Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Kingdom of Heaven  (Przeczytany 31216 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    Odp: Kingdom of Heaven
    « Odpowiedź #15 dnia: Kwietnia 12, 2009, 17:32:22 »
    Czy w Waszej ekipie poszukujecie konsultanta historycznego? Jeśli tak to chętnie pomogę no i życzę szczerze powodzenia  w tworzeniu moda oraz możliwość podszlifowania Waszych umiejętności.

Pozdr.

Offline Lord Dambas

• Użytkownik
    • Templariusze na zawszę!
    « Odpowiedź #16 dnia: Kwietnia 12, 2009, 18:13:27 »
    ShadowBlade trochę zna się na historii więc narazie nie potrzebójemy konsultata ale gdy zajdzie taka potrzeba napiszę do ciebie.

Offline Marat

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Kwietnia 12, 2009, 19:45:15 »
    Nowe pomysły:
    -W zakonie Templariuszy na podium będzie stał św.Graal
    -W miastach będą napadać nas asasyni(będą zabierać tylko pieniądze)

Lepiej by było jak byście zrobili, że asasyni atakują nas dopiero jak osiągniemy powiedzmy: 30 poziom i 500 reputacji, atakować będą pojedynczo, a porażka gracza z asasynem będzie kończyła się śmiercią i końcem gry. Asasyni to nie bandyci, im nie chodziło o złoto tylko o to żeby zabić.

Dla państw krzyżowych(chociażby dla przywódców) moglibyście dodać coś takiego, że na polu bitwy pojawiał by się taki wielki krzyż na wozie, nie musiał by się nawet poruszać, ale klimatycznie by to wyglądało.

Ta mapka może trochę wam pomoże w rozlokowaniu poszczególnych państw:
    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/76/Panstwakrzyz_1135_PL.svg

Jak byście chcieli bawić się w robienie nowych scen to tutaj jest mapa Jerozolimy za czasów Baldwin'a IV Trędowatego :
    http://bp2.blogger.com/_enb7ulq-dvg/R3_5ur4vWoI/AAAAAAAAAAs/9zGIHWdKrNg/s1600-h/mapa1.gif

Tutaj ogólnie dużo się dowiecie o Królestwie Jerozolimy:
    http://www.templariusze.org/syspolit.php

"– Panie Marszałku, a jaki program tej partii?
    – Najprostszy z możliwych. Bić kur... i złodziei, mości hrabio"
    ...rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej

Offline Bohusz

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Templar Knight
    « Odpowiedź #18 dnia: Kwietnia 12, 2009, 19:58:47 »
    Najpierw niech określą w jakim czasie będzie się toczyć akcja moda, przecież krucjaty to kilka set lat....
    Bohusz

~Non nobis Domine non nobis sed nomini tuo da gloriam~
    Psalm 115

Offline ShadowBlade

• Użytkownik
    • -
    « Odpowiedź #19 dnia: Kwietnia 12, 2009, 20:01:50 »
    Akcja moda toczyła będzie się za czasu III krucjaty.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Kwietnia 12, 2009, 20:36:08 »
    ShadowBlade trochę zna się na historii więc narazie nie potrzebójemy konsultata ale gdy zajdzie taka potrzeba napiszę do ciebie.

No cóż... będę czekał na wiadomość, najlepiej na gg 16226290. Po za wiedzą służę w miarę możliwości zdjęćmi broni oraz ok 2000 tys. obrazków wojowników średniowiecznych;)

przecież krucjaty to kilka set lat...

Jakie kilkaset? Należy rozróżnić krucjaty, bo krucjaty do Ziemi Świętej trwały od (przynjamniej przyjmuje się taki okres) 1095/6-1291. Inne krucjaty to rekonkwista trwając od VIIIw.- XVw. i krucjaty "nadbałtyckie". Natomiast mod to lata 1189-1192.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 12, 2009, 20:42:41 wysłana przez Roland hr. Bretanii »

Offline Bohusz

• Użytkownik
    • Templar Knight
    « Odpowiedź #21 dnia: Kwietnia 13, 2009, 07:25:22 »
    przecież krucjaty to kilka set lat...

Jakie kilkaset? Należy rozróżnić krucjaty, bo krucjaty do Ziemi Świętej trwały od (przynjamniej przyjmuje się taki okres) 1095/6-1291. Inne krucjaty to rekonkwista trwając od VIIIw.- XVw. i krucjaty "nadbałtyckie". Natomiast mod to lata 1189-1192.

Sami tylko Templariusze(biorąc pod uwagę fakty) bronili się na małej wysepce przy Tortosie do 1303 roku (załączam fotkę dla zobrazowania jak to było blisko stałego lądu.

Joannici i templariusze po 1291 roki przenieśli się na Cypr, skąd wielokrotnie najeżdżali Ziemię Świętą próbując zdobyć przyczółek. Po kasacie templariuszy, joannici w 1309 roku zdobyli bizantyjską Rodos, na której utworzyli swoje państwo. Zostało ono zdobyte przez Turków dopiero 1 stycznia 1523 roku, dlatego w interesującym nas regionie trzeba przyjąć tę datę za kres krucjat.

Choć faktycznie krucjaty "właściwe" to 196 lat, tak podają źródła, do opuszczenia Akki, dla mnie jednak 208 lat do opuszczenia tej małej wysepki przez templariuszy, a to juz jest kilkaset.
    Bohusz

~Non nobis Domine non nobis sed nomini tuo da gloriam~
    Psalm 115

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Kwietnia 13, 2009, 12:07:22 »
    Tak, masz rację, celowo napisałem "przynajmniej przyjmuje się taki okres". Choć wg mnie późniejsze starania templariuszy oraz joannitów można uznać za coś w stylu walczyć żeby przeżyć.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #23 dnia: Kwietnia 13, 2009, 13:27:56 »
    Wojska arabskie nie użwały raczej trąbowców, z tego co pamiętam, a pisałem już w innym temacie to również wielbłądy nie były często używane do walk, więc chyba robienie tych modeli mija się z celem.

Mam jeszcze pytanie w sprawie państw zamieszczanych w modzie. Nie zamierzacie dodawać bizancjum? Przecież było ważnym państwem w tamtym okresie na bliskim wschodzie.

* spokaj legendarnych władców - Ryszarda Lwie Serce lub Sułtana!
    Nie wiem, ale nie pamiętam władcy o imieniu "Sułtan", chyba miałeś na myśli "Al-Malik an-Nasir Salah ad-Din Jusuf Abu al-Muzzafar ibn Ajjub" znanego powszechnie jako "Saladyn"?
    * Dowódź jedną z dwóch świętych armii : krzyżowcami lub fanatycznymi muzułmańskimi wojownikami!
    Nie wiem kto był bardziej fanatyczny, czy ludzie którzy bronili swojch ziem przed mordercami, którzy wycięli w pień całą ludność Jerozolimy (ponad 1mln ludzi!), czy może mordercy, którzy przemierzyli setki kilometrów z jakimiś fanatycznym, religijnymi mrzonkami?
    * Dołącz do dowolnego Chrześcijańskiego zakonu rycerskiego.
    To ja już nie wiem jak to będzie, ponieważ najpierw piszesz, że:
    Dowódź jedną z dwóch świętych armii : krzyżowcami lub (...) muzułmańskimi (...)
    , a trzy punkty niżej widnieje cytat:
    Dołącz do dowolnego Chrześcijańskiego zakonu rycerskiego.
    , to wkońcu jak?

« Ostatnia zmiana: Kwietnia 13, 2009, 13:29:36 wysłana przez proud »

Offline ShadowBlade

• Użytkownik
    • -
    « Odpowiedź #24 dnia: Kwietnia 13, 2009, 17:37:28 »
    Masz racje. Są to podobne imiona i mi się pomyliło(tym bardziej, że ostatnio jestem bardzo rozkojarzony)

EDIT:
    Sorrka, że napisałem posta pod postem.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 13, 2009, 17:48:15 wysłana przez ShadowBlade »

Offline ShadowBlade

• Użytkownik
    • -
    « Odpowiedź #25 dnia: Kwietnia 13, 2009, 17:45:40 »
    To ja już nie wiem jak to będzie, ponieważ najpierw piszesz, że:
    Dowódź jedną z dwóch świętych armii : krzyżowcami lub (...) muzułmańskimi (...)
    , a trzy punkty niżej widnieje cytat:
    Dołącz do dowolnego Chrześcijańskiego zakonu rycerskiego.
    , to wkońcu jak?

Tak, że będzie możliwość dołączenia do dowolnego zakonu pod warunkiem, że należysz do którejś z frakcji krzyżowców, ale ty też możesz dowodzić armią krzyżowców, tzn. swoją armią.

* Dowódź jedną z dwóch świętych armii : krzyżowcami lub fanatycznymi muzułmańskimi wojownikami!
    Nie wiem kto był bardziej fanatyczny, czy ludzie którzy bronili swojch ziem przed mordercami, którzy wycięli w pień całą ludność Jerozolimy (ponad 1mln ludzi!), czy może mordercy, którzy przemierzyli setki kilometrów z jakimiś fanatycznym, religijnymi mrzonkami?

Może (raczej)  krzyżowcy byli fanatyczni jednak muzułumanie byli przedstawiani właśnie jako Cii ,,źli".

Niektórzy mogą sie ostro zbulwersować po moje wypowiedzi.

Wojska arabskie nie użwały raczej trąbowców, z tego co pamiętam, a pisałem już w innym temacie to również wielbłądy nie były często używane do walk, więc chyba robienie tych modeli mija się z celem.

Co do słoni też sie zgadzam. Były używane przez tatarów, azjatów i innych (z tego co pamiętam). Jednak wielbłądy były używane dość często (np. wyposażone w nie byli mamelukowie).
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 13, 2009, 17:53:51 wysłana przez ShadowBlade »

Offline Szczepan_r

• Użytkownik
    • DzIEcIom NEo MóWIMy LoL!
    « Odpowiedź #26 dnia: Kwietnia 13, 2009, 18:44:43 »
    Prawdopodobnie

-Najmowanie lordów

Fajnie by było gdyby dało się dowodzić własnym państwem/zakonem krzyżackim/muzułmańskim
    Mam nadzieje że dodasz tę możliwość
    http://www.takeagift.pl/polecam:49969       Bardzo proszę was o pomoc wystarczy się zarejestrować. Dzięki wam będę mógł sprawić sobie nową klawiaturę aby grać w Mount & Blade. Z góry dzięki za rejestrację

Offline Tario

• Użytkownik
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #27 dnia: Kwietnia 13, 2009, 19:27:35 »
    To prawda , ale fajnie było by gdyby można było wybudować  własny zamek  miasto lub zacząć od wsi i  powoli budować nasz mały zakon lub królestwo muzułmańskie albo zmiennocieplne(takie którzy pomagają tym którzy lepiej płacą)Chociaż to ostre przegięcie w historii ale umiliło by to bardzo rozgrywkę bo można by grać na wiele sposobów.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #28 dnia: Kwietnia 13, 2009, 20:19:52 »
    Jednak wielbłądy były używane dość często (np. wyposażone w nie byli mamelukowie).

Nie były tak często używane. Mamelukowie to była ciężka jazda, ale konna nie na wielbłądach (jak to przedstawili w medku 2!).

Offline Lord Dambas

• Użytkownik
    • Templariusze na zawszę!
    « Odpowiedź #29 dnia: Kwietnia 13, 2009, 20:35:55 »
    To prawda , ale fajnie było by gdyby można było wybudować  własny zamek  miasto lub zacząć od wsi i  powoli budować nasz mały zakon lub królestwo muzułmańskie albo zmiennocieplne(takie którzy pomagają tym którzy lepiej płacą)Chociaż to ostre przegięcie w historii ale umiliło by to bardzo rozgrywkę bo można by grać na wiele sposobów.

Naprawdę niezły pomysł chociaż my nie jesteśmy aż tak doświadczonymi w moddingu lecz postaramy się.