem żadnych grup :( . Proszę o odpowiedź . Z góry dzięki

Prawdopodobnie grałeś w wersję 4.1 w której nie było tych obozów, obozy występują chyba w 4.5 Gold.

Dzięki nie wiedziałem :D . A macie może link do tej wersji ??? A tak w ogóle jest spolszczenie do Golda ???? U mnie jest słabo z angielskim więc jednak wole grac z spolszczeniem . Z góry dzięki za odpowiedzi .

Offline daw790

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1928 dnia: Października 28, 2010, 19:30:46 »
    Spolszczenie jest w trakcie, ale nie jest tak ciężko się połapać ja też asem z angielskiego nie jestem a jakoś dałem radę;) problemy mogą się jedynie znaleźć przy prawach, ale słownik w rękę i lecimy. Zajrzyj do tego tematu http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=1914.0

Offline Lord Klargus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1929 dnia: Października 29, 2010, 16:39:40 »
    Spolszczenie jest w trakcie, ale nie jest tak ciężko się połapać ja też asem z angielskiego nie jestem a jakoś dałem radę;) problemy mogą się jedynie znaleźć przy prawach, ale słownik w rękę i lecimy. Zajrzyj do tego tematu http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=1914.0
    Dzięki!!
    A czy może spolszczenie do 4.1 spolszcza też na 4.5 przynajmniej w pewnym stopniu ???

Offline Buhaha

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1930 dnia: Października 29, 2010, 17:36:17 »
    Witam !

Poszukuję modyfikacji dla broni zbroi itp. Jeżeli ktoś taką modyfikację zna to poproszę o link do downloadu .

Pozdrawiam Buhaha .

Offline Lord Klargus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1931 dnia: Października 29, 2010, 18:08:14 »
    Witam

W podanych linkach znajduje się paczka broni , którą można zainstalować do prawie każdego moda.
    Są to modele przekonwertowane przeze mnie z Obliviona, na które mam pisemną zgodę autorów na ich rozpowszechnianie.
    Jeżeli będzie więcej to załączę dodatkowo.
    Szczegóły instalacji w pliku Extra_Weapons M&B.rar

screen:

http://images39.fotosik.pl/309/6a7bf11dba10923dmed.jpg

aktualizacja pliku o nowe bronie - link poniżej "Extra_Weapons_M&B_1.1.rar" (plik zawiera również bronie ze poprzedniej wersji):

http://images37.fotosik.pl/317/31fd4d2879f855b0med.jpg

linki:

http://www.4shared.com/file/0ntORZ41/Extra_Weapons_MB.html

http://www.4shared.com/file/acBjFfHs/Extra_Weapons_MB_11.html

Wesołej Zabawy
    Znalazłem na forum :D . Mam nadzieje że o to chodziło . Jeśli nie to może poszukaj w Popie albo w innych dużych modach !!

Offline gbursz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1932 dnia: Października 30, 2010, 08:48:13 »
    czy jest jakiuś mod który pozwala nam się wcielić np w orka elfa itp. poza tym kiedyś widziałem mod w którym dało się jeździć na różnych wierzchowcach a nie tylko na koniu mam wersje 1.010

Offline Lord Klargus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1933 dnia: Października 30, 2010, 09:50:05 »
    DOWNLOAD
    http://s9.zetaboards.com/exilian/topic/7116828/1/#new

Dosyć dawno wyszedł ten mod. Przenosi on nas do krainy, a właściwie wyspy zwanej Ziemią Hordy. Jest ona rozdarta pomiędzy osiem frakcji głównych i jednej pseudo-frakcji:
    -Imperium Piasków Ludzie, wojsko złożone z Saracenów. Ujeżdżają konie i jakieś... Jaszczury. Styl arabski.
    -Królestwo Levar Ludzie, żołnierze europejscy. Ujeżdżają konie. Styl zachodnioeuropejski.
    -Królestwo Velor Ludzie, żołnierze europejscy, krzyżowcy. Ujeżdżają konie. Styl północno-zachodnioeuropejski.
    -Królestwo Goblinów Gobliny, żołnierze goblińscy. Ujeżdżają konie i ogary. Styl... No... Fantasy.
    -Królestwo Orków Orkowie, żołnierze nordycko-saraceńscy. Ujeżdżają konie, dziki i czasami jaszczury. Styl fantasy.
    -Królestwo Morte Nieumarli, wojsko złożone z zombi, duchów i szkieletów. Ujeżdżają martwe konie. Styl? Strrraszny.
    -Przymierze ElfickieElfy, ciężka piechota i łucznicy. Ujeżdżają konie i chyba Chocobo (z Final Fantasy xD) Styl? Europa.
    -Dynastia MogumiCiemne Elfy, żołnierze samuraje. Ujeżdżają konie i tygrysy. Styl japoński, z naciskiem na samurajów.

PiraciLudzie, wojsko składa się jedynie z sea raiderów. Nie mają koni. Styl nordycki, wikiński. I tak padają po kilku dniach i resztki ich wojsk snują się po morzu.

Każda z frakcji posiada konnicę, łuczników, kuszników i piechotę z różnymi specjalizacjami, więc właściwie wybór jednostek w naszej armii zależy właściwie od klimatu, w jaki się wczuwamy. Drzewka rozwoju żołnierzy to chyba najsłabszy atut moda. Strasznie długie i zupełnie nie wiadomo, na jaką jednostkę awansujemy, zupełnie jak w RoY. Możemy rekrutować także np. barmanów z tawern, mistrzów aren, kupców itp. Jest kilka nowych lokalizacji (np. Dragon's Death), nowych osób, np. w mieście Tombstone w tawernie pewien śmierciopodobny koleś z kosą sprzedaje zombiaki, jest kilku czarodziei, którzy uczą nas magii itp. Po miastach i wsiach przechadzają się nie tylko ludzie, ale także przedstawiciele innych ras (oprócz nieumarłych oczywiście), za wyjątkiem miast Morte, gdzie chodzą same zombi i szkielety. Wieśniacy podróżujący do miast także są rasy odpowiedniej dla swojego kraju. Parę nowych questów, chociaż większość z nich tyczy się nauki nowych czarów. Kilkadziesiąt nowych przedmiotów (chciałeś się kiedyś przejechać na dziku, wielkim ptaku, tygrysie czy innym dziwadle? Tutaj tego pełno!). Całkiem fajna mapa, którą można przemierzać także statkiem, dodane bitwy morskie (zabugowane, ale co tam?) itp.
     Ogólnie, polecam Wam zagrać w tego moda, te kilka(naście) godzin nie będzie straconych. Daję ocenę 8,5/10

[/quote]

Innej nie mogłem znaleźć innego modu . Mam  nadzieje , że cię zadowoli .

Jeśli nie to pasuje to jeszcze jest 1 mod !

MOD ma już kolejną wersję i cały czas jest rozwijany. Pozwoliłem sobie lekko zmodyfikować treść Tego pierwszego posta tak aby był bardziej aktualny i był bardziej zachęcajacy.Wiele błędów w grze jest naprawionych, dodano wiele nowych możliwości a masa jest jeszcze w planie. Bede tu w miare postępu prac dopisywał kolejne ciekawostki.

Mapa Imperium + kawałek nowego świata
    Praktycznie wszystkie rasy z WH
    Bohaterowie do każdej z ras (gotrek&felix oraz wielu innych znanych z kart różnych książek
    Specialne magiczne podrasowane przedmioty.)
    Sklepy dla każdej frakcji w głównym mieście frakcji.
    Klimat Warhammera gwarantowany:)

Dostepne mamy rasy takie jak:
    imperium
    chaos
    leśne elfy
    mroczne elfy
    wysokie elfy
    orki
    skaveny
    Krasnoludy
    Lizardzi
    Bretonia
    Vampiry

Jako bandyci i włóczędzy traktów:
    gobliny
    zwierzoludzie
    łowcy czarownic
    kislev

Najemnicy do wynajecia m.in. :
    Ogry
    Tileańczycy
    Norsmeni
    Aktualny link w poście poniżej.

Pojawił sie mod na podst. świata warhammera. Narazie beta z masa błedów ale i tak warto chociaż sobie ją ogladnąć bo kawałek pracy twórców juz w tej wersji widać. Nie śledzę z uwagi na kiepski angielski forum Tales tam kiedyś był też opisywany taki podobny mod ze świata warhammer i wyglądał ambitniej niż "warsword" - ma może ktos informacje czy mod ten zyje czy jak wiele ambitnych modów umarł?

Jak wspomniałem wcześniej mod ma jeszcze sporo niedoróbek ale podejrzewam że z czasem to usuną. Skaveni są nieśmiertelni/przepis jak to obejść podaje w poście poniżej/:) atakowane wojska róznych nacji jakos nie kwapia się do ataku , stoja na końcu mapy i czekaja na śmierć /naprawiono problem w najnowszej wersji/. Cięzko ich zaktywować:) Może ktoś wie jak można sobie to samodzielnie poprawić? Tak samo jak blokowanie się sklepu gdyż brak w nim hannover_hat1 - wiem że to można jakoś poprawić może kos podpowiedzieć jak to obejść bo to denerwujące? Mapa to narazie podstawowa mapka z native /jest już nowa/.
    a plusy?
    Dla mnie cos w świecie warhammera to bezwzględny plus. Rasy wykonane inaczej niż pomalowanie na zielono ludzie. Te orki wygladaja jak orki. Skaveni tez mogliby  coprawda  chodzic pochyleni no ale juz nie wybrzydzajmy:) Mroczne elfy jezdzą na cold one a orki na dzikach . miodzio. sporo nowych sprzętów myślę że z czasem bedzie wiecej i zmienią tez miasta tak aby odpowiadały specyfikacji poszczegolnych ras.
    Mod z potenciałem i warty obserwacji.

Mod ten jest w repozytorium ale prosze bardzo garść linków:

mod NOWA WERSJA !!!

http://www.mbrepository.com/file.php?id=1610

koniecznie nalezy wgrać bug fixa. Dodatkowo należy przekopiować katalog data z moda do katalogu głównego gry. Wtedy wszystkie jednostki beda śmiertelne.

Najnowszy bugfix dla tych, którzy nie czekajac na oficialną kolejna wersje chcieli by sobie podrasować gierke:

http://www.mbrepository.com/file.php?id=2134

link do dyskusji na forum
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,87192.0.html

Aby skaveni , krasnoludy i inne rasy o niskich gabarytach byli smiertelni należy: skopiwać katalog o nazwie Data z katalogu warsword do katalogu głównego gry. Po tej operacji inne mody mogą mieć problem z odpaleniem wiec sugeruje zrobić wcześniej kopię tego katalogu. Choć sądze że własciwie to nie będzie wam potrzebna ja gram tylko w warsword:)
    « Ostatnia zmiana: Października 30, 2010, 10:06:05 wysłana przez Lord Klargus »

Offline gbursz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1934 dnia: Października 30, 2010, 18:55:40 »
    hmm fajnie zapowiada się ten pierwszy mod ale wszystkie linki są nie aktywne możesz podać nazwę albo link tego modu ??