Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jak podoba się wam ten pomysł?

Świetny!
    93 (59.2%)
    Bardzo dobry
    17 (10.8%)
    Dobry
    19 (12.1%)
    Może być
    11 (7%)
    Nie podoba mi się
    1 (0.6%)
    Jest całkiem do bani
    16 (10.2%)

Głosów w sumie: 152

Autor Wątek: Mod ,,The Holy Wars" / ,,Crusaders"  (Przeczytany 17194 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline nizyn

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • UNCUREABLE MANIACK
    Odp: Mod ,,The Holy Wars" / ,,Crusaders"
    « Odpowiedź #30 dnia: Kwietnia 06, 2009, 21:07:03 »
     Templar master? Czy to aby nie przegięcie? Już widzę sznurek mistrzów zakonnych walczący z 8 looterami... Znaczy luteranami!

Offline Bohusz

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Templar Knight
    « Odpowiedź #31 dnia: Kwietnia 06, 2009, 21:53:05 »

Ja już o tym wcześniej wspomniałem
    Gdyby jednak te słowa krytyki nie zraziły twórców moda, to chętnie służę pomocą merytoryczną
    Bohusz

~Non nobis Domine non nobis sed nomini tuo da gloriam~
    Psalm 115

Offline ShadowBlade

• Użytkownik
    • -
    « Odpowiedź #32 dnia: Kwietnia 07, 2009, 07:18:18 »
    Przyjmuje wszystkich chętnych którzy się na czymś znają. Modele wychodzą mi całkiem dobrze, ale gorzej z texturami, no nic mam jeszcze sporo czasu żeby to wyćwiczyć. Tylko największy problem będzie ze skryptami;/. Jest ktoś dobry w skryptowaniu? Na pewno by się nam przydał. 
    Pozdrawiam!

Offline Zovi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #33 dnia: Kwietnia 07, 2009, 17:59:20 »
    Ja mogę pomóc, mógłbym powymyślać herby, wspomóc waszą historyczną część, oraz podsunąć wam parę pomysłów o broni ich rysunków itp., gdyż posiadam całą encyklopedie na ten temat :P .

Mogłem się pomylić co do tematu zamków templariuszy i innych zakonów.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 07, 2009, 18:02:42 wysłana przez Zovi »

Offline UberSopel

• Użytkownik
    • WORLD OF WARCRAFT
    « Odpowiedź #34 dnia: Kwietnia 07, 2009, 18:37:41 »
    Życzę powodzenia w tworzeniu tego moda,mam nadzieje że wszystko wyjdzie tak jak chcesz, trzymam kciuki za was, ja też miałem tworzyć moda ale team mi się rozpadł niestety :(
    No nie całkiem się rozpadł jest nas trzech ale każdy początkujący, jakoś to będzie, mod miał mieć nazwe Samurai MOD, wiem że już coś takiego w podobią robią ale to miał być taki próbny, chcieliśmy zobaczyć jak nam to wyjdzie, i cosik tam się zrobiło :)
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 07, 2009, 19:33:02 wysłana przez UberSopel »

Offline ShadowBlade

• Użytkownik
    • -
    « Odpowiedź #35 dnia: Kwietnia 07, 2009, 21:35:14 »
    Dziękuję wam wszystkim za wsparcie.

I mam pytanko: co sądzicie o tytule moda ,,Kingdom of Heaven" ? Wiem, nazwa zerżnięta z filmu, ale co Wy o tym sądzicie?

I najważniejsze: czy przypadkiem mod o takiej nazwie obecnie nie istnieje, bo jeszcze będzie, że naruszam prawa autorskie :p.

Pozdrawiam!

Offline Krwawy Kruk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Kwietnia 07, 2009, 23:36:05 »
    Panowie, sorka jeśli coś przeoczyłem, ale z tego co pamiętam ukazał się już mod, bodajże do wersji 0.9** (nie pamietam której ;P) traktujący właśnie o tym temacie i wg. mnie czerpano pomysły właśnie z Królestwa Niebieskiego. Może autorzy udostępniliby tekstury i niektóre modele które po zmodyfikowaniu wyglądały by jeszcze lepiej.
    Pozdro

Offline Szczepan_r

• Użytkownik
    • DzIEcIom NEo MóWIMy LoL!
    « Odpowiedź #37 dnia: Kwietnia 09, 2009, 22:14:53 »
    Siemka. Ja dodałbym do tego moda jeszcze zakon asasynów. Byli by oni wyposażeni w np tunikę i duży miecz samurajski(wraz ze wzrostem rangi dostawali by kolejno noże do rzucania,sztylet... tak jak w assasins creed) a zamiast drzewka rozwoju były by np rangi (nowicjusz, wojownik, skrytobójca, mistrz.....). Oczywiście to tylko moja sugestia ale zauważcie że w tamtych czasach asasyni ingerowali w krucjatę(o ile dobrze pamiętam)
    http://www.takeagift.pl/polecam:49969       Bardzo proszę was o pomoc wystarczy się zarejestrować. Dzięki wam będę mógł sprawić sobie nową klawiaturę aby grać w Mount & Blade. Z góry dzięki za rejestrację

Offline Diego

• Użytkownik
    • Jestem cziterem bo jeżdżę rowerem z wh
    « Odpowiedź #38 dnia: Kwietnia 09, 2009, 22:33:02 »
    Masz na myśli takie "cuś""

Kurna znowu ten Second Age.

89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do
    podpisu!

Offline Michal

• BANITA
    • Użytkownik
    • Arrrr
    « Odpowiedź #39 dnia: Kwietnia 09, 2009, 22:51:16 »
    Myślę że zrobienie assasynów jako osobnej frakcji nie jest dobrym pomysłem. Można sprowadzić ich do roli "bandytów". W końcu posiadali tylko jeden zamek i nie wyobrażam sobie jak mieliby konkurować z pozostałymi frakcjami. Przydzielanie nowego ekwipunku wraz z awansem można byłoby wykorzystać ale jeżeli mod ma być realistyczny pod względem historycznym to byłoby to nie na miejscu. Wydaje mi się że za dużo pograłeś w assassins creeda ale tam 3/4 jest wymyślone przez autorów :). Polecam link:http://www.czytanki.and.pl/asasyni.html Tu są opisane te jakże efektowne zamachy. Jeżeli nie chce ci się czytać wszystkiego to zamieszczam fragment:
    Sam zamach nie był specjalnie efektowny. Żona Konrada zamarudziła w kąpieli [DOPISEK], obiadu nie podano na czas, więc głodny król poszedł coś przekąsić u swego przyjaciela, biskupa Beauvais. Ponieważ jednak biskup już swój obiad zjadł, Konrad postanowił wrócić do domu. W jednej z ulic podeszło do niego dwóch mężczyzn: pierwszy podał mu jakiś list, a drugi w chwilę później pchnął go sztyletem.
    Co do mieczy samurajskich to absolutnie nie są na miejscu.
    Co prawda assasyni ingerowali w krucjatę ale nie militarnie.
    Nie ma mnie
    Dezaktywowane konto. Nowe konto -> (klik!)

Offline Szczepan_r

• Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Kwietnia 10, 2009, 22:54:36 »
    nie o takie "cuś" mi chodziło diego asasyni mieli zazwyczaj tylko miecz (nie scimitar czy jakoś tak) ale długi podobny trochę do samurajskiego, noże do rzucania, coś podobne do tuniki(taki biały płaszcz dosyć długi) i kaptur(też biały ;])
    http://www.takeagift.pl/polecam:49969       Bardzo proszę was o pomoc wystarczy się zarejestrować. Dzięki wam będę mógł sprawić sobie nową klawiaturę aby grać w Mount & Blade. Z góry dzięki za rejestrację

Offline Mietek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #41 dnia: Kwietnia 10, 2009, 23:05:50 »
    Ehh strasznie mnie wpienia jak ludzie swoją wiedzę historyczną bazującą na głupich amerykańskich grach traktują poważnie i próbują ją wciskac wszędzie. Asasyni są tak mało istotni w realiach moda, iż proponowałbym aby umieścic ich conajwyżej poprzeż NPC mogącego się przyłączyc do drużyny gracza.

Offline Marat

• Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Kwietnia 11, 2009, 08:28:10 »
    nie o takie "cuś" mi chodziło diego asasyni mieli zazwyczaj tylko miecz (nie scimitar czy jakoś tak) ale długi podobny trochę do samurajskiego, noże do rzucania, coś podobne do tuniki(taki biały płaszcz dosyć długi) i kaptur(też biały ;])

Jak na moje to ten z obrazka jest bardziej zbliżony do realiów historycznych. Nie wiem po co am asasyni jak oni nie mieli prawie żadnego udziału w wyprawach krzyżowych i jak ktoś napisał wyżej nie walczyli z krzyżowcami.
    "– Panie Marszałku, a jaki program tej partii?
    – Najprostszy z możliwych. Bić kur... i złodziei, mości hrabio"
    ...rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej

Offline ShadowBlade

• Użytkownik
    • -
    « Odpowiedź #43 dnia: Kwietnia 11, 2009, 08:51:37 »
    Poprawcie mnie jeśli się myle, ale asasyni chyba wyżynali lordów i władców u krzyżowców, ogólnie specjalizowali się w zabujstwach. Wg. mnie nie ma sensu wprowadzać tego do moda, ew. może pojawić się 2-3 w formie, ale NPC.

Co do moda to prawdopodobnie zajdą takie zmiany:

- Będzie 5 frakcji w tym 3 krzyżowców(Królestwo Jerozolimy, Hrabstwo Edessy, Księstwo Antiochi) i 2 muzułumanów (Sułtanat Ikonium, Państwo Seldżuków)

- Mapa będzie zmieniona, oraz położenie miast i zamków.

- uzbrojenie jednostek muzułumanów oraz krzyżowców oczywiście też będzie się różniło.

- (NIE WIEM CZY TO W MODZIE UKAŻE SIĘ NA 100%) Możliwość wstąpienia do różnych zakonów  (Templariuszy, Szpitalników [Joannitów] i kilka innych)

Offline Szczepan_r

• Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Kwietnia 11, 2009, 10:45:52 »
    niechodziło mi o asasynów jako frakcje ale jako najemników (nie NPC) można by najmować ich tylko i wyłącznie w karczmach u muzułmanów