Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Szukam moda  (Przeczytany 2976 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pawello

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Life goes on, come of age...
    Odp: Szukam moda
    « Odpowiedź #15 dnia: Marca 22, 2009, 12:04:40 »
    kk dzieki :D działa aha i jeszcze jedno pytanie : jak wyposażyc w bronie jednostki? chodzi mi o te wrogie :p
    "Ach, ach! Majorze, dzisiaj żyjem, jutro gnijem, tylko to nasze, co dziś zjemy i wypijem" A.Mickiewicz "Pan Tadeusz""Dopóki walczysz, jesteś zwyciezcą."

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #16 dnia: Marca 22, 2009, 12:10:10 »
    Ściągnij troop editor, umieśc folder z nim w folderze z M&B, kliknij browse i wybierz folder Modules> "nazwa moda" potem masz listę obok "adresu" i wybierz troops.txt i tam zmieniasz atrybuty i ekwipunek, nawet nazwę ;)

Offline Pawello

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Marca 22, 2009, 16:06:35 »
    ehhh niestety wszystko się zchraniło :/ jak zmieniłem nazwy jednostek to coś się zwaliło :/ mam prośbę jeśli znalazł by się taki ktoś kto mógłby to zrobić i miałby chęci to proszę o pm wszystko mu wytłumacze... bo ja tego po prostu nie kapcze :/

Edit: na domiar tego backupa nie zrobiłem :/
    "Ach, ach! Majorze, dzisiaj żyjem, jutro gnijem, tylko to nasze, co dziś zjemy i wypijem" A.Mickiewicz "Pan Tadeusz""Dopóki walczysz, jesteś zwyciezcą."

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    • Komisarz ds. Propagandy, Zbrojnego Ramienia Ludu
    « Odpowiedź #18 dnia: Marca 25, 2009, 12:47:38 »
    ok dzieki

Edit : PS Kuroi tamten avatar był lepszy :D teraz jak jakiś szatanista wygląda

Zmieniłem jedno słowo ... i przepraszam wszystkich słuchających metalu
    Edit: A w szczególności MataBerserkera

Jak już coś to SATANISTA... a nie SZATANISTA :D

Moje GG - 12485152 Jeśli znów mnie zbanują...

Offline Pawello

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Marca 26, 2009, 08:58:51 »
    weź mi nie zaśmiecaj tematu ... :p

jest jakiś chętny ? do tego co napisałem powyżej?

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #20 dnia: Marca 26, 2009, 13:27:27 »
    Nie zmieniaj nazw w troopeditorze (chociaż też da radę), wejdź do folderu z modem, znajdź troop, poszukaj jednostki której nazwę chcesz zmienić (np. trp_vaegir_horseman Vaegir_Horseman Vaegir_Horsemen) i zmień to Vaegir_Horseman na liczbę pojedynczą twojej jednostki (np. samuraj_knight), i to Vaegir_Horsemen na (np. samuraj_knights), a itemsy w troop editorze zmienisz bez problemu, podobnie drzewka awansów, bo sam sprawdzałem czy działa (pamiętaj, że jak wybierzesz jednostce np. trzy rodzaje broni (sword, mace, axe) i jest to jednostka walcząca wręcz to gra wylosuje z puli broń dla jednostki więc jeśli chcesz, aby nasz wspomniany samuraj_knight miał tylko np. sword to nie dodawaj innych broni (podobnie jest z armorami, tarczami, końmi). Po prawej masz jeszcze możliwość wyboru czy jednostka ma walczyć wręcz, konno, czy strzelać, oraz z jakich elementów uzbrojenia kożystać (czy ma mieć hełm, rękawice itp.).

Offline Pawello

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Marca 26, 2009, 17:49:02 »
    Nie mam siły do tego , zresztą coś mi sie ten troopeditor teraz pochrzanił, niechce się w ogule włączyć (formata wczoraj robiłem) . Jakbyś mi mógł wysłać te pare plików (modules.ini , itemkinds no i textury ) to byłbym dozgonnie wdzięczny .

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #22 dnia: Marca 26, 2009, 18:31:39 »
     Lepiej reinstall zrobić...

Offline Pawello

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Marca 26, 2009, 18:34:22 »
    no mówię że ja  już się nie chcę do tego brać bo mi szkoda czasu na takie użeranie się :/

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    • Komisarz ds. Propagandy, Zbrojnego Ramienia Ludu
    « Odpowiedź #24 dnia: Marca 26, 2009, 18:37:02 »
    weź mi nie zaśmiecaj tematu ... :p

jest jakiś chętny ? do tego co napisałem powyżej?

To się pisać naucz człeku

Moje GG - 12485152 Jeśli znów mnie zbanują...

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #25 dnia: Marca 26, 2009, 18:38:24 »
    Nie myśl tylko o sobie, może nie chce nam się upać plików z gry tylko dlatego że jakiemuś jaśnie panu nie chce się reinstall'a gry zrobić? To jest tylko kilka kliknięć.

Offline Pawello

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Marca 26, 2009, 18:48:46 »
    Nie jestem żadnym jaśnie panem zresztą jak reinstalla zrobiłem to dalej mi się nie chce włączyć... ja nic nikomu nie rozkazuję żeby mi zrobił to, tylko proszę :/
    Jeferiaz: miałem na myśli post powyżej...

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #27 dnia: Kwietnia 17, 2009, 22:31:50 »
    Zła nazwa tematu. Po drugie pisanie w taki sposób nie służy przejrzystości forum. Gdyby każdy zaczął pisać, że potrzebuje czy szuka moda zrobił by się bałagan. Zamykam.