Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Ile kosztuje Mount & Blade?  (Przeczytany 5549 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Andre

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Ile kosztuje Mount & Blade?
    « dnia: Marca 20, 2009, 14:45:44 »
    Jeżeli taki temat był, z góry przepraszam, ale nie znalazłem takiego tematu. Otóż chcę kupić koledze na urodziny M&B i tu pytanie, jaka jest jego aktualna cena w sklepach? Czy nadal kosztuje 89 zł? Czy zapowiada się jakaś obniżka? Pozdrawiam.

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    Odp: Ile kosztuje Mount & Blade?
    « Odpowiedź #1 dnia: Marca 20, 2009, 19:07:44 »
     Ja kupiłem na Allegro za 79 zł, łącznie z przesyłką było to ok. 95zł, przy czym grę dostałem po 4 dniach.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #2 dnia: Marca 20, 2009, 19:11:49 »
    To przepłaciłeś bo teraz kosztuje 40-50 zł.

Offline Andre

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Marca 20, 2009, 21:48:36 »
    Na empik.com pisze, że Mount & Blade kosztuje 89 zł, nie wiem, jak jest naprawdę, może jutro pojadę do empika i sprawdzę, o ile jeszcze znajdę tą grę. Jeżeli kosztowałaby ok 50 zł to byłoby fajnie.

Offline Diego

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Jestem cziterem bo jeżdżę rowerem z wh
    « Odpowiedź #4 dnia: Marca 20, 2009, 21:52:14 »
    Tutaj są porównane ceny M&B z kilku sklepów.
    Na empik.com pisze
    Jest napisane. :)

89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do
    podpisu!

Offline Andre

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Marca 20, 2009, 22:22:02 »
    No właśnie, wszędzie widzę ceny 89 zł i nie wiem, jak jest naprawdę.
    PS Przepraszam za błędzik, to z pospiechu :)

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #6 dnia: Marca 21, 2009, 20:29:06 »
     A po co? Nie lepiej kupić na Merlinie albo Allegro? Jeśli będziesz wchodził codziennie, to wychaczysz dobrą okazję. Mat: wiem. Była oferta za 50 ale koleś  wycofał :(

Offline Andre

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Marca 22, 2009, 09:09:20 »
    W epmiku nie ma już dawno M&B, nawet wczoraj byłem i nic. A co do Allegro i Merlina, jeżeli nawet znajdę tańszą wersję, to razem z kosztami przesyłki wyjdzie na jedno.

Offline MiGu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Marca 27, 2009, 13:39:04 »
    sciagnij za darmo z neta. jak masz kupic na allegro to ta kasa i tak nie pojdzie juz do taelwords.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #9 dnia: Marca 27, 2009, 13:43:15 »
    Można ściągnąć za darmo, ale trzeba później kupić klucz (ja tak zrobiłem), bo z tym polskim wydaniem trochę problemy są jak chcesz grać na eng modach bo tego języka chyba nie ma w tej wersji tylko jest czeski (sic!).

sciagnij za darmo z neta. jak masz kupic na allegro to ta kasa i tak nie pojdzie juz do taelwords.

Nie chcesz chyba mówić, że masz pirata!!!

Offline Andre

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Marca 27, 2009, 14:03:42 »
    A ile kosztuje klucz do M&B? Jeżeli tyle samo, co gra, to się nie opłaca. Zresztą ja tą grę chcę kupić jako prezent, więc chyba nie kupię komuś klucza :)

Offline Hawkwood

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #11 dnia: Marca 27, 2009, 14:19:25 »
    Nie chcę krakać, ale zdobycie M&B na tą chwilę może być trudne. Gra nie była mocno zareklamowana i prawdopodobnie nie spodziewano się dużej sprzedaży, a w związku z tym nie wysłano na rynek wiele egzemplarzy. Sam miałem duże kłopoty z jej zdobyciem. Objechałem chyba z sześć dużych sklepów (w tym trzy empiki) i nie było jej w żadnym. Sklepy wysyłkowe w internecie miały w ofercie, ale z adnotacją "nakład wyczerpany". Zastanawiałem się czy po prostu nie zapłacić kartą albo paypalem i kupić u źródła, ale nie dość że na stronie Taleworlds liczą sobie 30$ to sprzedają to z Turcji która nie jest w UE i trzeba doliczyć VAT - w sumie wychodziło ze 140 zł. Ostatecznie zdobyłem na allegro, ale też nie bez problemów. Najpierw zamówiłem u kolesia o ksywce callaimos - Super sprzedawca, dużo pozytywów itd.. Po tygodniu zacząłem się niepokoić i doczytałem dokładniej co i jak. Okazało się że zastrzega sobie 3 tygodniowy czas realizacji (!!!), nawet w pozytywnych komentarzach ludzie narzekają na długi czas wysyłki, a najlepsze kwiatki znalazłem w internecie LINK. Zacząłem się dobijać do gościa mailami, a ten z rozbrajającą szczerością stwierdził że gry nie ma i że dopiero ją sprowadzi (a umieścił aukcję na 10 sztuk). Pieniądze ostatecznie odzyskałem po prawie trzech tygodniach, a M&B kupiłem u innego człowieka na allegro. Teraz w każdym razie nie widzę na aukcjach ani jednej sztuki.

Upewnijcie się czy sklep rzeczywiście ma na stanie tą grę (jeśli nie ma takiej informacji) zanim wyślecie pieniądze

PS. Pomyśleć że w styczniu na Steamie była promocja i M&B można było kupić za 7,50 $

Offline Andre

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Marca 27, 2009, 14:28:00 »
    Ja widziałem po premierze M&B tylko jeden jedyny egzemplarz, w empiku. To śmieszne, że nie zadbali o promocję tej gry. Na allegro nie ma żadnej aukcji z tą grą, w sklepach internetowych nakład wyczerpany. Dziwne.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #13 dnia: Marca 27, 2009, 14:42:04 »
    Zapraszam do Lublina lub Chełma, w sklepach z multimediami jest tego sporo, nawet po 10 sztuk na półce, u nas widocznie lubią grać w inne gry:P

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #14 dnia: Marca 27, 2009, 15:01:13 »
     Może raczej nie lubią, jak tego tak dużo zostało? BTW. Ja też ostatnio odnotowałem spadek M&B na Allegro i w pobliskim sklepie z grami... Jeśli Paradox chciał na tym dużo zarobić, to mu się nie udało. Gdyby włożył trochę więcej milionów dolarów w kampanię reklamową to dostałby o wiele więcej więcej zysku...