Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Mod Narnia  (Przeczytany 6879 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline pc_maniac

• Użytkownik
    • Piwa: 1
      • Polish Builders Community
    Odp: Mod Narnia
    « Odpowiedź #30 dnia: Kwietnia 24, 2009, 12:27:53 »
    Hm, słoń jest OK, niestety twórca nie wpadł na pomysł by dać człowiekowi (na którego szkielecie ten słoń jest) tekstury przezroczystej i w efekcie nogi i tors człowieka wystaje z brzucha zwierzęcia.

No i pozostaje jeszcze kwestia animacji. Jest beznadziejna i nie wiem czy jest to wina twórcy słonia, czy też animacja jest zaczerpnięta z np. koni w postaci hardoced, ale słoń w galopie, gdzie wszystkie 4 nogi podnosi na raz wygląda idiotycznie (zaprzeczenie prawa ciążenia). Słoń z racji ciężaru, jak i wielkości może co najwyżej biec stępa lub delikatnego kłusa, nigdy w życiu galopem :P
    Nieruchoma trąba również beznadzieja. Trąba to nie kij od szczotki.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 24, 2009, 12:31:13 wysłana przez pc_maniac »

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #31 dnia: Kwietnia 24, 2009, 13:12:08 »
    Właśnie o to chodzi nie da zmieniać się animacji. na dodatek właśnie do szkieletu przypisane są hitboxy. Znaczy się nie idzie takiego słonia zastrzelić z łuku. Trzeba celować w niewidzialny szkielet konia. M&B jest podatne na modding ale nie aż tak.

Offline LOLIKOL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #32 dnia: Kwietnia 25, 2009, 20:21:24 »
    niedługo powiecie, że nieda się zrobić mówiącego konia :(
    \\\'\\\'Stado baranów prowadzone przez lwa jest groźniejsze niż stado lwów prowadzone przez barana\\\"<br />Jam Gustaw.

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #33 dnia: Kwietnia 26, 2009, 06:14:07 »
    Ja bardzo lubię książki i filmy ,, Opowieści z Narnii".Mod byłby moim zdaniem dobrym pomysłem.Gdyby powstał to nieważne jakiej był by jakości,a ja i tak bym zagrał.Kazdy ma prawo do swojego zdania,ale Narnia nie jest jakąś bajeczka dla niemowląt,jak to ujmują niektórzy użytkownicy.
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #34 dnia: Kwietnia 26, 2009, 12:52:29 »
    Do prawdy jestem wyczerpany kłótniami na temat Narni. Jaka by nie była ta książka to nie da się zrobić modu Narnia, a nawet jeśli to naprawdę potrzeba do tego pracy a i tak gó**o wyjdzie. Poza tym kłócenie nie jest rzeczą przyjemną, a ten temat prawie nic nie wniósł (i tak nie będzie modu Narnia).
    pozdro

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #35 dnia: Kwietnia 27, 2009, 11:42:58 »
    Do prawdy jestem wyczerpany kłótniami na temat Narni. Jaka by nie była ta książka to nie da się zrobić modu Narnia, a nawet jeśli to naprawdę potrzeba do tego pracy a i tak gó**o wyjdzie. Poza tym kłócenie nie jest rzeczą przyjemną, a ten temat prawie nic nie wniósł (i tak nie będzie modu Narnia).
    pozdro

A skąd wiesz ze nie będzie takiego modu???Morze ktoś mimo wszystko postanowi taki zrobić.A poza tym skąd wiesz ze zrobi gó**o zamiast modu,albo ten mod będzie do bani???Równie dobrze komuś morze wyjść super mod.
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #36 dnia: Kwietnia 27, 2009, 11:44:41 »
    Ja wiem że z takiego mada g**** wyjdzie. Dlaczego? Jak chcesz żeby wszystkie postacie były ludźmi (albo ich wzrostu) i na tym całym lwie dało się najwyżej jeździć to może wyjdzie "super mod".

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #37 dnia: Kwietnia 27, 2009, 14:17:44 »
    Nie mówiłem do ciebie Mat,Tylko do przybora.
    Jacek Piekara

Offline pc_maniac

• Użytkownik
      • Polish Builders Community
    « Odpowiedź #38 dnia: Kwietnia 27, 2009, 15:24:24 »
    Nie mówiłem do ciebie Mat,Tylko do przybora.
    Ale na post, który napisałeś mógł Ci odpowiedzieć każdy kto zgłębił silnik tej gry.
    On nie nadaje się do tworzenia gier fantasy, ponieważ nie da się w nim tworzyć porządnych (nie wspomnę nawet ładnych) stworów.
    Więc samo przez się wychodzi, że mod by był do d****y.