Stworzyliście oryginalne sposoby rozgrywki? Zaczyna wam brakować pomysłów na grę?
A co wy na to by stworzyć temat w którym można by zamieścić streszczenie własnego stylu gry?
Dzisiaj rano w Świątyni Ciszy I Spokoju ( noo wiecie, chwila czasu na filozofię) zacząłem dumać nad grą.
Co by tu zrobić by urozmaicić sobie rozgrywkę...iii... wymyśliłem.
Odgórnie zaplanowana strategia.
A że co 1 głowa to nie całe forum :> zrobiłem owy temat.
Zastrzegam jedno, nie chodzi o stworzenie idealnie zaplanowanej rozgrywki od alpha do omegi, lecz podwalin pod rozgrywkę.
Moja wizja to stworzenie armii podlegającej pod strategie.
Na początku wolna amerykanka. Biegniemy do chanatu i bierzemy 10/6 os. oddział konnych-chanat dlatego , gdyż na początku ważna jest szybkość.A oddział niewielki, dlatego by bandyci sami was chceli zabić.
Nabijamy u siebie Siłę ( żelażne ciało, potężny cios, potężne naciągnięcie) Zwinność ( Grabież, jak ktoś lubi to atletyke,mistrzostwo broni) i Charyzmę ( przywódzctwo, Zarządzanie Więźniami)
Walka normalna:
-Konno ( ja lubię schodzić z konia i siekać toporem ^^)
Sloty broni:
*Tarcza
*Topór jednoręczny ( po co komu pchnięcia? lepiej zadawać silniejsze obrażenia z 3 różnych miejsc , pozatym pnięcia są trudniejsze do zadania.
-Lanca lub łuk
-Broń miotana lub kołczan
Oblężenia:
Sloty broni:
*Łuk
*Kołczan
*Kołczan
*Dwuręczna broń
lub
*Miecz
*tarcza
*łuk
*kołczan
Obrona zamku
Sloty broni
*Łuk
*Kołczan
*tarcza
*Broń jednoręczna
Polecam taki konfig bohaterów.
Konfig ( 8 )
Jeremus-Pierwsza Pomoc,Chirurgia,Leczenie
Bunduk-Szkolenie, kusznik
Deshavi-Spostrzeganie, Tropienie, Szukanie Ścieżek, Potężny Naciąg
Klethi-Zwinność, Plądrowanie. Miecz+Tarcza+broń miotana
Ymira-Handel,Jeździectwo,Lanca( ja lubie taki konfig :>)
Alayen-Wojownik( tutaj inwest w co chcemy, chodzi o umiejętność walki wręcz)
Firentis-Szkolenie,Łuk/kusza
Baheshtur-łuk, dwuręczna broń.Szkolenie.
Jeżdżąc po świecie dorabiamy kasy na handlu i po drodze urabiamy Króla i lordów Rhodockich.
Dlaczego Rhodoków?
Dlatego bo gramy na poziomie średnim. Otrz.obrażenia nasze i sojuszników wynoszą:normalne.
A po 1. Mają w dupe silnych pawężników i strzelców... Czyli nacja stworzona do strategii i stworzona do walki zChanate, Khergickim.
Oczywiście kierujemy się zasadą zbierania najsilnijszych jednostek z danych nacji.