Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rządy Miecza - Ogólne sugestie, pomysły  (Przeczytany 328787 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Syron

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Rządy Miecza - Ogólne sugestie, pomysły
    « Odpowiedź #2445 dnia: Października 04, 2010, 16:51:34 »
    Dobry pomysł ... z Karawanami ... Dobrze by było jeszcze mieć możliwość postawienia własnego obozu ... posiadłości w którym można zbierać garnizon itp.. coś jak zamek tylko ze ... hymm z jakimiś opcjami rozwoju Np. na początek z drewna potem murowany ... Itp dokupywanie bramy fosy itp...

Offline acoaco122

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #2446 dnia: Października 04, 2010, 17:57:42 »
    No to również fajny pomysł np: mamy puste pole z kilkoma domkami potem dobudowujemy drewnianą siedzibę i tak dalej.
    "Aut inveniam viam aut faciam"

Offline DrapiChrust

• Użytkownik
    • SAY CHEESE
    « Odpowiedź #2447 dnia: Października 04, 2010, 18:15:43 »
    Fajnie by było, ale to w cholerę roboty. Nawet bardzo w cholerę.

A z prostszych rzeczy - moim zdaniem grupki chłopów (kursujący między miastem a swoją wioską) nie powinny przyłączać się do armi lordów czy gracza w bitwach - gdzie jakiś chłopek z kawałkiem kija wbija się między potyczkę armii? Nie dość że nielogiczne, to jeszcze ze względu na mechanikę osłabia to stronę do której się przyłączają - bo w pierwszej linii stoi już nie elita, tylko elita poprzetykana zabiedzonymi chłopkami...
    oz
    Podobnie też najsłabsze jednostki - rekruci i najprostsza milicja - nie powinny pojawiać się w lordowskich armiach. Rozwalanie ich na końcu jest już tylko formalnością, nieraz śmieszną wręcz, bo armia elity szarżuje na kilku zabiedzonych rekrutów, którzy logicznie rzecz biorąc powinni paść trupem na sam widok przeciwnika.
    Gdybym był moderem... bada bada bidu bada bada bidu bidu bam...

Offline Syron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2448 dnia: Października 04, 2010, 18:38:18 »
    Pytanie do Twórcy czy jak są te areny z bandytami to czy będzie coś takiego tylko że turnieje na koniu z lancą ?? jako jakaś miejscówka na mapce czy tylko jako turniej w mieście ??

Offline Xax

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2449 dnia: Października 05, 2010, 16:13:15 »
    jeżeli planujesz pozostawic/zrobić coś w stylu Khergitów, to myśle , ze dobrym pomysłem byłoby rozdzielenie tych konnych na luczników i normalnych konnych (w sensie żemy można było wydawać osobno rozkazy lansjerom, a osobno konnym łucznikom)

Offline Gacek3000

• Użytkownik
    • NIE dla ACTA!
    « Odpowiedź #2450 dnia: Października 06, 2010, 16:18:07 »
    Nie znam się na modowaniu, ale raczej nie możliwe. Gra odczytuje lansjerów i konnych łuczników jako jeźdźców bo obywaj mają konie. Tak samo trudno oddzielić łuczników, kuszników od oszczepników.   

Offline ajronmen123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2451 dnia: Października 07, 2010, 16:14:08 »
    Nie znam się na modowaniu, ale raczej nie możliwe. Gra odczytuje lansjerów i konnych łuczników jako jeźdźców bo obywaj mają konie. Tak samo trudno oddzielić łuczników, kuszników od oszczepników.   

w jakims modzie byla opcja przenoszenia zolnierzy pomiedzy poszczegolnymi oddzialami i mozna bylo przyporzadkowac jednostki do kilku dodatkowych oddzialow, niestety nie wiem jaki mod to byl

Offline Gacek3000

• Użytkownik
    • NIE dla ACTA!
    « Odpowiedź #2452 dnia: Października 11, 2010, 15:20:23 »

w jakims modzie byla opcja przenoszenia zolnierzy pomiedzy poszczegolnymi oddzialami i mozna bylo przyporzadkowac jednostki do kilku dodatkowych oddzialow, niestety nie wiem jaki mod to byl

Wiem, że takie coś jest dostępne w Warbandzie ale o podstawce nie słyszałem żeby był taki mod.

Offline jziomex

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2453 dnia: Października 14, 2010, 22:53:18 »
    Daedalus dodałbyś screena z mapy strategicznej ? bo mnie to bardzo "ciekawi" , jak coś to wielkie dzięki :)

Offline Gacek3000

• Użytkownik
    • NIE dla ACTA!
    « Odpowiedź #2454 dnia: Października 15, 2010, 17:21:04 »
    Daedalus dodałbyś screena z mapy strategicznej ? bo mnie to bardzo "ciekawi" , jak coś to wielkie dzięki :)

Podobna mapa znajduje się w modzie Sword of Damocles. Zobacz temat tego moda tam na pewno będą screeny.

Offline Syron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2455 dnia: Października 15, 2010, 20:33:02 »
    Skąd wiesz widziałeś mapkę ?? hymm ??

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #2456 dnia: Października 15, 2010, 22:53:12 »
    Podobna mapa znajduje się w modzie Sword of Damocles.

Nie wiem jak to teraz tam wygląda, ale jeśli autorzy nie grzebali za bardzo w kodzie tej mojej "mapki", to raczej niewiele będzie podobieństw, bo tam była bardzo, bardzo stara wersja.

Obecnie u mnie wygląda to mniej więcej tak:

Dawno do mapki nie zaglądałem i pojawiło się kilka błędów, a nie chciało mi się w niej specjalnie teraz grzebać, by zrobić screeny, więc zignorujcie takie pierdołki jak zły kolor ikonek, czy frakcje "k6" i "k7". ;)

Offline Gacek3000

• Użytkownik
    • NIE dla ACTA!
    « Odpowiedź #2457 dnia: Października 17, 2010, 11:52:01 »
    Mam taką małą propozycję. Gdy zaatakujemy karawanę strażnicy powinni uformować "fortyfikację" z taborów i koni jucznych dla zwiększenia obrony. Coś takiego mogłoby być gdy ktoś nas zaatakuje podczas odpoczynku w obozie.

Offline Syron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2458 dnia: Października 17, 2010, 14:07:48 »
    Może być ale ... niech to będzie zależne od szybkości poruszania sie wroga bo nie zawsze zdąży się zbudować fort a jak by sie  nie udało go zbudować to np ... walka normalna jak na polu bitwy tylko ze karawany popostawiane były by w respie gracza ... i wieśniaków pare i jak sie chłopów ochroni to masz bona do honoru.

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #2459 dnia: Października 17, 2010, 14:45:48 »
    Może tak z trochę innej beczki. Tło podczas rozmowy z NPCtami jest denerwujące. Gadam z lordem w środku lasu, a za nim jakaś marsjańska równina.

A skoro tak się postarałeś przy miastach, to chyba dobrze by było, gdyby trzeba było się po nich przejść, a nie jakieś opcje instant tawerna, sklep.

Rzeczy, o których mówisz, już od (bardzo) dawna są przeszłością.
    « Ostatnia zmiana: Października 17, 2010, 14:58:47 wysłana przez Daedalus »
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".