Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rządy Miecza - Ogólne sugestie, pomysły  (Przeczytany 328749 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Beast_Face_666

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Ogólne sugestie, pomysły
    « Odpowiedź #1935 dnia: Stycznia 07, 2010, 16:00:37 »
    i dlatego napisałem że myślę ze kto inny lepiej to zrobi :p poza tym to tylko przykład. Chodziło mi o to ze jak dzieciak ucieknie bo go wsypaliśmy matka się oburza i jak to kobieta zaczyna nas obgadywać wiec nasza reputacja spada stąd to minus 1 do honoru. Morale z kolei miało spadać kiedy nie powiemy matce gdzie dzieciak, choćby dlatego że z naszej winy kobita jest załamana i cześć ludzi jej współczuje to chyba dość ludzkie. Tak czy siak to tylko przykład i w żadnym razie nie oczekuje że zostanie użyty chodzi mi raczej o cały pomysł zęby był w grze ale to już nie moja decyzja :p

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1936 dnia: Stycznia 07, 2010, 16:07:19 »
    i dlatego napisałem że myślę ze kto inny lepiej to zrobi :p poza tym to tylko przykład. Chodziło mi o to ze jak dzieciak ucieknie bo go wsypaliśmy matka się oburza i jak to kobieta zaczyna nas obgadywać wiec nasza reputacja spada stąd to minus 1 do honoru. Morale z kolei miało spadać kiedy nie powiemy matce gdzie dzieciak, choćby dlatego że z naszej winy kobita jest załamana i cześć ludzi jej współczuje to chyba dość ludzkie. Tak czy siak to tylko przykład i w żadnym razie nie oczekuje że zostanie użyty chodzi mi raczej o cały pomysł zęby był w grze ale to już nie moja decyzja :p

Źle myślisz... Bo mylisz honor z reputacją...
    Honor to jakby nie dotrzymał słowa danego dzieciakowi (albo kobiecie) [już pomijając że honor nie jest jasno określony, dla kogoś innego mogło by to nawet nie być niczym zależnym od honoru..., to kwestia podejścia do tego].
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Offline Beast_Face_666

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1937 dnia: Stycznia 07, 2010, 16:33:34 »
    W sumie to masz racje że reputacja jest chyba lepszym rozwiązaniem, ale czy da się ją obniżyć w ten sposób ? Poza tym wydaje mi sie że w MB honor to i tak jest jak nas inni postrzegają, więc jeśli w jakimś mieście rozniesie się wieść że z naszej wini niewinna matka straciła swojego ukochanego synka ... dobra podczas pisania dotarło do mnie że to jednak reputacja mimo wszystko.

Offline grzesab

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1938 dnia: Stycznia 09, 2010, 14:21:29 »
    Nie wiem czy to już gdzieś było, ale mam pomysł by dodać wyspę na oceanie i by można by było dopłynąć tam statkiem na wyspie byłaby cywilizacja np. Wikingów
    Co o tym myślicie.

Offline Grammik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1939 dnia: Stycznia 09, 2010, 18:04:47 »
    Witam .
    Jestem nowy na forum i nie wiem czy we właściwym miejscu umieszczam swoj problem , mianowicie mam problem z downloadem tego moda . Każdy mirror to link do jakiej fundacji a nie do pobrania tego moda . Wam też wyskakuje takie coś ? może link jest juz stary ?? nie wiem o co chodzi . Czy jest szansa zrobienia downloada na rapida albo coś tego typu ? pozdrawiam i z góry dziekuje za pomoc ;)

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #1940 dnia: Stycznia 09, 2010, 18:07:28 »
    z wikingami tak ale musieliby wypływać grabiąc przybrzeżne wsie i miasta a z niektórymi mieć sojusz. Zresztą Nordowie to odpowiednik wikingów, ich można by tam dać :-)
    Sława!

Offline PissInPeace

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1941 dnia: Stycznia 09, 2010, 18:15:32 »
    Witam .
    Jestem nowy na forum i nie wiem czy we właściwym miejscu umieszczam swoj problem , mianowicie mam problem z downloadem tego moda . Każdy mirror to link do jakiej fundacji a nie do pobrania tego moda . Wam też wyskakuje takie coś ? może link jest juz stary ?? nie wiem o co chodzi . Czy jest szansa zrobienia downloada na rapida albo coś tego typu ? pozdrawiam i z góry dziekuje za pomoc ;)

Daedalusie błagam... Usuń ten temat z "downloadem" bo niektórzy nadal nie rozumieją, że to był "żart"...

Offline Dorogon

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1942 dnia: Stycznia 09, 2010, 22:46:19 »
    On chciał tylko aby inni po prostu się nie pytali o te linki bo tylko zaśmiecają te forum postami typu "co z tymi linkami w download, bo mi się na stronach jakiś charytatywnych ciągle otwiera".

Mogli by przeglądać chociaż kilka stron do tyłu a potem zadawać pytania.

Offline galandir

• Użytkownik
      • moja galeria
    « Odpowiedź #1943 dnia: Stycznia 10, 2010, 19:18:49 »
    dałem sie nabrać rwnież ale sama mysl ze dzieki np pajacykowi jakiś dzidziak zjadł kanapke spowodowala ze obrocilem to w zart , z tych przedniejszych ;)

Offline Hitex

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1944 dnia: Stycznia 10, 2010, 19:30:44 »
    Boże jak można tak nie ogarniać, szczerze to krew mnie zalewa jak widzę coś takiego, tak jakby w ogóle się nie myślało ;/
    To już bądzcie tak łaskawi i przeczytajcie chociaż pare stron do tyłu, błagam!

Offline martz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1945 dnia: Stycznia 11, 2010, 16:15:12 »
    Mam pytanie.Czy dało by się wprowadzić do gry spadanie z konia,ale żeby się przeżyło ? Nic takiego nigdzie nie zauważyłem,w wszystkich modach jak się spada z konia to albo koń albo gracz nie żyje.

Offline Pawello

• Użytkownik
    • Life goes on, come of age...
    « Odpowiedź #1946 dnia: Stycznia 11, 2010, 16:21:42 »
    O matulu, to jakoś dziwny masz wzrok, że nigdzie nie zauważyłeś że czasem, jak się spadnie z konia, ma się pełne życie... (Matulu! xD)
    "Ach, ach! Majorze, dzisiaj żyjem, jutro gnijem, tylko to nasze, co dziś zjemy i wypijem" A.Mickiewicz "Pan Tadeusz""Dopóki walczysz, jesteś zwyciezcą."

Offline martz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1947 dnia: Stycznia 11, 2010, 16:25:12 »
    No cóż dobrze może nie widzę ale nie zauważyłem takiego czegoś.Zawsze jak spadasz z konia to koń ginie,a mi chodzi o to,że koń sobie dalej biegnie a ty wstajesz...nic takiego nigdy nie widziałem.

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #1948 dnia: Stycznia 11, 2010, 16:26:43 »
    No cóż dobrze może nie widzę ale nie zauważyłem takiego czegoś.Zawsze jak spadasz z konia to koń ginie,a mi chodzi o to,że koń sobie dalej biegnie a ty wstajesz...nic takiego nigdy nie widziałem.
    Jemu chodziło o to, że konny mógłby spaść z konia, ale nie na takiej zasadzie, że ginie jeździec, lub koń. Po prostu jedzie sobie chłoptaś na koniu, nagle *jeb* i spada z niego, podnosi się, a koń biegnie dalej, bądź ucieka...
    Obawiam się, ze nie da rady zrobić czegoś takiego, zresztą kto tam wie, co Daedalus może zrobić...

Pozdrawiam!

Offline PissInPeace

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1949 dnia: Stycznia 11, 2010, 17:19:45 »
    To spadanie z konia to mogłoby następować w wypadku "najechania" na np. kamień (czyli wtedy gdy jest efekt Ctrl+J) i szansa na spadnięcie z konia byłaby uzależniona od umiejętności Jeździectwa, ale jak NIFN mówił, raczej nie da radu tego zrobić.

Pozdrawiam.