Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Mod Narnia  (Przeczytany 6892 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline LOLIKOL

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Mod Narnia
    « dnia: Kwietnia 17, 2009, 21:26:31 »
    Czy istnieje jakiś mod o narni? Jeżeli nie to da się raczej stworzyć z 2 pierwszych części.Mapka lecz mało dokładna jest w książce.Jest mod o władcach pierścieni więc czemu by nie narni?
    \\\'\\\'Stado baranów prowadzone przez lwa jest groźniejsze niż stado lwów prowadzone przez barana\\\"<br />Jam Gustaw.

Offline Andre

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Mod Narnia
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 17, 2009, 21:30:14 »
    W sumie, dobry pomysł. Raczej nie istnieje taki mod, ale można by go stworzyć. Tylko byłby problem z wojskami, jak zrobisz Minotaury, Centaury, Satyry, zwierzęta itp.?

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 17, 2009, 21:31:25 »
    Uncle google się przydaje:). Nie, nie ma. Co do stworzenia jeszcze nikt nie zaczął pracy nad takim. Poza tym to co takiego jest w Narnii innego niż wszędzie indziej że akurat tam ma być mod?

Offline marian13

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 17, 2009, 22:21:24 »
    W sumie, dobry pomysł. Raczej nie istnieje taki mod, ale można by go stworzyć. Tylko byłby problem z wojskami, jak zrobisz Minotaury, Centaury, Satyry, zwierzęta itp.?

O ile dobrze pamiętam w fantasy modzie na wersje 0.808 można było zobaczyć minotaury i cyklopy, więc takowe już istnieją.

Offline Vampire

• Użytkownik
      • CullenFamillyTeam
    « Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 17, 2009, 22:25:41 »

O ile dobrze pamiętam w fantasy modzie na wersje 0.808 można było zobaczyć minotaury i cyklopy, więc takowe już istnieją.

No poniekąd tak ale jemu chodzi o pełen klimat, taki jaki był w opowieściach z narni

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 18, 2009, 09:57:57 »
    Wprawdzie w FM były minotaury i cyklopy lecz był wzrostu człowieka. Czy potężny cyklop ma być postury zwykłego człowieka?

Offline LOLIKOL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 18, 2009, 12:05:27 »
    Poza tym to co takiego jest w Narnii innego niż wszędzie indziej że akurat tam ma być mod?
    a czemu w takim razie jest mod o władcach pirścieni?
    \\\'\\\'Stado baranów prowadzone przez lwa jest groźniejsze niż stado lwów prowadzone przez barana\\\"<br />Jam Gustaw.

Offline mielonka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 18, 2009, 12:27:17 »
    Sorka, ale ostatni post mnie rozłożył na łopatki... Dosłownie. Powodów może być wiele. W sumie najbardziej ciśnie mi sie na klawiaturę słowo "popularność". Może nie jest ono zbyt szczęśliwie użyte, jednak musisz się zgodzić, że świat wykreowany przez Tolkiena ma więcej fanów niż ten, który stworzył Lewis.
    Więc prawdopodobienstwo, że wśród ludzi zajmujących się modowaniem znajdą sie osoby skłonne do przeniesienia Śródziemia do M&B było większe niż w przypadku Narni. Inną sprawą jest, ze choć TLD bazuje bardziej na książce Tolkiena, to powstają też inne mody o Władcy, które inspirowane są bardziej filmem, który (co tu dużo ukrywać) odniósł większy sukces niż ekranizacja książek Lewisa. To tylko kilka pierwszych z brzegu przykładów...
    Dodam tylko, ze z powodu wielkości modeli w M&B chyba łatwiej odwzorować elfów czy orków niż jakieś pocieszne zwierzaczki z Narni. Łatwiej i wiarygodniej - nie wiem jak będzie w kolejnej wersji TLD, jednak we wcześniejszych orkowie tak średnio wyglądały. (Nie chodzi mi o uzbrojenie, ale o wygląd facjat itp).

Offline LOLIKOL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 19, 2009, 14:39:46 »
    Jak takiś mądry to sam zaproponuj jakiś mod.

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 19, 2009, 14:43:46 »
    Mod o Kampaniach Alexandra Wielkiego.
    Mod o Upadku Szoguantu Japońskiego.
    Mod o Rozbiorach Polski.
    Mod o Krucjatach.
    Mod o Starożytnym Egipcie.
    ITP.
    Długo można wymieniać.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Reger26

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Kwietnia 19, 2009, 20:17:28 »
    wejdz na forum talewordls i tam poszukaj.tutaj tez sa mody.

Offline Tario

• Użytkownik
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #11 dnia: Kwietnia 19, 2009, 20:38:32 »
    Cóż moda o Narni nie ma i prawdopodobnie nie będzie. Wejdz także na liste ukończonych modów jak tam nie ma to na 100% takie nie istnieją
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 20, 2009, 07:32:38 wysłana przez Tario »

Offline MB Master

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Kwietnia 20, 2009, 07:25:02 »
    Cóżmoda o Narni i prawdopodobnie nie będzie. Wejdz także na liste ukończonych modów jak tam nei ma to na 100% takie nie istnieja

Dokładnie
    Mount & Blade

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Kwietnia 20, 2009, 11:45:34 »
    A ja z kolei zawsze uważałem, że taki mod prędzej czy później wyjdzie. Nie wiem w jakiej jakości - ale jakiś zapaleniec może zawsze się znaleźć.

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Kwietnia 21, 2009, 09:04:40 »
    A ja z kolei zawsze uważałem, że taki mod prędzej czy później wyjdzie. Nie wiem w jakiej jakości - ale jakiś zapaleniec może zawsze się znaleźć.
       PRZYRZEKAM, że jeśli ktoś zrobi mod o Narni, to ja zrobię mod o muminkach, albo o teletubisiach. Narnia jest bardziej książką dla dzieci, bo widziałem jak dorośli czytali sobie Władcę Pierścieni, ale robić mody o Narni? Nawet M&B nie jest od 3 roku życia, a od 16. Jeśli ktoś zrobiłby taki mod, to M&B stałoby się jak CS- niby dzieci nie mogą grać, a wszędzie ich pełno.
    pozdro