Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Lord xxx przeszedł na stronę innej frakcji!  (Przeczytany 4032 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline pc_maniac

• Użytkownik
    • Piwa: 1
      • Polish Builders Community
    Lord xxx przeszedł na stronę innej frakcji!
    « dnia: Marca 11, 2009, 08:59:06 »
    Po zlikwidowaniu (podbiciu) danego królestwa, po pewnym czasie ma miejsce sytuacja, że lordowie tego nieistniejącego królestwa przyłączają się do frakcji jeszcze istniejących.

I tu nurtuje mnie pewna dość istotna sprawa (która powinna i Was również zainteresować, zaraz wytłumaczę czemu) - jakie czynniki wpływają na to, że dany lord wybiera tę czy inną frakcję?!

Jest to dość ciekawy temat, ponieważ ma wpływ na 3 rzeczy w grze.
    Otóż nowy lord naszego królestwa nie ma jeszcze własnych lenn, więc na liście do zdobytego przez nas zamku/miasta będzie w kolejce przed nami, co czasem gracza może zdrowo zirytować. Bo jak to tak, "ja się zdrowo namęczyłem żeby podbić jego kraj, a to on potem dostaje zamek, który z takim trudem zdobyłem?!"

Druga kwestia, na którą wpływ mają ci lordowie to nowe wybory marszałka.
    Są to lordowie, z którymi przyszło nam wcześniej walczyć, więc najczęściej ich nastawienie jest negatywne, mimo, że obecnie są przedstawicielami tego samego królestwa co i nasze.
    Tacy "przemalowani" lordowie nieco uszczuplają nasze szanse na zostanie marszałkiem (choć ponieważ jest ich mniej niż rdzennych lordów, to aż nie tak bardzo).

3 czynnik, na który wpływ mają "przemalowani" lordowie to kampania rebeliancką gdy reprezentujemy sukcesora do korony.
    W kampanii tej będziemy szukać sposobu na przekonanie lordów obecnego władcy do naszego punktu widzenia. I tutaj oczywiście natrafimy na dość nietypową sytuację, która w realu miała by zapewne całkowicie odwrotny przebieg. Otóż, "przemalowanych" lordów, z negatywnym do nas stosunkiem praktycznie nie będzie się dało przekonać do naszych racji, a właśnie rdzennych jak najbardziej, gdyż ci "przemalowani" będą nas darzyli  stosunkiem negatywnym.

Co z tego nieco przydługawego wstępu wynika?
    Ano to, że im mniej lordów przyłączy się po podbiciu danego kraju do naszego królestwa, tym lepiej dla nas.
    Problem tylko w tym, że nie mam bladego pojęcia jak wybić im z głowy przyłączenie się właśnie do naszego króla.

Offline pablo_80

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Lord xxx przeszedł na stronę innej frakcji!
    « Odpowiedź #1 dnia: Marca 11, 2009, 09:31:52 »
    Do więzienia z nimi i trzymaj kciuki, żeby nie zwiali ;)

Offline Tario

• Użytkownik
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #2 dnia: Marca 11, 2009, 09:38:22 »
    Niestety jest to chyba niemożliwe ,pozostaje naprawiać z nimi stosunki questami lub bitwami.

(Apropo powie mi coś co się stało (NA PW pisać) bo jakoś Lady Isolla z suno sie sklonowała tzn wygrałem rebelia i jak to mam w zwyczaju opuściłem królestwo próbowałem wrócić i Lady isolla dała mi swojego klona do walki o Nowo rebelie WTF!!)

Offline pc_maniac

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Marca 11, 2009, 09:43:33 »
    Do więzienia z nimi i trzymaj kciuki, żeby nie zwiali ;)

Mało prawdopodobne.
    Jak pisałem w innym temacie, po podbiciu Rhodoków z kilkunastu lordów jakich miałem w więzieniach ostał mi się tylko jeden. Reszta wyparowała.

(Apropo powie mi coś co się stało (NA PW pisać) bo jakoś Lady Isolla z suno sie sklonowała tzn wygrałem rebelia i jak to mam w zwyczaju opuściłem królestwo próbowałem wrócić i Lady isolla dała mi swojego klona do walki o Nowo rebelie WTF!!)
    Miej na uwadze, że w Gwiezdnych Wojnach królowa Amidala również miała swoje klony (joke) :D.
    « Ostatnia zmiana: Marca 11, 2009, 09:45:09 wysłana przez pc_maniac »

Offline Nomad1000

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Marca 11, 2009, 17:50:29 »
    jeju wiadomo ze przechodza

Offline pc_maniac

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Marca 11, 2009, 20:50:37 »
    jeju wiadomo ze przechodza
    Nomad1000 Twój tekst mam traktować jako spam, czy dowód na głupotę piszącego?
    Przeczytałeś choć pytanie jakie zadałem w pierwszym poście? Czy poza nauką pisania, nauki czytania nie opanowałeś jeszcze za bardzo?

Offline Nomad1000

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Marca 13, 2009, 13:47:08 »
    dobra nie płacz mi tu bo mi cie zal

Offline Tario

• Użytkownik
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #7 dnia: Marca 13, 2009, 13:54:27 »
    następny spam daj mu osta Daedlus.

Ostatnio zauważyłem ,ze stosunki z czasem się poprawiają ale lepiej robić questy.

Offline Nomad1000

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Marca 13, 2009, 14:27:32 »
    nastepny placze dziecko neo

Offline pc_maniac

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Marca 13, 2009, 14:35:13 »
    Ostatnio zauważyłem ,ze stosunki z czasem się poprawiają ale lepiej robić questy.
    Ale co to ma do rzeczy?

Im mniej lordów przyłączy się do Twojego królestwa, tym masz większą szansę na otrzymanie kolejnego zamku/miasta.
    Możesz mieć ze wszystkimi lordami bardzo pozytywne stosunki, a i tak zamku nie dostaniesz nowego, bo w kolejce po niego będą stali nowi lordowie, którzy przeszli z innego podbitego królestwa, a nie posiadający żadnych dóbr.

Więc jedynym sposobem jest spowodowanie, że przyłączą się do królestwa wroga,  a nie tego w którym Ty również się znajdujesz.

P.S. A nie jest tak, że będąc reprezentantem danego królestwa to nie relacje się z czasem poprawiają lecz dostajesz plusy do relacji z wszystkimi lordami za np. zdobycie kolejnych terytoriów?!
    « Ostatnia zmiana: Marca 13, 2009, 14:55:45 wysłana przez pc_maniac »

Offline Nave731

• Użytkownik
    • www.sekcja9.fora.pl
    « Odpowiedź #10 dnia: Marca 13, 2009, 14:43:45 »
    Nomad1000 tutaj też panują jakieś reguły i staraj się ich przestrzegać ,wyzwiskami nic nie zdziałasz a tylko sobie przysporzysz problemów.
    "Lecz zaklinam - niech żywi nie tracą nadziei
    I przed narodem niosą oświaty kaganiec
    A kiedy trzeba - na śmierć idą po kolei
    Jak kamienie przez Boga rzucane na szaniec!...
    J.Słowacki Testament mój

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #11 dnia: Marca 13, 2009, 14:45:20 »
    Nomad1000, dostajesz drugie ostrzeżenie. Jeżeli tylko tyle masz do powiedzenia, co w postach powyżej, to lepiej się powstrzymuj od klikania na "Wyślij wiadomość".

Kurcze, on był już mój. ;] Tak czy siak nie płacz już nomad1000, masz drugie ostrzeżenie.
    « Ostatnia zmiana: Marca 13, 2009, 14:48:39 wysłana przez Arcylisz »

Offline Nomad1000

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Marca 14, 2009, 11:40:49 »
    no to sa zasady na kazdym forum ze temat musi odnosić się do postu

Offline pc_maniac

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Marca 14, 2009, 12:21:13 »
    no to sa zasady na kazdym forum ze temat musi odnosić się do postu
    Wręcz przeciwnie.
    Żaden założyciel wątku nie zmienia tytułu wątku tak by pasował do postu osoby odpowiadającej.
    To Ty masz obowiązek odnosić się do tematu, a nie temat do Ciebie. I to właśnie zawarte jest w netykiecie.

Offline LordGregor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Sierpnia 02, 2009, 10:06:15 »
    Ja robię w ten sposób, że po bitwie od razu wypuszczam wrogich lordów, przez co ich nastawienie skacze o kilka punktów,
    a i honor rośnie.

W tej chwili mam zabawną sytuację, bo z wrogimi lordami (Khergici, Swadia) mam  lepsze stosunki niż z sojusznikami (Nord)
    Dlatego nawet mi na rękę to przejście wrogów do mojej frakcji :)