Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rządy Miecza - Ogólne sugestie, pomysły  (Przeczytany 330518 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Moczymord

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    Odp: Rządy Miecza - Ogólne sugestie, pomysły
    « Odpowiedź #2370 dnia: Lipca 26, 2010, 09:44:10 »
    Fajnie będzie jak by były katapulty i można z nich oblegać zamek i strelać w bitwie lub bronić zamku. xD
    Zbyt wysoka sygnaturka została usunięta. Tak w ogóle 450 pixeli to chyba nowy rekord

Offline zasa213

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2371 dnia: Lipca 26, 2010, 15:11:20 »
    Jest taki skrypt, ale podobno (nie miałem okazji testować osobiście) jest strasznie zrypany. Deadek mógłby troszkę pokombinować, ale po co tracić czas, jak i tak pewnie by z tego nic nie wyszło. Choć, znając Dedka to może by i stworzył taki skrypt, może...

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #2372 dnia: Lipca 26, 2010, 15:23:18 »
    Nie no, uwielbiam, gdy osoba niemal dwukrotnie młodsza ode mnie, której na dodatek w ogóle nie znam, zdrabnia mi ksywę do poziomu przedszkola. Robiąc to zresztą błędnie. How fucking sweet. :)

Duduś nie przejmuj się. :p
    « Ostatnia zmiana: Lipca 26, 2010, 17:26:50 wysłana przez proud »

Offline GTASA

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #2373 dnia: Lipca 26, 2010, 22:17:26 »
    To ja mam pomysla (a co! zdarza mi sie pomyslec czasami :P) zawsze mi brakowalo po wygranej bitwie statystyk ile przeciwnikow ja zabilem, ilu ranilem napewno dalo by sie takie cos wklepac prawda Deaduś :D
    92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, gotyku, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę do podpisu :)

90% nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to do podpisu. :)

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2374 dnia: Lipca 26, 2010, 22:52:39 »
    Przecież masz taka statystykę .Co prawda nie jest po każdej bitwie ale zlicza Ci wszystkich zabitych i ranionych.Bodajże jest w tej zakładce co transferuje się postać.Za ten czas lepiej żeby Duduś zrobił parę zbroi niż jakieś głupie statystyki:P

Nie zdrabniajcie już tak jego nicku, bo się fochnie i nie wyda moda. ;)
    « Ostatnia zmiana: Lipca 26, 2010, 23:04:32 wysłana przez Arcylisz »

Offline GTASA

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #2375 dnia: Lipca 26, 2010, 23:31:10 »
    to wiem ale ja chce staty z danej bitwy, mysle ze duzo czasu by cos takiego nie zajelo roboty dla Deadlesiunia :)
    92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, gotyku, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę do podpisu :)

90% nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to do podpisu. :)

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #2376 dnia: Lipca 27, 2010, 00:02:24 »
    Ja z kolei nie będę takim Karolkiem i zadam Daedalusowi (mniej sensowne) pytanie z sugestią, czy coś... Cokolwiek...:
    Nawiązując jeszcze do multiikonek na mapie świata, które zmieniać się będą wraz z różnorodnością jednostek w oddziale (czy coś w ten deseń), czy byłaby taka możliwość "oddzielenia" ikonki więźniów od drużyny. Oczywiście nie chodzi mi o to, by więźniowie byli jakimś oddzielnym oddziałem (chociaż z drugiej strony...)*, tylko wizualną ikonką postaci uwięzionej w dybach, która ciągnęła by się za oddziałem (albo jakiś wóz?).
    Skoro ikonki masz już "obcykane", to myślę, że z tym nie byłoby problemu -- chyba, że już zrobiłeś...

*Mała sugestia:
    Pojmani więźniowie pojawialiby się na mapie świata, jako ikonka opisana nieco wyżej, jako odrębny oddział należący do gracza. Oddziałowi takiemu można by było przypisać kilku strażników z drużyny, którzy pilnowaliby jeńców. Oddział pojmanych poruszałby się za graczem i w zależności od morale oddziału można by było trafić na kilka (przytrafiających się od czasu-do-czasu) "bonusów". Dla przykładu:
    Wysokie morale - część więźniów byłaby skłonna przyłączyć się do drużyny gracza.
    Średnie morale - jeden, bądź kilku (max 3) więźniów błagałoby gracza o wolność (wstawić jakąś historyjkę o dzieciach, żonie, że nie miał innego wyboru...); istniałaby szansa, że 1-2 jeńców mogłaby uciec w czasie odpoczynku.
    Niskie morale - więźniowie wszczęliby bunt, obezwładnili strażników pilnujących ich, zabierając im broń i natarliby na oddział gracza, chyba, ze oddział gracza należałby do tych "silniejszych", wiec tylko by uciekli (wszyscy na raz).

Pomysły "w dechę", co :P

Oczywiście inne rozwiązania mile widziane...

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Lipca 27, 2010, 00:15:43 wysłana przez NIFN »

Offline daw790

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2377 dnia: Lipca 27, 2010, 12:50:06 »
    Ciekawy pomysł tylko ja bym się zastanawiał nad tym błaganiem o wolność bo jak więzień to więzień i raczej każdy lord by miał głęboko historyjki o żonie i dzieciach. A mi się nasuwa pomysł jeszcze jeden z więźniami tylko wątpię, aby był realny. Bo jak wszyscy wiemy w miastach czy zamkach bardzo często jest dużo więźniów i gdyby dało się ich skłonić do wszczęcia buntu o ile miało by się odpowiednią zdolność perswazji zależało by to od ilości więźniów przetrzymywanych w zamku. I gdyby nam udało się przekonać ich do buntu to w czasie oblężenia pojawiali by się w środku zamku i walczyli po naszej stronie. Wątpię, aby dało się coś takiego zrobić, ale jak jest ten temat to czemu nie napisać.
    Życie jest jak herbata, każdy słodzi inaczej.

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2378 dnia: Lipca 27, 2010, 13:41:36 »
    No ale jaki to ma sens?Co ,że zbuntowali się i podczas oblężenia nagle bez problemu wychodzą z klatek ?Eeee dziwne.

Offline Cavaron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2379 dnia: Lipca 27, 2010, 14:50:12 »
    Zgadzam się z przedmówcą. Coś takiego nie miałoby sensu też ze względu na to, że więźniowie mieliby co najwyżej pięści więc zostaliby zwyczajnie wybici, a zresztą najpierw trzeba by się przedostać do oblężonego zamku co byłoby nie wykonalne więc pomysł uważam za niezbyt mądry i nie przemyślany.
    Nie ma emocji - jest spokój.
    Nie ma ignorancji - jest wiedza.
    Nie ma namiętności - jest pogoda ducha.
    Nie ma chaosu - jest harmonia.
    Nie ma śmierci - jest Moc.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #2380 dnia: Lipca 27, 2010, 14:54:23 »
    Chyba za mało filmów oglądacie... Tam zawsze więzienie jest blisko zbrojowni:-)
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #2381 dnia: Lipca 27, 2010, 15:02:38 »
    0.0 O czym wy mówicie. Przeczytaliście, co w ogóle napisał NIFN? WTF, jakie oblężenie? Mu chodzi o to, że kiedy oddział pojmał więźniów, to ikonka się zmieniała. Albo:
    Wysokie morale - część więźniów byłaby skłonna przyłączyć się do drużyny gracza.
    Średnie morale - jeden, bądź kilku (max 3) więźniów błagałoby gracza o wolność (wstawić jakąś historyjkę o dzieciach, żonie, że nie miał innego wyboru...); istniałaby szansa, że 1-2 jeńców mogłaby uciec w czasie odpoczynku.
    Niskie morale - więźniowie wszczęliby bunt, obezwładnili strażników pilnujących ich, zabierając im broń i natarliby na oddział gracza, chyba, ze oddział gracza należałby do tych "silniejszych", wiec tylko by uciekli (wszyscy na raz).

Znaczy, że więźniowie kradliby broń swoim strażnikom. O jakim oblężeniu wy w ogóle mówicie, w poście NIFNa nawet to słowo nie występuje. Pomysł faktycznie fajny, ale to tak jak w Gothicu "mieszanie wody w beczce"

EDIT: Aaaaa, post mi uciekł, bo od razu wszedłem na ostatnią stronę, oddaję honor, rację, czy co tam chcecie.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 27, 2010, 22:40:51 wysłana przez Zizka »
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #2382 dnia: Lipca 27, 2010, 15:18:34 »
    Przeczytaj post pod postem NIFNa...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #2383 dnia: Lipca 27, 2010, 22:57:09 »
    Czasami, jak mam dni weny (albo gdy siedzę w pracy), to rozmyślam sobie nad moim wymarzonym, steampunkowym modem do M&B. Spokojnie, nie mam zamiaru tu pisać o nim... Mam pewną sugestię -- prosty zarówno w wykonaniu, jak i napisaniu -- no może nie dal mnie :P -- quest zlecany przez wójtów z miast.

Zadanie polegałoby na wytropieniu bandy przemytników, odebraniu im przemycanego towaru (np po walce) oraz dostarczenie go do wójta (opcjonalne).

W momencie przyjęcia zadania, wójt dawałby nam cynk, w jakim dniu i w jakim miejscu moglibyśmy owych przemytników zastać (z około 2-dniowym wyprzedzeniem). Quest obywałby się tylko na terytorium frakcji, do której owy wójt należy (np Królestwo Nordów), by gracz nie musiał biegać nie wiadomo ile oraz żeby zdążył na czas spotkać ową grupę... Grupa w wyznaczonym dniu (o dowolnej porze dnia) wyruszałaby z jednej lokacji (np wioski) i zmierzałaby do innej - do tej, o której wójt by nam mówił. Oddział przemytników nie liczyłby dużo osób (zależny byłby od poziomu postaci z limitem od 12, do ok 32 osób) i mógłby przybierać różne formy -- od rolników, przez podróżników, aż po karawanę, oddział małej armii -- by trudniej byłoby ich odróżnić na mapie świata.
    Po spotkaniu grupy żadnych "dziwactw" by nie było... Po prostu otwiera się okno dialogowe z rozmową z jednym z przedstawicieli tychże oprychów. Po krótkim przedstawieniu całej sytuacji przez gracza, moglibyśmy:
    - zaatakować przemytników - czyli stoczyć z nimi bój (wow!),
    - zastraszyć - istniałaby szansa, że towar zostałby oddany (w zależności od reputacji itp), oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie, by zaatakować oddział po odebraniu towarów...
    - opłacić - przebić kasą wartość przedmiotów,
    - odejść - powrót na mapę świata.
    W zależności od tego, co wybierzemy moglibyśmy zrobić nieco więcej, niż planowaliśmy, np. dla dodatkowego wynagrodzenia. Gdy odbierzemy towary siłą i minimum jedna osoba zostałaby przy życiu (mogłaby by ogłuszona w walce), moglibyśmy wyłudzić od takiej osoby (perswazja, opłata, oswobodzenia...) informacje odnośnie kryjówki przemytników. Gdy uzyskamy namiary, moglibyśmy udać się według wskazówek w wybraną lokację, by zniszczyć ową kryjówkę i zdobyć więcej łupów, towarów no i nagrodę od Wójta za dodatkowy trud.
    Kryjówka stacjonowałaby w wybranej lokacji. Dostęp do niej byłby możliwy jedynie z poziomu "przechadzki po mieście/wsi" -- przydałoby się ustawić losowe generowanie drzwi odpowiedzialnych za wejście do wspomnianej kryjówki, no i stworzyć po kilka scen dla nich...
    Gdybyśmy nie otrzymali informacji o kryjówce, moglibyśmy tylko odwieźć towary do wójta, by otrzymać obiecaną zapłatę (hic!).

Prawda, że proste?

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Lipca 27, 2010, 23:02:55 wysłana przez NIFN »

Offline Cavaron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2384 dnia: Lipca 27, 2010, 23:39:33 »
    To ma sens i wreszcie byłoby jakieś ciekawe zadanie od wójta ;]
    Nie ma emocji - jest spokój.
    Nie ma ignorancji - jest wiedza.
    Nie ma namiętności - jest pogoda ducha.