Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Podatki  (Przeczytany 4030 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline MiGu

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Podatki
    « dnia: Marca 28, 2009, 12:50:40 »
    Czy jak w miescie czy wsi koniunktura jest wiekrza to dostajemy wiekrze podatki??

Offline sevi121

• Użytkownik
    Odp: Podatki
    « Odpowiedź #1 dnia: Marca 28, 2009, 13:49:21 »
    nie jestem modem ale wiem że czytać regulamin trzeba i ty nie czytasz  PiSownia xD

Offline Frizz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Marca 28, 2009, 13:53:58 »
    "Wiekrze" na pewno nie, ale za to większe już tak.

Offline MiGu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Marca 28, 2009, 22:30:11 »
    Oj przepraszam za pisownie *większe. To jak są rosną wraz z koniunkturą?

Offline matiux

• Użytkownik
    • Podczas wojny milczą prawa.
    « Odpowiedź #4 dnia: Marca 29, 2009, 17:01:51 »
    odpowiem ci krotko i na temat ''tak''
    Patrioci zawsze mówią o umieraniu za ojczyznę lecz nigdy nie wspominają o zabijaniu za nią...

Ludzie nie idą na wojnę dla zabawy. Dla zabawy nie zostawia się zapłakanej mamy.

Offline MiGu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Marca 30, 2009, 14:35:38 »
    no i dziekuje taka tez odpowiedz mnie satysfakcjonuje:) a czy koniunkture mozna zwiekrzyc tylko przez zakupy tam roznych rzeczy??

Offline Danveld

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Marca 30, 2009, 14:53:43 »
    Nie dokładnie trzeba pamiętać ze miasta nie opieraja sie tylko na tobie. Każde miasto ma swoje karawany itp. jeżeli karawany nie dochodzą do miast to ich koniunktura spada i vice versa. Jednak jeżeli dużo kupujesz w tym miescie to koniunktura wzrasta. To tyle z mojej strony.

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #7 dnia: Marca 30, 2009, 16:58:34 »
     A wioski? Co zrobić, żeby były bogatsze i tym samym dawały więcej kasy? Handlować z nimi?

Offline pc_maniac

• Użytkownik
    • Piwa: 1
      • Polish Builders Community
    « Odpowiedź #8 dnia: Marca 30, 2009, 20:08:19 »
    no i dziekuje taka tez odpowiedz mnie satysfakcjonuje:) a czy koniunkture mozna zwiekrzyc tylko przez zakupy tam roznych rzeczy??
    Jesteś złośliwy z tym zwiękrzeniem.
    Z jednej strony przepraszasz za ten błąd, z drugiej zaś nie tylko nie poprawiasz go w tym co już wcześniej napisałeś, ale nawet kolejne posty piszesz stosując go. Co uważam osobiście za złośliwość z Twojej strony.

A czy koniunkturę można poprawić? Tak. W miastach zauważyłem, że koniunkturę poprawiają duże wymiany handlowe (np. z Tobą).
    Podejrzewam, że duży handel ze wsią (np. sprzedanie jej skór, Jedwabi, czy Przypraw) da ten sam efekt.
    We wsiach ewidentnie również na to wpływa wybudowanie Młyna, gdyż zwiększa populację we wsi.
    « Ostatnia zmiana: Marca 30, 2009, 20:20:31 wysłana przez pc_maniac »

Offline MiGu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Marca 31, 2009, 14:11:54 »
    ah to nie złosliwosc tylko mam z ta ortografia drobny problem:) dziekuje za odpowiedzi a mozna gdzies sprawdzic jaka jest koniunktura w danym miescie czy wsi??

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #10 dnia: Marca 31, 2009, 16:06:26 »
     Tak. Na mapie głównej klikasz na wioskę PPM i zaznaczasz zobacz notatki. Tam masz wszystko włącznie z ze statusem, właścicielem i zamkiem/miastem, które jest w pobliżu.

Offline MiGu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Marca 31, 2009, 20:55:07 »
    o to ciekawe gram od roku a dopiero na forum sie dowiaduje wielu ciekawych rzeczy:) dzieki:)

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #12 dnia: Kwietnia 01, 2009, 16:08:58 »
     Są jeszcze inne sposoby. Po prostu klikasz w zakładkę zadania albo wciskasz przycisk "Q" i wyskakuje ci dużo informacji o świecie gry. Zakładkami poniżej możesz obejrzeć jeszcze informacje o frakcjach (wasale, posiadłości, wojny), postaciach (renoma, lenna, nastawienie do ciebie) lokacjach (status, posiadacz, sąsiedztwo) itp.
    Dobra, koniec offtopu! Co według was najbardziej wpływa na bogactwo wioski? Handlowanie z nią towarami luksusowymi?

Offline pc_maniac

• Użytkownik
    • Piwa: 1
      • Polish Builders Community
    « Odpowiedź #13 dnia: Kwietnia 01, 2009, 18:35:19 »
    nizyn- niestety ta Encyklopedia pod literą "Q" jest do kitu. Sam pomysł świetny - wszystkie informacje w układzie alfabetycznym...
    Problem tylko w tym, że jednak nie wszystkie.
    Przykład? Wybieram zamek i chcę zobaczyć jakie ma jednostki, jakie budowle ukończone, jakich i ile więźniów, jakie podatki dostanę, jaki żołd mi dany zamek pochłania i...
    i koopa. Mam tylko info, że jednostek było ostatnio np.100, bez wyszczególnienia. A przecież będąc właaścicielem Zamku powinienem posiadać bardzo szczegółowe dane.

Niestety podobnie jest z Lordami, Miastami, Wioskami, Królami... Niby coś napisano, ale tak na odwal się.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 01, 2009, 18:37:06 wysłana przez pc_maniac »

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #14 dnia: Kwietnia 01, 2009, 20:50:23 »
     Wiedza o wszystkim czyniło by grę jeszcze prostszą niż jest teraz. To byłoby właściwie cheatowanie jak Ctrl+T