Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rządy Miecza - Ogólne sugestie, pomysły  (Przeczytany 328796 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • "There's daggers in men's smiles"
    Odp: Rządy Miecza - Ogólne sugestie, pomysły
    « Odpowiedź #2340 dnia: Lipca 04, 2010, 01:26:59 »
    No, nie po to się walczyło z bugami 1.011, żeby teraz walczyć z bugami Warbanda :)
    Można wiedzieć jakie sfery gry domagają się świeżych pomysłów? Czy w ogóle można o takim czymś mówić, skoro tyle już jest zrobione i tyle wymyslone.

Offline Nacjo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Zapraszam do JZ
    « Odpowiedź #2341 dnia: Lipca 05, 2010, 10:12:03 »
    Ależ Daedalusie da się wyrzucić broń przez gracza, wystarczy wcisnąć "G". Co do botów to wydaje mi się, że mogła by to być komenda.
    PS co sądzisz o unikalnych zadaniach od towarzyszy dołączających do naszego oddziału?
    Sygnatura naruszająca pkt. 7 regulaminu forum została usunięta.

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #2342 dnia: Lipca 05, 2010, 11:32:53 »
    Ależ Daedalusie da się wyrzucić broń przez gracza, wystarczy wcisnąć "G". Co do botów to wydaje mi się, że mogła by to być komenda.
    PS co sądzisz o unikalnych zadaniach od towarzyszy dołączających do naszego oddziału?
    Da się wyrzucić? Chyba tylko w Warbandzie. A wyrzucanie, według mnie to niepotrzebny gadżet. Chyba, że zabieramy broń od martwych, a to raczej się robi rzadko.

Offline nizyn

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #2343 dnia: Lipca 05, 2010, 14:27:38 »
    Tak... Gracz może. Ale tu chodzi o pracę w skryptach, to jest w pi**u pisania i pracy w MS, a nie po prostu wciśnięcie jednego klawisza w grze.

Offline Nacjo

• Użytkownik
    • Zapraszam do JZ
    « Odpowiedź #2344 dnia: Lipca 05, 2010, 17:39:13 »
    Może dało by się tak zrobić, że jak wybieramy kuszników a potem wciskamy G to nagle oni wszyscy tak robią ale sądzę, że wtedy by zostawiali tarcze i biegli z mieczami.
    Sygnatura naruszająca pkt. 7 regulaminu forum została usunięta.

Offline Michel96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2345 dnia: Lipca 17, 2010, 00:17:09 »
    Dla mnie żadnego moda nie będzie, ile już trwają "roboty" nad nim? Chyba już ze 2 lata a jak dla mnie to może nawet po 2012 nie będzie on ukończony...
    Celem wojny nie jest umieranie za ojczyznę, ale sprawienie aby tamci skurwiele umierali za swoją.(Generał George S. Patton)

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #2346 dnia: Lipca 17, 2010, 00:41:57 »
    Dla mnie żadnego moda nie będzie

Tu masz rację, bo dla Ciebie na pewno żadnego moda nie będzie. :)

edit: Swoją drogą to gdy człowiek widzi takie "wsparcie", to naprawdę się zastanawia nad sensem udostępniania owoców swej pracy innym, tak bardzo "wspierającym" osobom...
    « Ostatnia zmiana: Lipca 17, 2010, 00:45:30 wysłana przez Daedalus »

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #2347 dnia: Lipca 17, 2010, 09:33:47 »
    Daedalus, jesteś inteligentnym człowiekiem, prawda? Zrażasz się opinią dzieciaków? Niepodobne to do Ciebie...

Offline zasa213

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2348 dnia: Lipca 17, 2010, 11:19:34 »
    Czekamy już dosyć długo, ale Deaduś wyda takiego moda, że go będzie mógł sprzedawać drożej niż Warbanda :) Więc cieszcie się, że (póki co) chce go udostępnić wszystkim.

Offline Gacek3000

• Użytkownik
    • NIE dla ACTA!
    « Odpowiedź #2349 dnia: Lipca 17, 2010, 11:29:56 »
    Dla mnie żadnego moda nie będzie, ile już trwają "roboty" nad nim? Chyba już ze 2 lata a jak dla mnie to może nawet po 2012 nie będzie on ukończony...

Zauważ, że Daedalus robi tego moda sam. Mam pytanie czy zrobisz coś takiego jak obozy bandyckie?

Offline Dorogon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2350 dnia: Lipca 17, 2010, 13:55:55 »
    Jeśli mi się dobrze zdaje to już było mówione że będą takie obozy.

Offline zasa213

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2351 dnia: Lipca 18, 2010, 20:09:48 »
    Dobra, to może ja wyjadę z pomysłem. Nie wiem czy jest on do realizacji, może nawet był tu podawany - nie wiem, ale co tam. Więc, możliwość najmowania się do wojska lordów. Jak by to miało wyglądać? Idziemy do lorda, wybieramy odpowiednią wersję dialogową, po czym mamy walkę z jakimś tam wojownikiem (tak jak na obozie treningowym). Po wygraniu walki, lord proponuje nam miejsce w jego armii, a my albo się zgadzamy albo odmawiamy - normalka. Jeśli zaakceptowaliśmy, mamy widok taki jakby ktoś nas pojmał (wiecie o co chodzi, nie?) a jeśli doszłoby do walki, nie moglibyśmy wydawać rozkazów (czyli tak jak w normalnej bitwie Mój Oddział & Lord vs xxx). Co tydzień dostawaliśmy żołd, po wygranej bitwie relacje z lordem by rosły. Więc, co o tym myślicie?

Offline Dorogon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2352 dnia: Lipca 18, 2010, 20:33:48 »
    Było omawiane coś podobnego i największym (chyba) problemem było to że Lord niekiedy siedzi tygodniami w mieście lub wędruje koło niego a to by się w koncu nudziło.

Offline zasa213

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2353 dnia: Lipca 18, 2010, 22:02:32 »
    Hmmm...To można zrobić tak, że jesteśmy wzywani tylko gdy lord wyrusza na kampanie wojenną - co by było chyba proste do zrobienia, gdyż taki quest jest w podstawce.

Offline arek818

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2354 dnia: Lipca 18, 2010, 22:27:09 »
    Ale mu chodzi o bycie żołdakiem u jakiegoś lorda.
    I co ja mam tu napisać ? I tak mało kto to czyta więc zostawię trochę pustego miejsca.