Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Przetrzymywanie lordów  (Przeczytany 3068 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dok325

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Przetrzymywanie lordów
    « dnia: Marca 08, 2009, 15:28:55 »
    Witam, czytających. Chciał bym szerzej podyskutować nad sprawą więzienia lordów, czy ma to sens czy nie ? Długo w to nie gram dlatego jest to sprawa dosyć kontrowersyjna dla mnie, otóż:

- Przetrzymywanie lordów dużo daje podczas wojny ?
    - Straty Honoru, podczas pojmania i odrzucania okupu. a można zyskiwać.
    - Ta najdurniejsza sprawa która rodzi u mnie te kontrowersje, zawraca dupe, nadzorem na niego, "czy nie ucinek jeszcze" ? Przez jakiś czas poprzez to się  męczę. Dopiero po dostarczeniu go do lochu można odetchnąć, ale nie do końca i z tamtą zwieją. Po fakcie iż kilku lordów zwiało mi z miasta, zwątpiłem w sens tego.

Offline Antoni

• Użytkownik
    Odp: Przetrzymywanie lordów
    « Odpowiedź #1 dnia: Marca 08, 2009, 15:51:58 »
    Jak cierpisz na brak kasy to ich więź. Jak nie to od razu po bitwie wypuszczaj.

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #2 dnia: Marca 08, 2009, 16:27:24 »
    Jeśli masz hajs to możesz ich wypuszczać(chyba ze królestwo z którym walczysz jest na skraju upadku) Bo to ci dodaje honor którego wpływ został już wytłumaczony na forum(prawidłowo lub nie, nie wiem.)

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #3 dnia: Marca 08, 2009, 17:02:50 »
    Honor przecież kompletnie nic nie daje?

Offline dok325

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Marca 08, 2009, 17:05:18 »
    Tam z kasą to nie mam najmniejszego problemu.

Offline pablo_80

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Marca 08, 2009, 23:20:30 »
    Ja tam wychodzę z założenia, że 1 więcej wrogi lord w lochu = 1 mniej wrogi lord, który może splądrować mi wioskę, odbić zamek lub miasto. Dlatego też po każdym złapaniu lorda odwiedzam swój zamek i tam go zostawiam. Dzięki temu też wzrasta szansa na wyeliminowanie wrogiej frakcji. Natomiast kasę można zarobić na wiele różnych sposobów. A honor można sobie podreperować wykonując zadania dla wiosek, miast czy lordów i nie przyjmując za nie pieniędzy.

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Marca 09, 2009, 07:31:09 »
    Dokładnie. Po drugie irytująca jest sytuacja gdy podbijam ostatnie miasto a w nim 10 lordów+300 obrońców miasta. Jak sie ma dobra piechotę - to da sie przeżyć ale jak sie ma przy sobie mięcho armatnie to zlituj sie mamo....

Offline pc_maniac

• Użytkownik
      • Polish Builders Community
    « Odpowiedź #7 dnia: Marca 09, 2009, 09:50:28 »
    Honor przecież kompletnie nic nie daje?

Bzdura. Już w kilku wątkach o tym pisałem, więc nie powtarzaj tych głupot.
    Ja tam wychodzę z założenia, że 1 więcej wrogi lord w lochu = 1 mniej wrogi lord, który może splądrować mi wioskę, odbić zamek lub miasto. Dlatego też po każdym złapaniu lorda odwiedzam swój zamek i tam go zostawiam. Dzięki temu też wzrasta szansa na wyeliminowanie wrogiej frakcji. Natomiast kasę można zarobić na wiele różnych sposobów. A honor można sobie podreperować wykonując zadania dla wiosek, miast czy lordów i nie przyjmując za nie pieniędzy.
    Hm, też tak kiedyś myślałem. Niestety na wyższych poziomach gry, ci więzieni lordowie dają nogę jak króliczki w kapuście. Więc metoda "wyłapać większość Lordów danej frakcji i podbić kraj" nie ma szans na realizację. Nawet wybudowanie więzienia, oraz posiadanie ponad 400 osobowej załogi nie zmienia faktów, że co jakiś czas lordowie uciekają z więzienia.
    A niestety honor pogarsza nie wypuszczanie ich, zaś kasa za ich wypuszczenie niewspółmiernie niska.
    « Ostatnia zmiana: Marca 09, 2009, 09:55:47 wysłana przez pc_maniac »

Offline dok325

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Marca 09, 2009, 16:05:07 »
    lordowie dają nogę jak króliczki w kapuście

Właśnie ta sprawa mnie irytuje... i jest genezą powstania tego tematu.

Zaś człowiek troszkę więcej wie.  :]

Offline Nomad1000

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Marca 10, 2009, 14:36:27 »
    pewnie ze ma sens; jak wojujesz z dana frakcja to oni maja wtedy mniej armii; czym wiecej przetrzymywanych lordow tym zwieksza cie do pokonania danej frakcji; ja to miałem sprawdzone bo Rhodoków już pokonałe, Swadii zostało ostatnie miasto a z Chanatu tez by nic nie zostalo jakbym mial dalej z nimi wojne; sprawdzone w 100% polecam ;) (co tam honor, ktory i tak mozna zdobyc w inny sposob)

Offline Nave731

• Użytkownik
    • www.sekcja9.fora.pl
    « Odpowiedź #10 dnia: Marca 10, 2009, 14:57:32 »
    A co się stanie z lordami ,którzy po upadku królestwa siedzą u mnie w lochu?
    "Lecz zaklinam - niech żywi nie tracą nadziei
    I przed narodem niosą oświaty kaganiec
    A kiedy trzeba - na śmierć idą po kolei
    Jak kamienie przez Boga rzucane na szaniec!...
    J.Słowacki Testament mój

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #11 dnia: Marca 10, 2009, 15:57:33 »
    Będą siedzieć do śmierci, a ze śmierci ze starości raczej nie ma to będą siedzieć na zawsze, wątpię żeby jeszcze mogli uciec.

Offline pc_maniac

• Użytkownik
      • Polish Builders Community
    « Odpowiedź #12 dnia: Marca 11, 2009, 08:44:18 »
    Będą siedzieć do śmierci, a ze śmierci ze starości raczej nie ma to będą siedzieć na zawsze, wątpię żeby jeszcze mogli uciec.
    Chyba nie masz racji.
    Lordów Rhodockich wyłapałem 12. Potem zlikwidowałem ich kraj. Po jakimś czasie przy inspekcji miast (tylko w miastach ich trzymam bo mają większe załogi, a to zmniejsza procentowo szanse na ucieczki), okazało się, że w lochu mam ... 1 (słownie - JEDNEGO) lorda.
    A że co jakiś czas otrzymywałem komunikaty, że taki to a taki lord przyłączył się do mojego królestwa (lub wrogiego), więc wnioskuję, że albo zostali wypuszczani automatycznie gdy przyłączali się do mojego, albo dawali nadal nogę.

Więc jeśli z 12 uciekło mi lub wyszło na wolność w ramach amnestii 11 to sam nie wiem czy to w ogóle ma sens.
    Dodam, że w wojnie z Nordami ok. 30 razy złapałem lordów. Mam na stanie ich 5, więc odsetek ucieczek jet tak zatrważający, że nie widzę w ogóle sensu ich łapania jak tylko dla kasy (która nota bene jest żenująca, co to znaczy, by koszt uwolnienia lorda był 10x niższy od porządnego konia bojowego?!).

Offline Nomad1000

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Marca 13, 2009, 13:46:16 »
    przechodza do innych frakcji

Offline Tario

• Użytkownik
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #14 dnia: Marca 13, 2009, 13:57:50 »
    Nomad twoja wypowiedz ma jedno zdanie.

Pc   coś w tym jest ja jakoś gdy grałem i połapałem lordów to jakimś cudem miałem 2 SWOICH LORDÓW w SWOJEJ PACE. i niechcieli uciec .