Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wywołanie wojny  (Przeczytany 3098 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Danaios

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Wywołanie wojny
    « dnia: Marca 11, 2009, 16:56:16 »
    NIewiem jak to możliwe, ale Swiadanie nie prowadzą żadnej wojne!
    Przyłączyłem się jak walczyli z Vaegirami. Zrobili pokój a teraz żadnej wojny -_-. Czy jest możliwe wywołanie ( nawet jeśłi nie jestem marszałkiem)
    I jak myślicie z kim warto powalczyć? ( w zamku jest Lethin poszukiwacz, od Nordów...)

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    Odp: Wywołanie wojny
    « Odpowiedź #1 dnia: Marca 11, 2009, 17:30:43 »
    Polecam walkę z Rhodokami bądź Nordami z prostej przyczyny. Nie maja konnicy ;)
    A wojnę można wywołać przez quest który może dać ci jeden z lordów. Jak go wykonasz to dostaniesz trochę kasy ale spadną ci relacje z większością lordów i chyba honor.

Offline Danaios

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Marca 11, 2009, 20:50:38 »
    A jak "[przybliżyć" się trochę do tego zadania?
    Czy mam zdobyć jak najwięcej zaufania?

Offline pc_maniac

• Użytkownik
    • Piwa: 1
      • Polish Builders Community
    « Odpowiedź #3 dnia: Marca 11, 2009, 20:55:42 »
    Ależ oczywiście, że można wywołać samemu wojnę (ale wywołujący ją traci punkty honoru, więc miej to na uwadze).

A jak wywołać?
    1. Co jakiś czas lordowie z "negatywnym" charakterem zlecają coś takiego jak wywołanie wojny poprzez ataki na karawany kupieckie.

2. Możesz bez zlecenia takiego questa sam z własnej woli zaatakować karawany.

3. Możesz napaść na zamki/miasta/wsie danej frakcji.

4. Możesz również zmienić "barwy" na innego króla lub następcę tronu. A jeśli jesteś graczem, który uwielbia MEGA-wyzwania, zabawić się w rebelię w samozwańczego króla (w tym przypadku przygotuj wcześnie flaszkę kropli relanium).

5. Możesz również poczekać na wojnę rozbudowując swój potencjał ekonomiczny i militarny. Calradia to jeden wielki tygiel kłótni i sporów, więc prędzej czy później wojny same wybuchają, nawet gdy Ty im w tym nie pomagasz. Niestety czasem wybuchają w momencie najmniej oczekiwanym :/
    « Ostatnia zmiana: Marca 11, 2009, 20:57:49 wysłana przez pc_maniac »

Offline Danaios

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Marca 12, 2009, 07:48:50 »
    Pc_maniak. Takie pytanie trafniejsze. Czy jak zbije relacje z frakcją rhodoków poprzez ataki na karawany , to moja frakcja zacznie też walczyć?

Offline pc_maniac

• Użytkownik
    • Piwa: 1
      • Polish Builders Community
    « Odpowiedź #5 dnia: Marca 12, 2009, 08:46:45 »
    Jeśli należysz do jakiejś frakcji to po Twoich atakach na cele przeciwnika powinno dojść do wojny pomiędzy Waszymi frakcjami.
    A czy to będzie wieś, czy karawany. Szczerze mówiąc nie pamiętam, ale po atakach na karawany na pewno wybuchała wojna.

Powiem szczerze, że sam osobiście nie starałem się wywoływać wojny, gdyż dzięki temu traci się punkty honoru, a one mają wpływ na wszystkich lordów Calradii. Bardziej czas pokoju wykorzystywałem do bogacenia się (handel pomiędzy miastami) i robienia questów dla lordów i wsi (by mieć u nich pozytywne notowania). Aby zostać marszałkiem muszę nieco "urobić" lordów mojego królestwa oraz podbić nieco punktację honoru. Jak jesteś marszałkiem, to masz wpływ na poczynania wszystkich lordów swojego króla, więc to dość przydatna funkcja. No i co najważniejsze zbierałem zaciężnych, w celu przygotowania obsad do przyszłych zamków.

To ostatnie to proces bardzo długi (wyszkolenie Huskarli czy rycerzy Swadiańskich), więc każda minuta pokoju była dla mnie zbawienna.

Mało tego, czasem nawet robiłem questy w celu zawarcia pokoju, by mieć czas na w/w zajęcia.
    « Ostatnia zmiana: Marca 12, 2009, 08:48:31 wysłana przez pc_maniac »

Offline Danaios

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Marca 12, 2009, 15:21:25 »
    Proszę ten post usunąć. Sam niemogę.