Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Mod Narnia  (Przeczytany 6872 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ShadowBlade

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • -
    Odp: Mod Narnia
    « Odpowiedź #15 dnia: Kwietnia 21, 2009, 09:15:23 »
    Cóżmoda o Narni i prawdopodobnie nie będzie. Wejdz także na liste ukończonych modów jak tam nei ma to na 100% takie nie istnieja

Dokładnie

Chyba bardzo ci zależy żeby nabić jakiego kolwiek posta ...

Offline pc_maniac

• Użytkownik
      • Polish Builders Community
    « Odpowiedź #16 dnia: Kwietnia 21, 2009, 12:17:41 »
    Może dorzucę własną cegiełkę do tej dyskusji.

M&B jest engine posiadającym wszystko do stworzenia historycznego świata. Jeśli nawet nie ma w nim jakichś jednostek historycznych, to a pomocą narzędzi edytorskich, opierając się na już istniejących modelach, takowe nie problem wykreować.
    Starych wersji M&B nie śledziłem więc pierwsze słyszę by były w ich modelach yklopy, centaury, mantikory czy inne baśniowe stworzenia (ale może były a ja o nich nie wiem).

Wiem, że do stworzenia modu Narnii idealnie nadawał by się Neverwinter Nights, ponieważ w dodatku CEP znajdują się wcześniej wymienione stwory baśniowe (a autor tegoż postu stworzył centaury i pegazy do engine Aurory). Jednak śmiem wątpić by udało się coś takiego zrobić na engine M&B choćby z braku czarów i modeli wszystkich stworów. Owszem były jakieś próby implementowania czarów, ale dość mizerne.

Wiem, że na upartego zapewne i na engine gry Need for Speed dało by się Narnię stworzyć, ale pracy byoby tyle co zrobienie całej gry od nowa, no i po diabła, jeśli engine nie był tworzony pod fantasy?!
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 21, 2009, 12:20:33 wysłana przez pc_maniac »

Offline Andre

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #17 dnia: Kwietnia 21, 2009, 14:52:56 »
    Bez przesady. Narnia nie jest książką przeznaczoną tylko i wyłącznie dla dzieci. Sam przeczytałem wszystkie części i do dzisiaj mnie ciekawi. Mod osadzony w świecie Narnii to dobry pomysł i z wielką chęcią zagrałbym w takiego moda.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #18 dnia: Kwietnia 21, 2009, 15:08:30 »
    Bez przesady. Narnia nie jest książką przeznaczoną tylko i wyłącznie dla dzieci. Sam przeczytałem wszystkie części i do dzisiaj mnie ciekawi. Mod osadzony w świecie Narnii to dobry pomysł i z wielką chęcią zagrałbym w takiego moda.

A ja nie specjalnie bo świat wykreowany przez Lewis'a jest rochę taki platikowy i jakby to nazwać dobry, cnotliwy. Nie ma bohaterów do cna złych oraz same wydażenia są przedstawione tak, żeby nie pokazać zła bezpośrednio i zostawić każdemu z bohaterów margines dobra, nie robiąc tego w przeciwną stronę tj. bohaterowie dobrzy nie wykazują żadnej cechy zła. Już dużo bardziej mroczno jest we Władcy Pierścienia, ale wedlug mnie Tolkien wyraźnie narysował "granicę" między postaciami dobrymi oraz złymi i w efekcie świat przedstawiony przez niego jest "sterylnie" czarno-biały (lecz duuuużo ciekawszy niż ten Lewis'a).

P.S. Książki Lewis'a przypominają mi stare bezdźwięczne westerny, w których to w celu uzmysłowienia odbiorcy który bohater jest tym mrocznym, a który cnotliwym zakładano temu "szlachetnemu" biały, a złemu czarny kapelusz.

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Kwietnia 21, 2009, 15:38:33 »
       Andre, rozumiem, że jesteś inny i podobają Ci się bajki dla dzieci, ale nie musisz się z nami dzielić tą informacją.
       Sam jak byłem mały miałem w podręczniku fragment tej książki, i czytając go w ogóle nie wiedziałem o czym mówi fabuła. Były tam napisane jakieś totalne głupoty i gdy czytałem nie mogłem się wcale skoncentrować na książce. Z filmem tak samo. Zapłaciłem 10zł i poszedłem z klasą do kina. Te 10zł przydało się na tyle, że nie było lekcji, bo sam film przespałem. Z "Władcą pierścieni" było inaczej. Książki nie przeczytałem, ale film był świetny.
       Tak w ogóle to może porobicie mody o innych tematach? Jak tak dalej pójdzie to zaraz pojawi się mod "Kubuś Puchatek" itp.
    pozdro

Offline Andre

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Kwietnia 21, 2009, 15:53:00 »
    przybor, rozumiem, że żałujesz z powodu wydanych 10 zł, na film, który przespałeś, ale nie musisz się z nami tym dzielić. Jeżeli czytałeś fragment książki i nic z tego nie rozumiałeś, to wynika z tego, że to nie książka jest "niezrozumiała", a po prostu ty nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. Faktycznie, proud ma rację, zarówno w książce jak i w filmie występuje wyraźna granica między dobrem, a złem. Ale mimo to opis przygód, podróży i lokacji jest świetny. Sam od książek Lewisa wolę sagę wiedźmińską, czy choćby wspomnianego wcześniej Władcę Pierścieni, ale mimo to świat wykreowany przez niego jest fantastyczny. I nie wiem, po co jakieś bezsensowne kłótnie, czy to jest dla dzieci czy nie. Każdy ma inne gusta. Co do przybora - Opowieści z Narnii to nie bajka, a opowieść fantastyczna, ale ty zapewne wiesz więcej, skoro jesteś dorosły i dla ciebie to dziecinne.

Offline pc_maniac

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Kwietnia 21, 2009, 15:54:10 »
    Problem w tym, że wątek autor nie założył w celu roztrząsania czy lepsza jest fabułą xxx czy yyy, lecz czy jest mod lub możliwość stworzenia moda opartego, choćby swobodnie o tematykę Narnii.

A gentlemani o gustach nie dyskutują :P

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Kwietnia 21, 2009, 20:29:14 »
       Andre, zanim napiszesz post sprawdź czy się w nim nie mylisz (podobnie jak wiele użytkowników). Np. kliknij na mój nik w dowolnym poście i sprawdź jaki wiek jest zapisany. Ja tam nigdy nie lubiłem książek skrajnie fantastycznych. Zawsze lubię sobie poczytać np. jakąś historyczną lub lekturę szkolną. A czytać ze zrozumieniem to w swoim czasie umiałem jak nikt inny i to się nie zmieniło.
       A wracając do tematu to niech ktoś, kto przegląda ten wątek i zajmuje się modowaniem napisze, czy ZROBIENIE modu {{{}}}}}}}--------><<<<<NARNIA>>>>><--------{{{{{{{}}} jest możliwe i czy by się spodobało innym.
    pozdro

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #23 dnia: Kwietnia 21, 2009, 20:50:02 »
    Jak zwykle o mnie wszyscy zapominają. Zrobienie tego moda było by bardzo pracochłonne(ale chyba nie tak bardzo jak FB). Innym bardzo ważnym mankamentem jest ograniczenie wyskości postaci jak i niemożliwe połączenie człowieka z koniem(czyli odpadają stworzenia centauropodobne a cyklopy i minotaury były by wysokości człowieka). Wniosek najprawdopodobniej nikt takiego moda nie zrobi.
    PS Nie używaj kolorów administracji.

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Kwietnia 21, 2009, 21:34:06 »
    ^^ Dziękuje Ci Mat!
    To dowodzi, że mod Narnia to głupota i pierdoły!
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 23, 2009, 12:22:14 wysłana przez przybor »

Offline Andre

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Kwietnia 23, 2009, 20:11:28 »
    A ten post dowodzi twojej głupoty. Czy to, że taki mod trudno byłoby zrobić dowodzi tego, że tenże mod byłby głupotą? Wnioskując z twojej wypowiedzi, mod, który trudno jest zrobić jest głupotą i pierdołą. Brawo.
    Po za tym, nie wiem, po co te wykłócanie się, czy Narnia to książka dla dzieci czy nie, każdy ma inne gusta, a o gustach się nie dyskutuje. To, że nikt nie zrobił jeszcze takiego moda, nie dowodzi jego niższości.

Offline pc_maniac

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Kwietnia 23, 2009, 20:22:24 »
    Mat berserker trochę sam sobie zaprzeczył.
    Z jednej strony napisał, że byłoby pracochłonne, ale wykonalne, z  drugiej zaś strony, że pewne rzeczy byłyby nie wykonalne. Choćby baśniowe stwory. A przecież na tym plega cały sens Narnii, że są tam baśniowe stwory.

Ale niech Mat berserker napisze czy choćby zwykłego stwora, jakim jest lew dało by się zrobić.
    Chyba nie, więc jednak większą szansą jest stworzenie Festung Breslau niż Narnii.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #27 dnia: Kwietnia 23, 2009, 20:26:31 »
    Mat berserker trochę sam sobie zaprzeczył.
    Z jednej strony napisał, że byłoby pracochłonne, ale wykonalne, z  drugiej zaś strony, że pewne rzeczy byłyby nie wykonalne. Choćby baśniowe stwory. A przecież na tym plega cały sens Narnii, że są tam baśniowe stwory.

Ale niech Mat berserker napisze czy choćby zwykłego stwora, jakim jest lew dało by się zrobić.
    Chyba nie, więc jednak większą szansą jest stworzenie Festung Breslau niż Narnii.

Jakby na to spojrzeć to w TLD udało się zrobić warga (wyglądał jak wilk) więc lwa chyba też tym systemem by się dało, ale nie wiem jak z resztą stworzeń, tak jak już Mat pisał cyklop czy minotaur byłyby wielkości człowieka. Więc nie wiem, ale robienie takiego moda trochę mija się z celem.

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Kwietnia 24, 2009, 08:20:19 »
       Sami obiektywnie poczytajcie waszych wypowiedzi. Przecież piszecie, że zrobienie modu narnia byłoby niemożliwe, bo potwory byłyby wielkości człowieka, a to wtedy nie byłaby narnia... pierdupierdu... A zaraz obok piszecie, że da się zrobić, ale byłyby wielkości człowieka... Chyba nie każdy musi napisać to, do czego doszliśmy kilka postów wcześniej, bo to jest spam.
       Andre, pomyśl sobie, że jeśli nikt nie zrobił moda o tak popularnej książce, oznacza, że ktoś o tym myślał, ale nie zrobił, bo uznał tak jak ja, że to kiepski pomysł. Gdyby ktoś wpadł na pomysł zrobienia moda o jakiejś mało popularnej książce, to nikt nie miałby do niego pretensji, że to kiepski pomysł, po książka jest nie jest tak popularna, a więc pierwszy wpadł na taki pomysł. A ty wpadłeś na ten pomysł (założę się) nie pierwszy i umieszczasz wypowiedź w tym temacie tak, że 1/4 wszystkich należy do ciebie. Gdyby ktoś chciał zrobić taki mod, bo byłby wysoce przekonany, że będzie to hit, to stanąłby na rzęsach i uszach aby ten mod zrobić. Przecież nie ma rzeczy niemożliwych.
       A może tak zmienić nazwę wątku na "mod podobny do narni"?
       Jeśli zrobi się lwa, to będzie za mało na narnię.
    pozdro

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #29 dnia: Kwietnia 24, 2009, 11:54:25 »
    W moim poście chodziło mi o to że dało by się zrobić np lwa (ale wyglądało by to bardzo komicznie http://www.youtube.com/watch?v=G4afOEIfH1M&feature=related ). Można zrobić moda Narnia ale jego jakość będzie pożałowania godna. Kończmy ten temat bo do niczego nowego nie dojdziemy.