pawello ale poco to polszczyć? przecież TO DOPIERO JEDNA z bet jest, niedługo wyjdzie wersja v5
Właściwie wszystkie kolejne wersje SoD oprócz V4 alpha i V4 beta były wersjami "Finalnymi". Tzn. zamykały pewien etap prac, stanowiły całość. W V4 zasygnalizowany jest wątek powrotu do ojczyzny w V5 ale jako taka V4 jest wersją skończoną.
Jak pisałem do pawella w PMie dobrze jednak będzie zaczekać ze spolszczaniem do V4 "Gold" która niedługo wyjdzie i będzie ostatnią przed V5 wersją.
A do V5 jeszcze trochę wody w Wiśle upłynie. Mapa z nowym kontynentem już gotowa, plan implementacji nowych rozwiązań gameplayu też już jest. Założenia są ambitne włącznie z całkowitą przebudową AI (prace zaawansowane). No a nie wspominam nawet o fabule bo to przecież kupa roboty. To nie parę nowych questów ale fabuła pełną gębą, z nowymi postaciami, towarzyszami, miejscami do odwiedzania itp. Planescape to to nie będzie ale od czegoś trzeba zacząć.
Wojska warto spolszczyć. Z innych NPC Kanclerz, Skarbnik i Marszałek (Hetman?). Lordów nie radzę spolszczać, nie bardzo z resztą wiem jak można spolszczyć fikcyjne imiona ;) Nazw zamków nie ruszaliśmy, ale mają one obecnie wpływ na nazwę królestwa gracza (ale w V4 Gold to będzie już z góry ustalone Imperium Antariańskie, Republika Mariny itd.)
Ale nie wiem jak wygląda proces spolszczania, być może łatwo jest wprowadzać zmiany między poszczególnymi wersjami moda. Jeśli tak to można zacząć jeszcze przed V4 Gold.
Powodzenia
P.S.
Wartoby także by spolszczyć to "spolścić" ;)