A więc tak... chciał bym zaprezentować wam mój pomysł na moda ( mam już 3 osobowego teama, ale chętne osoby mile widziane)
Mod osadzony będzie w czasach Świętych wojen (czyli krucjaty, walki pomiędzy krzyżowcami, a że tak powiem arabami ).
Co mod będzie zawierał, lub co zostanie zmienione :
- Frakcje zmienione lub dodane na: Zakon Joannitów, Zakon Templariuszy, Zakon Antochian i 2/3 frakcje arabskie (wiem, wiem na razie za dużo nie wymyśliliśmy jednak to jest dopiero tylko wstępna wersja)
- Możliwość dołączenia do dowolnej frakcji.
- Dodane lub zmienione nazwy miast ( a w tym Jerozolima, Damaszek i wiele innych)
- Zmieniona mapa.
- Nowe przedmioty.
-Zupełnie inne jednostki.
- Krzyżowcami będą dowodzili mistrzowie (Mistrz Zakonu Templariuszy, Mistrz Zakonu Joannitów, Mistrz Zakonu Antochian)
- Frakcjami arabskimi będą zarządzać zgodni z historią dowódcy czy szeikowie (np. Sułtan)
- Frakcje arabskie będą miały na start wojnę z wszystkimi 3'ma zakonami, zaś pokój między sobą.
- Frakcje krzyżowców będą sobą na start wojnę z wszystkimi 3'ma frakcjami wojnę, zaś pokój między sobą.
- Zostaną zmienione sztandary ( Dana frakcja i wszyscy jej wasale mają jeden sztandar o takim samym wyglądzie)
- Klimat zmieniony na bardziej pustynny.
To by było na tyle. Jak mi się coś przypomni to dopiszę.
Prace rozpoczynają sie 10 maja czyli za ponad miesiąc (licząc od dzisiaj).
Teraz się przygotowujemy, douczamy się potrzebnych rzeczy :).
Jeśli macie jakieś pomysły lub chcecie coś zmienić, piszcie.