Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rządy Miecza - Ogólne sugestie, pomysły  (Przeczytany 329205 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Syron

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Rządy Miecza - Ogólne sugestie, pomysły
    « Odpowiedź #2460 dnia: Października 17, 2010, 19:44:51 »
    Miasta będą rozbudowane jak np . w RusMod czy zwykłe jak z Native... ??
    Daedalus dasz pare Ss`s ... ?? plezz ...bo nie mogę sobie wyobrazić ... Wielu wymienionych rzeczy w tem temacie ...

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #2461 dnia: Października 17, 2010, 20:00:28 »
    O miastach pisałem niedawno - http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=2303.msg111874#msg111874

Jakich to rzeczy sobie nie potrafisz wyobrazić?

Offline Gacek3000

• Użytkownik
    • NIE dla ACTA!
    « Odpowiedź #2462 dnia: Października 18, 2010, 14:50:08 »
    Z tego co wiem to Daedalius usunął screeny bo ruscy moderzy z innych forów pomysły podbierali. Syron, mogę Ci wymienić kilka ciekawych zmian, m.in. możliwość tworzenia własnego sztandaru; malowanie tarcz według własnego pomysłu; lokacje widoczne dopiero po przybliżeniu (coś jak z oddziałami), a tak w ogóle mogłeś sprawdzić tutaj -> http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=2305.0.

« Ostatnia zmiana: Października 18, 2010, 14:53:27 wysłana przez Gacek3000 »

Offline Syron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2463 dnia: Października 19, 2010, 16:36:01 »
    Dzięki ... hymm bardzo ciekawie ... a będzie uderzenie tarczą ??
    Albo ogniste strzały ... To było by ciekawe hymm interesuje mnie jeszcze te bitwy w gospodach bo ... coś mi sie tu kiedyś obiło o oczyska xDe.

Offline Gacek3000

• Użytkownik
    • NIE dla ACTA!
    « Odpowiedź #2464 dnia: Października 19, 2010, 19:42:54 »
    Dzięki ... hymm bardzo ciekawie ... a będzie uderzenie tarczą ??
    Albo ogniste strzały ... To było by ciekawe hymm interesuje mnie jeszcze te bitwy w gospodach bo ... coś mi sie tu kiedyś obiło o oczyska xDe.

Z tego co wiem to takie pierdółki jak uderzenie tarczą czy gwizdanie na konia będą dodane do moda. Ale o ognistych strzałach nie słyszałem, ale lepiej żeby nie były dodane bo taka salwa ognistych strzał to będzie rzeź dla naszego komputera.

Offline Syron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2465 dnia: Października 20, 2010, 15:31:40 »
    Rzeź dla naszego komputera hymm ... może i tak ... ale jakieś zmodyfikowane bełty czy strzały były by ciekawe .. np . jakieś zatrute albo coś :D grot pomalować lekko na zielonawy kolor ... albo ... Strzały z zadziorami żeby biały te zadziory ... :P

Offline jziomex

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2466 dnia: Października 21, 2010, 18:22:50 »
    Witam
    Z tego co rozumiem , co piszecie w postach to wam chodzi o to, żeby wszyscy łucznicy mieli takie płonące strzały, a fajnie jak by tylko jedna frakcja takie miała i proponuję frakcję "pustynną" bo oni chyba takie coś pierwsi obczaili :) (tak mi się wydaję...:) ) , a tak trochę głupio żeby bohater miał tylko takie strzały i jego towarzysze ... czyli więc można było by zobaczyć jak by to wyglądało... ale to już główny "kierownik" projektu o tym decyduje. :)
    Pozdrawiam

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #2467 dnia: Października 21, 2010, 18:35:52 »
    Już wypuszczenie dziesięciu takich strzał, plus super napakowane powierzchniami drzewa, trawa, krzaczki, itd zabije każdy komp. A w bitwie takiej jak zwykle w M&B, czyli po jakieś 70 luda na stronę, to dla kompa byłoby jak zostać zasypanym
    trzema tonami arszeniku.
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #2468 dnia: Października 21, 2010, 20:24:55 »
    Jeśli te "ogniste strzały" miałyby wyglądać tak, jak w modzie Fire Arrow, gdzie trajektoria strzały, a emitera to zupełnie inna bajka, to ja podziękuję. Poza tym jak strzały miałyby być niby zapalane?
    Gdyby NPC-owie  nosiłby jakąś pochodnie, którą najpierw wbijaliby w ziemię i stojąc przy niej oddawaliby te "płonące  strzały", to może jeszcze by to uszło, bo nie wyobrażam sobie wyciągania z kołczanu "magicznych" płonących strzał... Daedalus na taką amatorszczyznę by raczej nie poszedł :P

Co do obciążenia kompa... czas wymienić parę część, bądź kupić nowy... Wszak:
    Ciesz oczy:   (i zbieraj forsę na nowy komputer :P)

Pozdrawiam!

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #2469 dnia: Października 21, 2010, 21:23:00 »
    Sęk w tym, że wymiana kompa niewiele da. Silnik M&B do najwspanialszych nie należy i ma spore ograniczenia. Za dużo rzeczy w modzie, czy to grafiki, czy dźwięków = znacznie pogorszenie stabilności tej gry. Już teraz na zwykłych mapach przy grafice na max wywala mnie czasem do pulpitu. A mój sprzęt spokojnie wystarcza do gry w takie tytuły jak Battlefield: Bad Company 2 na wysokich detalach. Na starym kompie i systemie Win XP M&B chodził mi lepiej (wolniej, ale praktycznie się nie wysypywał), niż na nowym komputerze z Win 7, gdzie co jakiś czas przymusowo muszę oglądać swój pulpit.

Ognistych strzał nie będzie.

Offline Spartan Hoplitai

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2470 dnia: Października 22, 2010, 19:53:42 »
    Witam i się pytam czy będzie takie coś jak jest w warbandzie , jak strzała trafi w tarczę (a ta osoba będzie miała włączony np.atak)  to czy to zostanie uznane jako blok?
    I czy będzie zrobione takie coś w walce wręcz ? Fajnie by to wyglądało jak miecz który leci w stronę tarczy i sięo nią rozbija.

Offline Gacek3000

• Użytkownik
    • NIE dla ACTA!
    « Odpowiedź #2471 dnia: Października 22, 2010, 20:07:19 »
    Dałoby radę zrobić z kuszą/łukiem coś podobnego do tarczy, żeby można było nią uderzać? Bo zanim strzelec zmieni kuszę na sztylecik to go sierżant z piki sieknie, a tak to tą kuszą mógłby go uderzyć lub chociaż się zasłonić. Takie coś szczególnie przydałoby się na turniejach (chyba, że zmieniłeś ekwipunek i dodałeś strzelcom broń do walki w zwarciu).

EDIT:
    @DOWN: Dzięki za odpowiedź.
    « Ostatnia zmiana: Października 23, 2010, 08:23:04 wysłana przez Gacek3000 »

Offline Skrabek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2472 dnia: Października 22, 2010, 20:53:38 »
    @UP, coś podobnego jest w cRPG mod, jeszcze pamiętam jak koleś chciał zaatakować kusznika, ten zmienił kuszę w broń dwu ręczną i go strzelił w łeb. Tak samo miała łuczniczka co łuk w broń drzewcową zmieniła. :) Takie coś urozmaiciło by grę o nowe możliwości związanie z szerszym wykorzystaniem broni... ale to na warbanda na M&B da się zrobić jedynie wyciskając flaki z silnika. W song of talestin (raczej nie jest to poprawna pisownia) było ale to jedyny raz i nie działało najlepiej (otwierał się dialog z czymś niewidzialnym).

Offline jziomex

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2473 dnia: Października 23, 2010, 12:29:07 »
    Witam , jak ktoś dał taki post to sory, nie chciało mi się czytać aż 140+ :)
    Mam pytanie odnoście tego czy jak pikinierzy będą stali tak w obronie i walnie w nich mocna jazda rycerzy na koniach, czy będą tymi pikami dostawali bardzo duże obrażenia, albo nawet ginęli od tych "nadziewań" pikami, bo chyba tak było w średniowieczu, jak stali pikinierzy niczym słup soli a "czołgi średniowiecza" padali jak muchy od obrońców

Tak samo by to działało jak dostanie nachylona lancą, ale właśnie jak by to działało, jak by była możliwość tylko atakowania ludzi na koniach lub rozpoznawania prędkości przez komputer i w tedy by działała możliwość atakowania ... sorki za może nie zrozumiałe pisanie ale może to ktoś zrozumie :)

Offline matilon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2474 dnia: Października 23, 2010, 15:24:38 »
    Nie wiem czy tak można, ale czy da się zrobić tak, by blokować kuszą/łukiem?