W dziale było cicho, bo mod sobie odpoczywał, a ja byłem skoncentrowany na WFaS. Kilka dni temu wróciłem jednak do RES i na pewno dalej będę nad nim pracował. Obecnie robię porządki. Mod się bowiem sypie często na pełnych ustawieniach graficznych i strasznie mnie to wkurza. Dodałem zbyt dużo różnych rzeczy i silnik M&B nie daje sobie rady. Można co prawda nieco zjechać nieco z ustawieniami (pomaga zwłaszcza obniżenie jakości tekstur) i jest w porządku, ale jak dla mnie to nie jest rozwiązanie.
Czyszczę więc katalogi i brfy z niepotrzebnych rzeczy, przerabiam modele, by jak najwięcej upchać ich na poszczególnych teksturach (muszę drastycznie zmniejszyć ilość nowych tekstur), ograniczę mocno różnorodność dźwięków... Oznacza to wywalenie sporo mojej pracy, a także robienie niektórych rzeczy jeszcze raz, no ale za bardzo wyjścia nie mam. Chcę, żeby mod był w pełni stabilny i wierzę, że przy jeszcze odrobinie nakładu pracy to się uda.
Przy okazji poprawiania modeli i tekstur, dorabiam też nowe, więc zastoju nie ma. Z pewnością też wykorzystam część modeli i tekstur, które robiłem/robię dla WFaS.