Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Tavern Brawl  (Przeczytany 14231 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    Tavern Brawl
    « dnia: Kwietnia 15, 2009, 15:22:28 »
    Od jakiegoś czasu tworzę moda, w którym będzie można zrobić rozróbę w karczmie. Zasady są proste: obrażasz jednego z pijaków i zaczyna się walka. Do alkoholika dołącza kilka jego kumpli, a po twojej stronie stoją inne osoby znajdujące się w gospodzie. Do dyspozycji masz wiele nowych broni, którymi możesz rzucać:

- krzesło
    - stół
    - kubek
    - dzbanek
    - młot
    - koło od wozu
    - wiadro
    - beczka

Ponieważ karczmy z Native są za małe do walki, spróbuję zrobić olbrzymie sale podobne do królewskich. Oto przykład: http://2.bp.blogspot.com/_R8FrPyv-qDE/R1DTPDKLDEI/AAAAAAAAAko/M6i6CIof9pI/s1600-R/GreatHall12.jpg. Jeśli oglądaliście film "Beowulf" z 2007 roku, to wiecie o czym mówię (po angielsku budynek nosi nazwę "mead hall"). Inny przykład: http://www.youtube.com/watch?v=9V56E7wCZas

Narazie jednak skoncentruje się na bijatykach, w karczmach z Native. Niedługo pokażę screeny.

PS: Ten mod będzie potem dołączony do Land of Eternal Youth.

Pozdrawiam,
    Kolba
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 15, 2009, 21:25:33 wysłana przez Kolba »

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    Odp: Tavern Brawl
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 15, 2009, 15:24:43 »
    Fajny pomysł tylko musisz sprawić by przeciwnicy byli mocni ,mieli dużo hp ale ni pancerza tak samo my.

Offline slimak78

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 15, 2009, 15:30:43 »
    Genialna sprawa. Czekam z niecierpliwością. Jeden z lepszych zapowiadanych modów :D

Offline Jamie

• Użytkownik
    • http://www.airrivals.pl/
    « Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 15, 2009, 15:33:43 »
    Życzę powodzenie. Fajny pomysł.

Offline Michal

• BANITA
    • Użytkownik
    • Arrrr
    « Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 15, 2009, 15:52:37 »
    Pomysł ciekawy :) takie rozróby wieloosobowe z użyciem różnych "narzędzi" muszą być bardzo grywalne. Fajnie by było gdybyś umieścił w quick battle jakąś bójkę na szeroką skalę :) Ja dodałbym także możliwość zaczepienia nas przez pijaka. Na przykład on zapytałby "Dasz parę groszy na wino?" i jeżeli odmówilibyśmy to zaczęłaby się walka. W walce mogliby uczestniczyć członkowie naszego oddziału tylko nie wiem czy byłoby to fair w stosunku do pijaczków bo np. taki huscarl zrobiłby miazgę z nawet bardzo silnego moczymordy.   
    Nie ma mnie
    Dezaktywowane konto. Nowe konto -> (klik!)

Offline Kolba

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 15, 2009, 16:12:05 »
    Pomysł ciekawy :) takie rozróby wieloosobowe z użyciem różnych "narzędzi" muszą być bardzo grywalne. Fajnie by było gdybyś umieścił w quick battle jakąś bójkę na szeroką skalę :) Ja dodałbym także możliwość zaczepienia nas przez pijaka. Na przykład on zapytałby "Dasz parę groszy na wino?" i jeżeli odmówilibyśmy to zaczęłaby się walka. W walce mogliby uczestniczyć członkowie naszego oddziału tylko nie wiem czy byłoby to fair w stosunku do pijaczków bo np. taki huscarl zrobiłby miazgę z nawet bardzo silnego moczymordy.   

Dialogi będą losowe, tzn. jeden pijak może nas zapytać o pieniądze i w przypadku odmówienia rozpoczyna się walka, ale równie dobrze możemy natrafić na gościa, który dopiero po sprowokowaniu zacznie walczyć.  Natomiast nie będę dodawał do karczmy członków oddziału, ponieważ jak napisałeś - silniejsze jednostki rozłupią w kilka sekund pijaczków.

Dobre wieści - zaimplementowałem własny skrypt walki, więc pozostaje mi tylko go ulepszyć i dodać więcej broni.

EDIT: Oto kilka screenów:

Moja postać rzucająca dzbanek:

Tutaj rzucam dużą ławkę:

Pokażę kolejne screeny jutro, gdyż wtedy ukończę nową scenę olbrzymiej karczmy, w której świetnie walczy się :).
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 15, 2009, 17:55:50 wysłana przez Kolba »

Offline witcher222

• Użytkownik
    • XD
    « Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 15, 2009, 20:38:10 »
    życzę powodzenia w modzie
    ile zadają obrażeń te ławki i dzbanki :))
    Zapoznaj się z zasadami zamieszczania sygnatur. - proud

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 15, 2009, 21:08:16 »
     Oby niewiele, niech walka trwa długo... I niech będzie coś takiego że np. do zaczepionych dołącza 2-3 strażników miejskich (jaki piechur czy co)

Offline Kolba

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 15, 2009, 21:11:38 »
    Strażnicy miejscy dołączą się do walczących po upływie określonego czasu. Zastanawiam się nad jedną rzeczą. Pokonanie przez strażników gracza doprowadzi do wsadzenia go do więzienia, a zanim się z niego wyjdzie trzeba czekać kilka miesięcy. W dodatku tracimy cały swój ekwipunek i pieniądze. Co o tym sądzicie?

Offline Diego

• Użytkownik
    • Jestem cziterem bo jeżdżę rowerem z wh
    « Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 15, 2009, 21:19:12 »
    Za duża kara według mnie. Mogłoby być kilka miechów w pudle i grzywna.

89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do
    podpisu!

Offline Tario

• Użytkownik
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #10 dnia: Kwietnia 15, 2009, 21:19:43 »
    Zbyt drastyczne :D, ja myślę by zrobić cos takiego ,że strażnicy mają podzielone zdania na ten temat i 2 dołączy do gracza a 2 innych do wroga, gdy ich pokonamy to np dostajemy jedną część ekwipunku losowo pijaka lub strażnika

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    « Odpowiedź #11 dnia: Kwietnia 15, 2009, 21:47:20 »
    Warto też dodać ewentualne rozmazywanie się ekranu w stanie upojenia alkoholem ;-)
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline Michaki

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Kwietnia 15, 2009, 22:02:05 »
    Bardzo fajny pomysł. Tylko zdaje mi się, że ta ławka za duża szczegulnie że masz ich 15. Może zamiast tego daj walke na pięści, młtoki i inne wszelakie narzędzia bo rzucanie ławką niezbyt mi się widzi. A ha i co będzie robił karczmarz ? będzie stał i patrzył czy też się przyłączy, czy może wezwie straż ?
    ''Zaprawdę powiadam wam. Oto nadchodzi wiek miecza i topora. Wiek wilczej zamieci''

Offline slimak78

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Kwietnia 15, 2009, 22:34:11 »
    ja myślę by zrobić cos takiego ,że strażnicy mają podzielone zdania na ten temat i 2 dołączy do gracza a 2 innych do wroga,

Straż ma pacyfikować a nie wyrzynać się nawzajem.

Jak będzie wyglądać sprawa z uzbrojeniem w karczmie? Gracz w płytówce, hełmie, z tarcza vs pijaczyna z dzbankiem - coś mi nie pasuje taka batalia.

Offline Tario

• Użytkownik
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #14 dnia: Kwietnia 15, 2009, 22:46:38 »
    Ślimak napisałem przecież ,że mi też się to mało pięknie widzi. Co najwyżej skórzany kaftan swadiańskiej milicji byśmy mogli nosić