Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Lord xxx przeszedł na stronę innej frakcji!  (Przeczytany 4029 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Versacze

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Lord xxx przeszedł na stronę innej frakcji!
    « Odpowiedź #15 dnia: Sierpnia 02, 2009, 20:50:37 »
    Ja tam zawsze biorę do niewoli. Zawsze to jeden lord przeciwnika mniej. :)

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #16 dnia: Sierpnia 02, 2009, 22:29:44 »
    Nie wszystkich tak przekonasz do siebie. Sa lordowie "dumni", ktorzy nie zniosa hanby, jaka daje porazka i jesli ich wypuscisz, to stosunki z nimi drastycznie sie zmniejsza (bodajze o 20 punktow).

Zreszta mi jest na reke, jak do nas dochodza, zawsze wiecej zolnierzy w walce o sluszna sprawe. I nie potrzeba mi do szczescia wiecej niz miasto, dwa zamki i kilka wiosek. Reszte moga sobie zabrac.

A jesli chodzi o realia decyzji o przyznawaniu lenn nowym lordom, zamiast starym (z lennami) to moim zdaniem jest to jak najbardziej prawdziwe. W interesie krola jest, aby tych lordow do siebie przekonac, by go nie opuscili (w M&B nie opuszcza, ale w prawdziwym swiecie mogliby).

Offline krzyysiek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Sierpnia 11, 2009, 17:04:11 »
    Jeszcze jedna uwaga - grając jako rebeliant bez pretendenta do tronu lepiej nie niszczyć do końca danej frakcji, lecz zostawić jej 1-2 zamki, co jakiś czas pacyfikując jej osłabione oddziały (by w siłę nie urosły, a i czasem jakiś lord do niewoli naszej trafi). W ten sposób unikamy przejścia lordów tej frakcji do "konkurencji". Lepiej chyba mieć pod koniec gry powiedzmy 3 zamki różnych frakcji po 10 lordów niż 1 z 30...
    Jeśli gramy w native bez rebelii (i bez tweaków z TW), to niestety każdy nowy lord w naszej frakcji jest pierwszy w kolejce do nowych zdobyczy - warto wtedy atakować zamki przeciwnika, a nie miasta - nasza "strata" jest mniejsza.

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Sierpnia 13, 2009, 11:43:12 »
    A moim zdaniem im więcej lordów u ciebie tym lepiej. Nie mają swoich lenn więc częściej najeżdżają zamki wroga (np u mnie taki Marmun co chwila próbuje zdobyć jakiś zamek a Khergici którzy mają już swoje lenna i te od Vaegirów nawet nie zbliżają się do granicy. A duża ilość zamków to tylko problem. Bankrutujesz na garnizonie jaki musisz tam utrzymać i jak znajdziesz w sklepie okazję: ciężką szablę mistrzowskiego wykonania to nie stać cię na nią. Mi wystarczą 2-3 miasta, 1 zamek bo ładny i 2-5 wsi :) Z miast w których mam duże stosunki dostaje ogromne podatki, które otrzymują mój garnizon i jeszcze mi zostaje a z wsi z dużym stosunkiem można pobrać około 40-50 ludzi których spora część będzie po 304 dniach lansjerami (chyba że od razu będą podrasowani na maksa :)
    Jestem zajebisty a najlepszym dowodem na to jesteś właśnie Ty.

Offline krzyysiek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Sierpnia 13, 2009, 15:22:58 »
    Ale przecież ja wyraźnie napisałem - rebelia BEZ pretendenta. Czyli gramy sami, bez żadnych lordów.
    Duża liczba miast i zamków to też nie problem - mam w tej chwili wszystkie miasta oprócz Curaw i mniej więcej tyle samo zamków. Wydatki tygodniowe to ok. 80.000 denarów i jakoś bez problemu to płacę, przy okazji kupując wszystkie możliwe udoskonalenia we wsiach (oprócz dworu). Każdy z moich wojaków ma ulepszone zbroje płytowe, dobre 2 konie (charger + champion courser) i świetną resztę wyposażenia. Jeśli wydaje Ci się to nierealne, to przeczytaj moją wypowiedź w innym wątku - znajdziesz tam kilka wskazówek: http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=2332.msg46951#msg46951