Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Koniki  (Przeczytany 19924 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline 2ndsoul

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Koniki
    « Odpowiedź #60 dnia: Maja 03, 2007, 15:57:31 »
    Wasze podejście do sprawy bardzo mnie dziwi. O M&B dowiedziałem się przypadkiem, bo autorzy DarkFall chcieli przestawić sposób walki w ich nowym MMORPG i polecali właśnie M&B. W grach komputerowych stwierdzenie "niemożliwe" jest raczej nietrafione. Może (a raczej na pewno) M&B nigdy nie będzie mmorpg, ale na pewno powstanie coś bardzo podobnego (przecież już powstaje DarkFall).

Offline Vierie

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #61 dnia: Maja 08, 2007, 21:41:12 »
    Tak szczerze to używam chargera ze speedem 11 i dopalaczem 9 ^^ czemy? ano to się wiąże ściśle z moją taktyką ale i upodobaniami :))

po pierwsze, upodobanie, czyli im szybciej tym lepiej, kocham wyjechać na przody szarży i skosić kilku piechurów i z jednego konnego zanim moja chałastra dojedzie

i po secundo taktyka, czyli wyjeżdżając przed moje wojsko (używając swojegoIQ i skutecznie mijając rzeki jestem zwykle 1/2 drogi przed moim wojskiem (opierającym sie na konnicy i 6 sharpshooterach) robie tak że kosze kilku przeciwników i jade za nich, nastepnie jade za nich tak aby moje wojsko ich wojsko i ja tworzyli linię prostą, a następnie komenda fallow me i moje wojo tak kosi przeciwników (którzy lecą ślimoki tylko w moją strone[powodzenia jak jestem na chargerze]) a w plecy koszą ich moi kusznicy i doborowa jazda :))

potem to tylko dobijanie tych co z koni spadli albo tych którzy nie zdążyli pierdnąć nim zrobili pożytek z komputerowego IQ i swojej kuszy :P

taką taktyką łątwo jest nawet pobić trzykrotnie większe wojsko (ale zaznaczając że nie będzie tam zbyt wielu konnych) :)

kolejna moja wypocina uff uff :P

Offline Beowulf

• Użytkownik
    « Odpowiedź #62 dnia: Maja 15, 2007, 14:40:29 »
    LOL to że nie ma szans zostać Morpg nie znaczy że nie może być multi - To dobry pomysł, ale tak że umawiasz się z 10 kolegami i gracie, z tym że npc komputerowi nadal normalnie funkcjonują ale możesz spotkać jakiegoś swojego kolege w bitwie itd. taki pomysł jest świetny :D
    Może i tak. Ale co by było wtedy z pausą? Mówcie co chcecie, ale mi się pausa bardzo przydaje.
    Beowulf&Grendel...                                                         teraz                                                         Mount&Blade
    BEO AND OTHER
    VAEGIRS  RULEZZ!!!
    Your Blood! Oh no! I aimed at other knight! Sorry!

Offline Cwany_Rycerz

• Użytkownik
    • Rzeźnik i Brutal
    « Odpowiedź #63 dnia: Maja 27, 2007, 16:16:59 »
    Chodzi mi o to że w mmorpg nie ma nic z rgp

Napewno? A na przykład w Sherwood MMORPG są questy (chociarz liniowe i badziewne), niemówiąc już o rozwoju postaci i kupnie lepszych rzeczy. Te MMORPGi które niemają nic z RPG to są MMO.

Jeśli chodzi o multi to powinno być zrobione jak naprzykład w grze Polanie 2 (chodzi mi o to że jest lista gier do których można dołączyć i można łatwo zrobić grę i do niej dołączyć). Sorry za offtop jeśli kogoś nim uraziłem :P.

Jeśli chodzi o taktykę walki szarżerem w walce "postać na szarżerze & piechota vs piechota" to ja jadę prosto w stronę wrogow i odwracam ich uwagę, trochę ich urąbuje i czekam aż przyjdzie moja piechota i ich zleje ich od tyłu.

Szarżera można w prawie każdej sytuacji wykorzystać. napisałem "prawie" bo w walce "postać na szarżerze vs łucznicy konni" to może być problem, bo szarżer nie jest najszybszy, ale można jeźdźić w kółko, zasłaniać się tarczą i czekać aż im strzał zabraknie :).
    Mortal Kombat Rulezz!

Offline Beowulf

• Użytkownik
    « Odpowiedź #64 dnia: Maja 28, 2007, 15:52:23 »
    W przypadku "Ja na koniu vs Dużo" konnicy stosuję...
    A zresztą sami zobaczcie

¤ - wróg (konny)
    x - ja
    * - trup
                                      l_____________ /
                                                         __/
                                                        /
                                                       /
                                                      /
                                                     /
                                                   x                             I tak w kółko!
    Beowulf&Grendel...                                                         teraz                                                         Mount&Blade
    BEO AND OTHER
    VAEGIRS  RULEZZ!!!
    Your Blood! Oh no! I aimed at other knight! Sorry!

Offline Vierie

• Użytkownik
    « Odpowiedź #65 dnia: Maja 30, 2007, 15:09:19 »
    no teoretycznie nie ma problemu :) ale... w praktyce na oddział 10 dark hunter + 10dark knight nie da rady, może z samymi walczącymi tak ale 10 łuczników którzy naprawde trafiają to już problem :/

Offline mielonka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #66 dnia: Maja 31, 2007, 10:09:56 »
    Witam.
    Mam pytanie troche innej natury. Mianowicie wciąż dotyczące koni, jednak w konkretnym modzie: TLD.
    Odkurzyłem znów go i zacząłem grać po stronie Mordoru. Jednak w większości miast koni praktycznie nie ma.
    Swoje wierzchowce są albo zdobyczne (choć to b. rzadkie) albo kupione w neutralnych miastach. A wtedy też są to najwyżej huntery czy coursery - zadnego warhorse'a znaleźć tam nie można (a np Easterlingowie mają coś w stylu warhorse'ów. Nie mówiąc już o Wargach Isengardu).
    Jest może jakieś miejsce, gdzie można znaleźć lepsze konie dla sił zła? Co prawda częste spadanie z konia zwiększa dramaturgię walk, jednak gdy na początku walki z Rohimirami dostaje się z lancy, to zanim znajde nowego konia, to kilkoro moich ludzi jest już sztywnych :-)

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Constable Hater
    « Odpowiedź #67 dnia: Maja 31, 2007, 11:24:16 »

(...)dotyczące koni. Odkurzyłem znów go i zacząłem grać. Nie mówiąc już o Wargach Isengardu.
    Jest może jakieś miejsce, gdzie można znaleźć lepsze konie? Co prawda częste spadanie z konia zwiększa dramaturgię, dostaje się z lancy, zanim znajde nowego konia, jest już sztywny :-)

Przepraszam, czy ty masz związek z jakimś teletubisiem i aferą lustracji Twinkiego Winkiego? :P
    « Ostatnia zmiana: Maja 31, 2007, 11:26:36 wysłana przez Puzonix »

Offline Sir Tommy I

• Użytkownik
    « Odpowiedź #68 dnia: Sierpnia 21, 2007, 00:40:35 »
    Ja się wożę Spirited Chargerem :D W "plecaku" mam jeden gratis ;)

PS. Jak ktoś chciałby sobie pograć w RPG'a w którym można walczyć na koniu to polecam "Joannę d'Arc"

Offline Misiumen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #69 dnia: Sierpnia 21, 2007, 14:09:41 »
    Nie róbmy zbędnej reklamy takim gniotom. A co do mielonki to nic nie jest pewne w końcu każdy teraz może być TW. :P

(Twinky Winky bądź Tajny Współpracownik to dla niekumatych)

Offline Sir Luke

• Użytkownik
    « Odpowiedź #70 dnia: Sierpnia 23, 2007, 00:36:49 »
    Zdecydowanie Charger dobrze opancerzony jest.

Offline Pavlos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #71 dnia: Stycznia 10, 2008, 19:46:18 »
    Moje ulubione koniki :))
    The Last Day:
    Gondor - Heavy WarHorse of Dol Amroth (czy jaos tak)
    Rohan - Heavy WarHorse Thengel Guard (rowniez chyba jakos tak)

Native:
    Charger albo WarHorse
    Walczymy z alkoholizmem - pijemy więcej, aby inni mieli mniej =]

Offline Gedus

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #72 dnia: Stycznia 11, 2008, 15:42:36 »
    Według mnie War horse jest najlepszy a Charger ma wygląd zryty na maxa..

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #73 dnia: Stycznia 12, 2008, 12:05:27 »
    Charger ma wygląd zryty na maxa..
    Chodzi Ci o tę jego zbroję?
    Mnie tam najbardziej odpowiadają dwa konie War Horse i Hunter. Pierwszy z uwagi na dobrą obronę i siłę szarży praktycznie jak u chargera, drugi z uwagi na szybkość i zwrotność

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #74 dnia: Stycznia 16, 2008, 15:17:01 »
    Dla mnie to jak zawsze spirited charger lub ten biały iszybki, chyba najsszybszy w grze.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor