Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jak podoba się wam ten pomysł?

Świetny!
    93 (59.2%)
    Bardzo dobry
    17 (10.8%)
    Dobry
    19 (12.1%)
    Może być
    11 (7%)
    Nie podoba mi się
    1 (0.6%)
    Jest całkiem do bani
    16 (10.2%)

Głosów w sumie: 152

Autor Wątek: Mod ,,The Holy Wars" / ,,Crusaders"  (Przeczytany 17195 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ShadowBlade

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • -
    Mod ,,The Holy Wars" / ,,Crusaders"
    « dnia: Kwietnia 06, 2009, 15:34:04 »
    A więc tak... chciał bym zaprezentować wam mój pomysł na moda ( mam już 3 osobowego teama, ale chętne osoby mile widziane)

Mod osadzony będzie w czasach Świętych wojen (czyli krucjaty, walki pomiędzy krzyżowcami, a że tak powiem arabami ).

Co mod będzie zawierał, lub co zostanie zmienione :

- Frakcje zmienione lub dodane na: Zakon Joannitów, Zakon Templariuszy, Zakon Antochian i 2/3 frakcje arabskie (wiem, wiem na razie za dużo nie wymyśliliśmy jednak to jest dopiero tylko wstępna wersja)

- Możliwość dołączenia do dowolnej frakcji.

- Dodane lub zmienione nazwy miast ( a w tym Jerozolima, Damaszek i wiele innych)

- Zmieniona mapa.

- Nowe przedmioty.

-Zupełnie inne jednostki.

- Krzyżowcami będą dowodzili mistrzowie (Mistrz Zakonu Templariuszy, Mistrz Zakonu Joannitów, Mistrz Zakonu Antochian)

- Frakcjami arabskimi będą zarządzać zgodni z historią dowódcy czy szeikowie (np. Sułtan)

- Frakcje arabskie będą miały na start wojnę z wszystkimi 3'ma zakonami, zaś pokój między sobą.

- Frakcje krzyżowców będą  sobą  na start wojnę z wszystkimi 3'ma frakcjami wojnę, zaś pokój między sobą.

- Zostaną zmienione sztandary ( Dana frakcja i wszyscy jej wasale mają jeden sztandar o takim samym wyglądzie)

- Klimat zmieniony na bardziej pustynny.

To by było na tyle. Jak mi się coś przypomni to dopiszę.

Prace rozpoczynają sie 10 maja czyli za ponad miesiąc (licząc od dzisiaj).
    Teraz się przygotowujemy, douczamy się potrzebnych rzeczy :).

Jeśli macie jakieś pomysły lub chcecie coś zmienić, piszcie.

Offline Tario

• Użytkownik
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    Odp: Mod ,,The Holy Wars" / ,,Crusaders"
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 06, 2009, 15:40:41 »
    Wiesz Shadow od dawna czekałem aż ktoś spełni moje marzenie takiego moda i spełniło się, oczywiście sam niestety prawie nic w wingsie nie umiem ale proste miecze mi wychodzą(inna metoda niż tutorial) więc gdybym się czegoś douczył to może pomogę

Offline ShadowBlade

• Użytkownik
    • -
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 06, 2009, 15:44:49 »
    Bardzo mnie cieszy twoja opinia z przyjemnościom przyjmiemy cię do naszego teamu :) Masz miesiąc czasu żeby się nauczyć podstaw hehe, a z resztą my też aż tak wiele nie umiemy hihi

Edit:

Zapomniałem się o coś zapytać xP :

Jaka wg. was nazwa była by lepsza?
    ,,The Holy Wars" czy ,,Crusaders"
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 06, 2009, 15:49:26 wysłana przez ShadowBlade »

Offline Diego

• Użytkownik
    • Jestem cziterem bo jeżdżę rowerem z wh
    « Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 06, 2009, 15:47:49 »
    Blade zlukaj tego moda jest on bardzo podobny do tego, który aktualnie robisz.

89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do
    podpisu!

Offline ShadowBlade

• Użytkownik
    • -
    « Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 06, 2009, 15:51:27 »
    Ehhh kurde... no nic moda i tak sprubuję zrobić... jak nie wyjdzie trudno ;/. Może ktoś zagra.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 06, 2009, 15:58:48 »
    Diego, weź pod uwagę, że autor tamtego wątku został permanentnie zbanowany, a sam temat zamknięty na cztery spusty, więc raczej nie należy liczyć na to, iż mod się ukaże. :)

Ogólnie to ten temat jest w złym dziale. Przenoszę do "Polskie Mody".

Offline Hawkwood

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 06, 2009, 15:59:51 »
    Wizja wojujących ze sobą zakonów jest dosyć dziwna, ale to oczywiście kwestia tego na ile liczy się realizm (i tak jest dosyć problematyczny w przypadku M&B). Nie bardzo wyobrażam sobie wielkiego zróżnicowania jednostek takich frakcji, chyba że idziemy w kompletną fikcję. No i te zupełnie inne jednostki...w sumie M&B to czasy ledwie wiek po wyprawach krzyżowych, i dużych zmian w uzbrojeniu nie było (de facto wynikały one właśnie w wypraw krzyżowych).

Frakcjami "arabskimi" (chyba określenie muzułmańskie byłoby trafniejsze) mogłyby być Fatymidzi i Seldżuccy Turcy.

W każdym razie powodzenia, ale zacząłbym od poczytania co nieco na temat krucjat.

Offline Diego

• Użytkownik
    • Jestem cziterem bo jeżdżę rowerem z wh
    « Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 06, 2009, 16:04:49 »
    ShadowBlade z tego co ostatnio widziałem na TW  to Xendor w swoim modzie ma wielbłądy, więc może by ci udostępnił tego zwierza.
    Edit. Chociaż  jak to ma tak wyglądać to już lepiej bez wielbłądów.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 06, 2009, 16:07:05 wysłana przez Diego »

89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do
    podpisu!

Offline Tario

• Użytkownik
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 06, 2009, 16:09:21 »
    Kto wie wszystko jest możliwe, Frakcje przecież by się różniły no nie do końca gołym okiem ale np inny kolor herby( i inny herb) na tej białej Tunice. Oczywiście odradzam robienie go w 100% realizmie bo po prostu będzie nudny, Joannici i reszta mogą zacząć walczyć np dopiero po pokonaniu arabów.Proponuję usunięcie paska zdrowia i dodanie jakiś animacji z pewnej paczki Animations Compilation mod, (trzeba by było sieteż go zapytać o zgodę)

Edit
    Faktycznie diego to już lepiej bez , ale może jak by go troszkę przerobić
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 06, 2009, 16:12:50 wysłana przez Tario »

Offline ShadowBlade

• Użytkownik
    • -
    « Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 06, 2009, 16:15:03 »
    Dziękuję za krytykę ;]. Co do zróżnicowanie to jednak jakieś jest, może nie chodzi tu o samom różnicę między siłą jednostek zakonu, ale o wygląd, a to chyba też sie liczy, nie?
    Przypominam iż praca nad modem zostanie rozpoczęta za miesiąc więc wiele może się pozmieniać.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 06, 2009, 16:19:40 wysłana przez ShadowBlade »

Offline Hawkwood

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Kwietnia 06, 2009, 17:09:50 »
    Dziękuję za krytykę ;]. Co do zróżnicowanie to jednak jakieś jest, może nie chodzi tu o samom różnicę między siłą jednostek zakonu, ale o wygląd, a to chyba też sie liczy, nie?

A ja niby o czym mówiłem? Czym się rożni wygląd rycerzy zakonu templariuszy od rycerzy zakonu szpitalników? Kolor tuniki, wygląd symboli i....i nic więcej, bo uzbrojenie i opancerzenie było to samo tj. było europejskie. Organizacja zakonów, a więc i ich oddziałów też była niemal identyczna trudno więc tworzyć inne oddziały o ile chce się iść w realizm, a takiej konieczności nie ma - jeśli ktoś ma ochotę może np. dać jednemu zakonowi łuczników, a innemu kuszników.

W każdym razie bliżej realizmu byłby podział na świeckie wojska Królestwa Jerozolimskiego i zakonne, ale realizm bym sobie darował, bo to był wybitnie dwubiegunowy konflikt i w M&B wyglądałby po prostu nudno.

Offline ShadowBlade

• Użytkownik
    • -
    « Odpowiedź #11 dnia: Kwietnia 06, 2009, 17:29:32 »
    U temlariuszy mam zamiar dodać jednostkę pieszą najwyższej rangi np z 2handed swordem zmeinić troche hełm, a u szpitalników np. 2handed axe typu berdzysz. Ogólnie pozmieniam troche uzbrojnie u tych 3 zakonów. Powiedzmy u Joannitów 2 handed axe u
    Templariuszy 2 handed sword, a u Antochii miecz + tarcza.
    Chciałbym nastawić  templarów głównie na piechote, Antochie coś po środku, Joanitów głównie na konnice tj. kawalerie (jednak nie pozbawie tych zakonów danego typu.

Pozdrawiam!

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Komisarz ds. Propagandy, Zbrojnego Ramienia Ludu
    « Odpowiedź #12 dnia: Kwietnia 06, 2009, 18:00:03 »
    Insz Allach! xD Bardzo podoba mi się pomysł... Na pewno zagram arabami :D

PS: Z forum oczywiście odchodzę,ale jutro. Więc napisałem jeszcze ten post.

Powodzenia  w pracy!
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 06, 2009, 18:01:50 wysłana przez Jeferiaz »

Moje GG - 12485152 Jeśli znów mnie zbanują...

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Kwietnia 06, 2009, 18:15:43 »
    U temlariuszy mam zamiar dodać jednostkę pieszą najwyższej rangi np z 2handed swordem zmeinić troche hełm, a u szpitalników np. 2handed axe typu berdzysz. Ogólnie pozmieniam troche uzbrojnie u tych 3 zakonów. Powiedzmy u Joannitów 2 handed axe u
    Templariuszy 2 handed sword, a u Antochii miecz + tarcza.
    Chciałbym nastawić  templarów głównie na piechote, Antochie coś po środku, Joanitów głównie na konnice tj. kawalerie (jednak nie pozbawie tych zakonów danego typu.

Pozdrawiam!

Ja na twoim miejscu zrobił bym drzewka tak, żeby frakcje się odróźniały. Precież nie zaczniesz od chłopa wprowadzania zakonników. Możesz zrobić tak (drzewko totalnie przykładowe, nieprzemyślane, stworzone w 2 min.)

peasant--->militia--->crossbowman--->sharpshooter
                           --->footman--->adept--->half-brother--->brother--->templar-on-foot
                                                                              --->mounted brother--->templar--->templar master

Wyposażenie natomiast.
    Peasant, militia, crossbowman, footman - normalnie z dostępnego
    sharpshooter, adept - małe oznaki przynależności na jakichś przeszywnicach itp. (na zbrojach małe krzyże, czy coś takiego)
    half-brother, brother, mounted brother - surcot na kolczudze z jakimś krzyżem itp.
    templar-on-foot, templar, templar master - możesz zrobić jakieś tuniki z peleryną na kolczudze, albo z elementami płytowymi (wystrzegał bym się armorów płytowych bo w czasach wypraw nie były stosowane).

Offline Miziol

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #14 dnia: Kwietnia 06, 2009, 18:21:12 »
    Może każdy z zakonów miałby inny typ jednostek? Jedni konnica, drudzy piechota, trzeci łucznicy?